Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurum %89 raporuma rağmen reddedildi! Ne yapabilirim?

dimyati

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
ben yeni üye oldum sitenize.benim sorunum malulen emeklikte yaşadıgım sorun.1800 primim var ve işe giriş tarihim 1984.bende dilekçe vererek malulen emeklilik için müracat ettim.kurum beni mersin üniversitesine sevk etti ve heyet sonucunda %89 özür verdiler.adana il saglık müdürlüğü red verdi.onlara göre %60 saglammışım.benim anlamadıgım madem bu sevk ettikleri kurumun sonucunu tanımıyorlar beni neden sevk ettiler.yasal haklarım nelerdir neler yapabilirim.bilgilendirirseniz çok mutlu olucam.saygılar

malulen emeklilikle ilgili bana bilgi verecek kimse yokmu acil

Size gelen yazıda red kararı ne yazıyor.

İtiraz edip yüksek sağlık kurulunca yeniden değerlendirilmesini isteyeceksiniz. Yine reddedilirse dava açacaksınız. % 60 ve üzeri raporunuz varsa er ya da geç emeklilik hakkınızı alırsnız, merak etmeyin.

1800 gün ile nasıl emekli olunuyor .

Bildiğim kadarı ile 3 derece engelli sınıfına giriyorsunuz ve 3500 gün 15 yıl sigortalılık süresi gerekmiyormu ?

%89 rapora rağmen bu şekilde cevap vermeleri anlamsız.
İlker arkadaşın dediği gibi siz red gerekçesindeki metni tam olarak yazar mısınız?
Belki tam olarak ifade edememiş olabilirsiniz diye düşünüyorum.

Lone arkadaş;
sizin dediğiniz vergiindirimi ile emeklilik,o ayrı.Bu ise malulen emeklilik ve 10 yıl,1800 gün prim şartları taşır.
En az %60 işgücü kaybı olmalı.Bu kayıp da ilk işe giriş tarihinde olmamalı ya da malul derecenin altında olmalı.

rapor bölge sağlık kuruluna gönderilmiş

rapor bölge saglık kuruluna gönderilmis 5510 sayılı kanunun 25. mattesigeregince calısma gücünün en az 100/60 kaybetmediğiniz karar verilmiş talep ret edilmiş

Karara itiraz edip, yüksek sağlık kurulu tarafından yeniden değerlendirilmesini istemelisiniz ilk önce...

%89 raporum ile malulen emekli olamadım ne yapmalıyım?

1984 de sigortalı oldum.1800 primi tamamladım.89 raporum var ama red geldi.bazıları vergi muafiyeti almadıgınız için red olmuştur diyor.maliyeden bu indirimi almam mı gerekir cevap verirseniz sevinirim.tşkklr

Malulen emeklilikte vergi indirim hakkı aranmaz. İlk işe giriş tarihinizde rapor oranınız neydi?

işe girdiğimde saglıklıydım 2006 sonra oldum şimdi 89 raporum var ama red geldi bahsetmiştim.bende dava açtım dogrumu yapmışım

% 60 ve üzeri raporunuz varsa, dava sonucunda malulen emeklilik hakkınızı kazanırsınız.

Davayı nasıl bir dilekçe ile ne zaman açtınız? Avukat tuttunuz mu?

Lütfen süreci buraya da yazın ki başkaları da faydalansın...

red kararından sonra avukat tuttum ve itiraz ettim.15 temmuz 2011 de malulen emeklilik ,için başvuru yapmıştım.aralık gibi red kararı geldi bende internetten biraz araştırdıktan sonra bu karara itiraz hakkımın bulundugunu gördüm.hatta avukatım bu davada yine red olunursa yargıtayda tekrar dava açma hakkımın var oldugunu söyledi.0cak 2012 de dava açtım bu davanında 1 yıl kadar sürecegini söyledi.şu an için sonuç bu.ayrıca tam teşekküllü üniversiteden verilen raporumda bütün epikrizlerim,rötgenler,emg vs bütün aranan gerekli tıbbi evraklarımda raporumda.

Hadi hayırlısı bakalım. Sonu da güzel olur inşallah

sorun

aylar önce bişey danışmak için sitenize yazdım ama bir yanıt alamadım.site durdumu

hayır dimyati kardesim,gayet aktif bi sekilde devam ediyor,sorunuzu tekrarlarsanız arkadaslarımız yardımcı olur sanırım...

Sorularınızın cevapları verildi. Başka sorunuz var mı?

malulen emeklilik

1984 te sigorta girişim var.2011 de 1800 primle malulen emeklilik için müracat ettim.sevk edildiğim üniversite /89 rapor verdi fakat başvurum red geldi.açıklama siz 89 özürlü degilsiniz diyor.ne yapabilirim.bir çok bölümden girmiştim.psikiyatri hastasıyım tek burdan mı girseydim ben anlamadım çok magdurum ne yapmam lazım.acil cvp verirseniz sevinirim

Burada önemli bir konuyu atlamıyor muyuz? Malulen emeklilik ile vergi indirimi ile emeklilik için kullanılan sakatlık oran cetvel ve değerlendirmeleri farklıdır.Zaten malulen emeklilik için başvurduğunuzda hastanenin rapora oran yazmaması gerekiyor.sadece tanı ve bulguları derleyerek raporu düzenlemeleri gerekiyor.Sonrasında bu rapor SGK'nın değerlendirmesine sunuluyor.Onlarda maluliyetle ilgili tablolar(bir çok farklı tablodan veriler derleniyor) üzerinden sonuca bağlanıyor.

Bu sebeple hastane şu kadar oran verdi maluliyet neden reddediliyor diye konuyu değerlendirmek bence doğru değil.Maluliyet için kullanılan tabloları ve değerlendirme aşamalarını daha önce incelemiştim.Oldukça karışık ve farklı yöntemlerle işlem yapılıyor.Bence kişinin burada en çok dikkat etmesi gereken konu hastanenin maluliyet cetvelindeki ifadelere uygun şekilde raporu düzenlendiğinden emin olmaktır.

Hasan bey, yazdıklarınız SGK'nın dile getirdiği argüman. Ama aslında yasal bir temeli yok. Zira 5510 sayılı yasanın 25. maddesi der ki: " 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60'ını, (c) bendi kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün en az % 60’ını veya vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalı, malûl sayılır."

maluliyet cetveli, sgk'nın uydurduğu bir element! :)

mücadele haklı olduğuna inanmanın gücüyle başlar, öyleyse basarılar...

Slm ,

Davanizdaki son durum gelismelerini yazarmisiniz ?

ben daha öncede bilgilerimi paylaşmıştım.

/89 raporum vardı 1800 primle malulen emeklilik için başvurmuştum 07/2011 de red kararı gelmişti.
ben tekrar devlet hastanesinden /86 rapor aldım ve 2022 maaşı için başvurdum agır özürlü ibareside var raporumda. devlet 2022 maaşına bagladı 2 kere 3 aylık şeklinde maaş aldım.
ve bakıcı tayini de yapıldı.

ben neden malulen emekli olamıyorum anlamadıgım şey.
devlet beni /86 agır engelli olarak kabl ediyor ve maaşa baglıyor SGK ne gerekçeyle ve neye dayanarak benim raporumu red ediyor.
ne yapmalıyım izliyecegim yol ne olmalı mahkemeye mi başvurmalıyım bunun başka bi yolu yokmu ltf bilgilerinizi site yöneticilerinden beklyrum.

tşkklr.

1984 sigorta girişim var o dönemlerde bir engelim yoktu ben 2006 dan sonra engelli oldum. 1800 primde istenilen şart 10 yıllık sigortalı olmak bir türlü bu haksızlıgı nasıl yapıyorlar anlamadım.

Engelinizin oluşma zamanıyla ilgili bir sıkıntı olabilir, çalışmaya başladığınızda bir engeliniz yokmuş, daha sonra oluşmuş.

malulen emeklilik

ltf daha öncede yazdım cvp alamadım kimseden .özellikle oturanboga arkadaşımdan soruma cvp bekliyorum ltf.ben şu an 2022 maaşı alıyorum ve de raporum /86 agır özürlü bakıcı başvurumda kabul edildi.buraya kadar sorun yok anlamadıgım şey daha önce 2011 temmuzunda sgk malulen emeklilik için başvurdum üniversiteye sevk oldım /89 rapor verdiler buna ragmen emekliliğim red geldi.yani devlet sen /86 agır özürlüsün diyor kabul ediyor maaşa baglıyor sgk da hayır devlet yalan söylüyor sen /40 engellisin diyor bişey anladıysam arap olayım nasıl bir adalet bu ltf cevap

sonuç olumsuz çıktı ise il saglık kuruluna itiraz edebilir veya dava ede bilirsiniz kurumu malesef sgk malülen emeklilikte çok ketun davranmakta

Yeni yayınlanan maluliyet cetveli'ne göre "Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizofreni ve alt tipleri" maluliyeti gerektirir. Eğer durumunuz buna uygunsa, yeniden malulen emeklilik için başvuru yapın derim SGK'ya.

Yalnız, zaten 2022 ve evde bakım maaşı alıyorsanız, emeklilik çok akıllıca değil. Çünkü emekli olduğunuzda 2022 maaşınız mutlak kesilir, evde bakım maaşı içinse yeniden gelir hesabı yapılır ve eğer kişi başına düşen gelir öngörülenin üstünde olursa o da kesilir. Yani sadece malulen emekli maaşına kalırsınız! Malulen emekli maaşlarının da düşük olduğunu hesaba katarsak, 2022 ve evde bakım aylıklarını alabildiğiniz sürece böyle devam edin derim.

merhabalar ben 01 0cak 1984 sigorta girişim var.malulen emeklilik için sgk ya başvurdum mersin üniverstesine sevk ettiler ve sonucunda /89 aldım.fakat sgk dan red geldi./40 vücut kaybınız var yazılmış.ben daha sonra 2022 engelli maaşı için mersin devlet hastanesine başvurdum ve sonucunda bu defa /86 agır özürlü raporu aldım.2022 maaşı alıyorum vede bakıcı maaşınıda hakettim.benim anlıyamadıgım devlet sen evet engellisin diyor maaşa bağlıyor.sgk da hayır sen sağlamsın diy.or.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ben bişey anlamadım.ama maluliyet için dava açtım.aralıkda dava görülecek.1800 primim var .sonuç ne olur acaba davayı kazanabilrmiyim.tşkklr

SGK malulen emeklilik bavurunuzu reddetti ve siz de buna karşı dava açtınız, değil mi? Öylyse, mahkemenin sevki ile gideceğiniz hastanede teşhisiniz "Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizofreni ve alt tipleri" olarak konursa, malulen emekliliğiniz onanacaktır. SGK ne yaparsa yapsın mahkeme kanalıyla yapılan tespite ve emeklilik kararına karşı duramaz.

malulen emeklilik icin tek bir rahatsizliktan % 60 ve uzeri olmali.% 89 birden fazla rahatsizlik ise balthazar ile hesaplanmistir.vergi indrimi ile emekli olursunuz o da kademeli.
bence durum budur

Üst Alt