Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliliğimde kontrol muayenesi olup olmadığını nasıl anlarım?

alp tunga

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Geçen sene şizoaffektif bozukluk teşhisi ve %80 oranla malulen emekli oldum.Eve gelen emeklilik evrakında kontrol muayene tarihinin karşısı boştu kontrol muayenem olup olmadığını nasıl öğrenebilirim sgk yı arayıpta memurları uyandırmak istemiyorum e-sgk ne zamandır çalışmıyo e-devlettede herhangi bir bilgi yok bilgi verecek olan varsa sevinirim.

Kontrol muayene tarihinin karşısı boşsa kontrol muayenen yok demektir. Bence biyeri arama. Edevlette gözükmez zaten.

alp tunga

Aynen Murat'ın dediği gibi, kağıtta yoksa, size bir bildirim yapılmamışsa, kontrol de yok demektir. Miss! :)

Kontrol muayenesi

4 yıl önce %80 oran şizoafektif tanısıyla kontrol şerhsiz emekli oldum.4 yıl boyunca kontrol muayenesine çağırmadılar acaba bundan sonra çağırma ihtimalleri var mı?

SSK nin ne yapacağı hiç belli olmaz. Cagirada bilirler Çağırmaya da bilirler.

alp tunga

Normal şartlarda kontrole çağırmazlar. Yüz binlerce emekli için ne kadar riskse sizin için de o kadar risktir.

Kontrol muayenesi bildirimi

Sgk kontrol muayenesi bildirimini sadece postaylamı yapıyo evde yoksak nasıl haberimiz olacak

E devlet üzerinden cep telefonunuzu kayıt yaptırdıysanız mesaj yolu ile haber geliyor.

Arkadaşlar emekli olduktan 1 sene sonra ilk defa kontrol muayenesi istedi Sgk. Raporum ve vergi indirim sureliydi.
Şimdi Sgk kestiği maaşımı tekrar bagladigina göre Ankara raporumu onaylamış. Yalnız ben Kontrol Muayenesi konulup konulmadigini nasıl ogrenebilirim.Sgk sms servisine aboneyim ancak bu konuyla ilgili sms gelmiyor;ilk kontrol muayenesinde de sms gelmemişti. Ben telefon açıp öğrenmiştim kontrol muayenem olduğunu.Evrak da yollamiyorlar hiçbir işlem için.
Arayıp sormak da istemiyorum şimdi 😉
Yoksa hiç aramasam diyeceğim bu kez de onlar da uyarmiyor maaşım kesilir sonra geç basvurursam kontrole.Ne yapsam sizce?
BuTcHeR

Bende emekliyim Ankara süre koymadan vergi indirimi yoluyla,emekli olduğum zamandaki adreste değilim,sgk'a gidip adres güncellemesi yaptırmadım ama e-devletten güncelledim,bu yeterli mi?

Başvuru yaptığınız SGK müdürlüğüne gidip öğrenebilirsiniz.
Kesin bilgiyi bu şekilde alırsınız.

Üst Alt