Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliliğim kontrol muayenesinde reddedildi! Ne yapmam gerek?

aktay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar hepinize İYİ günler CEVAPINIZI MEAİL ADRESİME YAZARSANIZ SEVİNİRİM YAZIM BİRAZ UZUN DERDİMİ ANLATMAK İSTEDİM

ismim aktay aslan
sigorta girişim 1989
toplam sgk 1465
bağkur 1740
2009 yılında tirençli verem ve şeker hastalığına YAKALANDIM şekerden dolayı insülin kullanmaktayım 3 ay balıkesir göğüs hastanesinde tedavi gördüm 1 yıl sonra hastalığım tekrarladı ve izmir dr SUAT seren hastanesinde 7 ay tedavi gördüm 2 yıl ilaç tedavisi uygulandı

malülen emekli olmak için baş vurdum balıkesir bandırma devlet hastanesine sevk edildim burdan aldığımız raboru balıkesir sgk gönderildi bunlarda raboru bursa ya sağlık kuruluna gönderildi gelen cevap bana gönderdiler cevapta malül olamasın diye yazı geldi
ben de ankara yüksek sağlık kuruluna itiraz dilekçesi yazdım ankaranın balıkesir sgk ya gönderdiği yazı ile istanbul süreya paşa göğüs hastanesine sevk ettiler burdan aldığım raboru blk sgk kurumuna verdim 1 ay sonra yazı geldi 2 yıl sonra konturol olmak şartıyla malülen emekli oldum
konturol günü ne 2 ay kala sgk gittim sgk beni balıkesir devlet hastanesine sevk ettiler devlet hastanesinden SAĞLIK kurulundan kulaklardan dolayı sağ kulak yüzde 88 dp sol kulak yüzde 87 DP yani bu kurulda yüzde 40 denk geliyor gözden yüzde 5 kurul beni blk göğüs hastalıkları hastanesine sevk ettiler BURDAN DA ORTA DERECELİ VEREM DENDİ YÜZDE 40 VERDİLER
BURDAN ALDIĞIM RAPORU DEVLET HASTANE SAĞLIK KURULUNA VERDİM BUGÜN SGK GİTTİM BURSA YİNE KABUL ETMEMİŞ

TOPLAMDA YÜZDE 85 RABORUM VAR ŞİMDİ BENİM NE YAPMAM GEREKİYOR BENİM HANGİ YOLU İZLEMEM GEREKİYOR YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKÜR EDERİM

BU ADRESE BAKTIĞIMhttp://hastane.selcuk.edu.tr/images/yonetim/saglik_kurulu/cetvel.pdf ZAMAN BENİM EMEKLİ OLMAM LAZIM

SAYGILARIMLA AKTAY ASLAN

sgk'ya gidin itiraz dilekçesini hazır olarak verirler. boşlukları doldurursunuz kişisel bilgilerinizi. Dilekçede 'Yüksek sağlık kurulu tarafından raporunuzun tekrar incelenmesini istediğiniz' yazar. İtiraz sonucu da olumsuz olursa o zaman iptal kararına karşı dava açarsınız kesilen maaşınızın kaldığı yerden devam etmesini talep edersiniz.

* 40+40+5 = 85 yapmaz, 66 yapar. sakatlık oranı cetveli'ne göre tek tek belirlenen oranlar Balthazard Formülü ile toplanır ve toplam işgücü kaybı oranı bulunur. % 60'ı geçiyor olmanız yeterli olur.

Sayın kısmet hanım verdiğiniz bilgiler için gerçekten tüşekür ederim hemen itiraz dilekçemi veriyorum yardımlrınız için saolun cevapını bu siteyeyle başlaşacağım iyi günler dilerim saygılarımla aktay aslan

Eğer itirazınıza rağmen malulen emeklilik devam talebiniz reddedilirse, evet, dava açma hakkınız var, ama o kadar uzun sürer ki, illallah dersiniz.

Askerlik yaptınız mı? Yapmışsanız, askerlik borçlanması yapabilir, ve bu sayede aşağıdaki cetvelde aranan prim gün sayısını tamamlayarak erken YAŞLILIK emekliliğinden yararlanabilirsiniz:

bagkur.PNG

Bu cetvele göre priminiz yeterli oluyorsa, malulen emeklilik başvurunuz reddedildiğinde kuruma gidip, o zaman 5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereği erken Yaşlılık emekliliği için işleme konmasını isteyin.

sayın bülent bey benim askerlik sürem 18 ay yani 540 gün ssk 1465 gün bağkur 1740 gün yani askerliği ödesem bile toplam 3745 gün toplanıyor 3960 gün 215 açık kalıyor bunu nasıl tamamlarım saygılarımla

İsteğe bağlı bağkur'lu olup, ya da çalışan statüsünde ssk'lı olup tamamlayabilirsiniz.
İkisinden de yine emeklilik şartlarınız değişmez Bağkur'dan emekli olursunuz.

sayın bület bey ve kelebek hanım e devletten böyle bir yazı çıkıyo bu ne demek yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla

Aylık Başlangıç Tarihi: 01.01.2013
Durum Kodu: D
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı: 70.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı: 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı: 40.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı: 0.00
2000 öncesi Gün: 2455
2000 – 2008/10 arası Gün: 657
2008/10 sonrası Gün: 95
Toplam Gün: 3207
Göstergesi: 9475
Hisse Oranı: 1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör: Özel

Bu sayfada gösterilen bilgiler 20 Kasım 2014 15:25 itibarıyla üretilmiştir.

aynı bende bu durumdayım 3 aydır malül emekli maşım kesildi benimde e şifremde aynı göstergeler var 3 aydır sık sık arıyorum ankarayı halen sonuç yok sizde benim gibi beklemdesiniz sizn evrak takib ini kopyalarmsınz

10.09.1972
Aylık Başlangıç Tarihi01.04.2012
Durum KoduD
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 70.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 0.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün1532
2000 – 2008/10 arası Gün 1253
2008/10 sonrası Gün 0
Toplam Gün2785
Göstergesi9475
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel

arkadaşlar bende aynı durumdayım 01,12 2014 malül emeklilik kontrol tarihidi . kontrole girdim ama 60in altında vermişler ...yuksek salık kuruluna itiraz dilekcesini dün verdim .tahmini nekadar zamanda sonuclanır. birde salık guvemcem kontrol tarihi olan 01,12,2014 tarihindemi kapanacak ,veya belli bir süre daha devam edebilirmi ...

170 sorun sağlık güvenceniz devam edip etmediğini benim duyduğum red olduğu zaman sağlık güvenceside kesiliyor sizin evrak takibinizi kopyalarmısınız bu ankaranın ne yapcağı hiç belli olmaz %90 rapuru olanın bile malül emeliği iptal olanı gördüm sizin rapor süreklimıydi benim rahatsızlığım tıpda çaresi olmayan ve sürekli ilerleyen hastalıma konrol muayenesi verdi ankara ben burda doktorlara na konrol muayenesi verilmemesi lazım dediler sorduğum dortorkar proföser simdi konturol muayene sonucumu bekliyorum sizinde itiraz sonucunuz 15 günde gelir posytayla gelir

Kermc dilekceyi vereli 13gun oldu ama hicsesyok evrak takipde gorunmuyor veya ben goremedim . 2.si ise kontrol tarihim 1aralik idi ama bugun 4u sosyal guvencem devam ediyor. İtiraz dilekcesinin takibini nerden gorebilirim

sayın mehmet bey iyi günler evrak aramada 3600 gün yoksa gözükmez ben itiraz dilekçesini vereli 44 gün oldu daha ses seda yok sgk arıyorum daha bir şey yok bekliyoruz dediler ankarayı arıyorum o numarayı ara bu numarayı ara belgelerin nereye gittiğini yere ulaşamıyorum sözde teknoloji devrinde yaşıyoruz devletin hiç bir işi acil olmaz alırken de verirken de seni beni düşünen olmaz inşallah hayırlısınla sonuçlanır saygılarımla

SAYIN KELEBEK HANIM VE BÜLET BEY YARDIMCI OLMANIZI BEKLİYORUM BU ŞİMDİ NE DEMEK EMEKLİ OLDUKMU ANLAMADIM YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM SAYGILARIMLA AKTAY ASLAN

DUYURU
TESCİL
EMEKLİ
HİZMET
ÖDEME
PROVİZYON
BORÇ GÖRÜNTÜLE
YAPILANDIRMA
ÇIKIŞhttps://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/

Provizyon Bilgileri
AKTAY
ASLAN
Erkek
07.09 .1965
Kendisi
4/a Malül Aylığı Alan Emekliler
60/f kapsamında sigortalı olanlar
24.12.2014
Emekli
Hayır
0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir.

Sayın bület bey çok çok teşekür ederim ama elime bir bir posta gelmedi sadece internet ten öğrendiğim bu şimdi benim maaşım kaldığı yerden devam mı edecek birde bana ne zaman bilgi verilir yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla aktay aslan

SAYIN BÜLENT BEY BU SGK NIN İŞİNE AKIL SIR ERMİYOR BUGÜN SGK ARADIM ANKARADA RED VERMİŞ

Sayın bülent bey iyi akşamlar ankaranın red kararına karşı sgk dan hakem hastane istesem faydası olurmu birde ben izmir dr suat araştırma hastanesinden 2011 yattım 2012 2013 2014 konturolerim hakkında ve bügüne kadar yapılan tedavi hakkında bir rabor alsam hakem hastane kuruluna versem faydası olurmu saygılarımla

BEYLER HEPİNİZE İYİ GÜNLER BEN MALÜLELEN EMEKLİ İÇİN BAŞ VURMUŞTUM ANKARA YA GÖNDERDİĞİM RABORLARIN İÇİNE 2011 YILINDA YATTIĞIM HASTANEDEN ALDIĞIM RABORLARIDA KOYDUM AMA ANKARA İTİRAZIMI RED GÖNDERMİŞ ACABA BENİM BAŞVURU İÇİN SONRADAN KOYDUĞUM EVRAKLAR OLUMSUZ MU OLDU AY DILATIRSANIZ SEVİNİRİM saygılarımla aktay aslan

Red gerekesi neymiş? Gelecek olan evrakta ya da internette bir yerlerde buna dair bilgi var mı? Ona göre itiraz etmek lazım

evet beyler malülen emekli gelen yazı yüksek sağlık kurulu itiraz tekrar itiraz edilmiyor tekrar hastaneye sevk olmuyor

şimdi ne yapmam lazım

bimer re yazı yazdım gelen cevap aynıdır ve yüzde kaç oran verdiğini yazmıyor emekliğimim iptal oldu

ŞİMDİ ADAM AKILLI BİR ÇARE 17.10.2014 tarihindeki başvurunuza isdinaden ; çalışma gücünüzün % 60 nı yitirmediğinize Yüksek Sağlık Kurulu tarafından karar verildiğinden bu durumda tarafınıza aylık bağlanmasına kanunen imkan bulunmamaktadır.[FONT=arial][/FONT]

iyi akşamlar bülent bey malülen emekli iken 1450 tl maaş alıyordum şimdi vergi indirimli emekli olursam ödenmiş 1742 bağkur ve 1465 sgk mevcut tur ilaveten günlüğü 13 tl den 650 gün yurt dışı borçlanması yaptım toplamda 3857 günüm olacak emekli olursam ne maaş alırım bilgilerinize sunuyorum bilgilendirir seniz sevinirim saygılarımla

İkinci red kararı ancak mahkeme yolu ile delinebilir. Başka bir seçenek yok maalesef.

Yaklaşık aynı maaşı alırsınız Akay.

Sayın bülent bey iyi akşamlar cevap verdiğiniz için teşekür ederim sgk mahkemeye versem en az 3/4 yıl sürüyor şimdi ben bir işe girdim 15 gün çalışacağım erken emeklilik veya özürlü sıfatın la veya vergi indirimli den emekli olmak için baş vuracağım fakat burdaki muhasebeci biraz bilgisiz yardımınıza ihtiyacım var 15 gün çalıştıktan sonra muhasebe beni maliyeye nasıl bir baş vuru formu ile müracat etmem gerekiyor bir hazır formunuz var mıdır bu konuda yardımcı olmanız mümkünmü saygılarımla

sayın bülent bey ben şimdi hangi kısımdan emekli olmam gerekiyor özürlümü veya engellimi veya erken emekliliğin den baş vururken hangisininden baş vurmam gerekiyor yani kusura bakmayın biraz başınızı ağrıttım akıl aldığım bu siteye danışıyorum benim 1465 sgk 1741 bağkur 650 gün yurt dışı borçlanmasını yaptım ben 3600 günle emekli için baş vurucam yol gösterin saygılarımla

Son 2520 primin fazlası Bağkur statüsünde sanırım? Eğer öyleyse, Yaşlılık emekliliği başvurunuz da o statüde olacak. Bu durumda vergi indirimi elde etmenize gerek yok...

sayın bülent bey iyi akşamlar

bandırma devlet hastanesine perşembe günü hastanenin sağlık kurulundan
her iki kulaktan 100/52
tip 2 100/20
dirençli verem hastalığından 100/40
aldım bu normalde baltizor formülüne göre 100/77 kişinin engel oranı yazıyor 100/77 yapıyor
bu rabor süresiz ömür boyu

ben bu raborla malülen emeklilik için bende bu raborla sgk ya gittim bara çara balıkesir devlet hastaneye sevk aldım heyete girdim
kulaklardan sağ 91 /sol 93 verildi diğerlerinin oranı kuruldan sonra verilecek ama sonucunu perşembe günü verilecek

benim önce aldığım ömür boyu raborun etkisi olurmu tekrar malülen maaşımın bağlanması mümkünmü

bilgilendirirseniz sevinirim saygılarımla aktay aslan

Malulen emeklilikte önceki raporlar vs. bir işe yaramaz maalesef. Kurum sevki ile hastanenin vereceği rapor ve o raporun sgk sağlık kurulunca değerlendrilmesi sonucu belirlenir.

Üst Alt