Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olan biri memur olarak çalışabilir mi?

kullanıcı46

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhaba
bır arkadasım ozel sektorde calısırken malulen emeklı edıldı.yası genc daha.bu arkadas engellı raporu alıp memur olabılırmı.yardım edersenız sevınırım.

Ona malüllük derecesini sgk vermiştir malul olan birkişide çalışacak durumda degil demektir kafalarına göre malul diyemez kimse eger malulen emekli olmussa sgk dan kendisi sevk almis ve gereken doktorlara kendisi gidip rapor almıştır

cvbınız ıcın tsk ederım oncelıkle.yanı bu arkadas calısmak ıstesede calısamaz degılmı?

kullanıcı46

çalışamaz durumda olanlar malülen emekli olabilir. malülen emekli olduysa çalışamaz haldedir demektir. çalışır durumda ise neden malülen emekli oldu. mutlaka kendisine göre bir nedeni vardır ama bilgin olsun çalışamaz çalışırsa malülen emekli maaşı kesilir.

M. Ünaldı Yüzde 70 raporla malulen emekli oldum. Bana Sigortalı bir iş teklifi var. Sigortalı bir işte çalışırsam veya iş yeri açarsam, malulen emekli olduğum için emeklilik maaşım kesilir mi, nasıl hareket etmem lazım? Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

CEVAP: Değerli okuyucularımız, dilerseniz Sayın Ünaldı'nın cevabına geçmeden "malulen" emekli olabilmenin şartlarını şöyle kısaca bir hatırlayalım... MALULEN EMEKLİLİK ŞARTI 5510 sayılı Kanunun 25'inci maddesine göre malulen emekli olmak için; - 10 yıllık sigortalılık süresinin olması, - 1800 gün prim ödenmiş olması, - Veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olan sigortalılar için ise, sigortalılık süresi aramadan 1800 gün prim ödenmiş olması, - Malullüğün sigortalı işe girdikten sonra meydana gelmesi, - Ve en önemlisi çalışma gücünün % 60'ını kaybetmiş olduğuna dair heyet raporu gerekiyor. Günü eksik olanlar askerlik borçlanması yapabilirler. Sigorta'dan malulen emekli olan bir kimse, tekrar sigortalı çalışmaya başlarsa, emeklilik aylığı kesilir. Prime esas kazançları üzerinden tüm sigorta kollarına tabi prim alınır. Sigorta'dan malulen emekli olan bir kimse, vergi mükellefi olursa veya iş yeri açarsa, emeklilik maaşının %15 i Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) olarak kesilir. Emeklilik maaşı devam eder. MEMUR OLURSA KESİLMEZ Sigorta'dan malulen emekli olan bir kimse kamuda çalışırsa, aylığı kesilmez. Kamuda çalışabilir.

Üst Alt