Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli kişi işyeri açabilir mi veya bir işyerinde çalışabilir mi?

mesdem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm ben kamudan yeni malülen emekliye ayrıldım.
malülen emekli bir kişi işyeri acabılır mı?
bir işyerinde calısabilir mi?
bir işyerinde calısırsa maası kesılır mı?
bilgisi olan arkadaslar bilgi verebilir mi?

tesekkürler....

mesdem,
Malulen emekliler
-İş yeri açamaz açsa bile malulen emekli maşını kestirmek zorunda
-Bir iş yerinde çalışamaz çalışma hayatına atıldığı anda emekli maaşı kesilir.

malülen emekliler işyeri acabilir fakat sgklı olarak maşı kesilmeden calışamaz
Sigorta’dan malulen emekli olan bir kimse, vergi mükellefi olursa veya iş yeri açarsa, emeklilik maaşının%15 i Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) olarak kesilir. Emeklilik maaşı devam eder

kamu kurumundan malülen emekliyim bunuda belirteyim.
Officer işyeri acamazsın ve sigortalı bir işte calısamazsın aksi takdirde maasın kesilir diyor.
allakasi ise işyeri acabilirsin fakat sigortalı bir iste calısamazsın diyor!!!

kafam karıstı, lütfen dogrusunu bilen arkadaslardan cvp bekliyorum...

Malulen ne demek?
Çalışamaz durumdaymışsın ki erken emekli olmuşsun!

Bu mantıkla sizi çalıştırırlarmı?
Veya maaşınızı öderlermi sizce?
Maaşınızı keserler.

Siz en iyisi sigortasız bir iş bulup çalışın.
Ama bununda pek etik olucağını sanmıyorum. Madem çalışabiliyosun! nasıl emekli ediyorlar sizi?
Ya bu sgk nın filmleri bi türlü bitmiyor.

Çalışamıycak durumda olduğunuz için sizi emekli etmişler. Haklı olarak çalıştığınızı tespit ederlerse maaşınızı keserler.

calışmakla işyeri acmak ortak olmak birsermayeye cok farklı şeyler hepsi bir katogoriye koyamazsınız

bazı arkadaşlar bilgi sahibi olmadan neden net konuşuyorlar anlamıyorum.
bende malulen emekliyim yüzde 98 iş yeri açıp yıllarca çalıştırdım sadece bağkura yüzde 15 salık destek pirimi ödedim gecen yıl şirketi kapattım. yani iş arkadaş kendi adına iş yeri açabilir destek pirimi öder aldığı emekli maaşının yüzde 15 i kesilir ancak kendisi bedenen ssk lıgibi çalışamz ...

ayrıca mesdem kardeş malülenmi emekli oldunuz yoksa sakatlıga istinaden vergi indirimi ilemi erken emekli oldunuz sakatlıga istinaiden erken emekli olmuşsanız sgklı olarakta maaş kestirmeden calışabilirsiniz rapor oranınız nedir ?

malülen emekli olan öğretmen var mı?

ofiser arkadaşım net bilmediğin konularda neden cevap yazıyosun.kafana silahmı dayıyorlar.bilmiyosan bilmiyorum araştırayım desene .

Üst Alt