Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malül olmadığım gerekçesiyle başvurum reddedildi!?

nimrennnn

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Bu gün malüllük dilekçeme 5434 sayılı kanunun 44. Maddesi uyarınca incelenmesi neticesinde sağlık kurulumuzun oy birliği ile malul olmadığına karar verilmiştir cevabı geldi.
En son evrakım sgk emeklilik hizmetleri genel müdürlüğü malüllere maaş bağlama şubesine gitmişti ve sgk nın dys sitesinde gelen evrak kaldırıldı ibaresi yazıyordu.
Ben 1999 depremzedelerindenim. Memuriyete 2005 te ebe olarak başladım, öncesinde ssk lı olarak çalıştım hizmet birleştirmelerimi yaptım ve şu an 16 yıl 3 aylık memurum.hitap hizmet dökümümde emeklilikte 15 sigortalılık yılına tabidir sgk nın onaylaması halinde malülen emekli olabilir yazıyor.bu yüzden başvurdum.
2017 yılında ilk kez engelli raporu aldım ondan öncesinde almamıştım durumum o kadar da kötü değildi, yıllar içinde şikayetlerim arttı çünkü hep ayakta çalışılan bir işim vardı.%74 ortopedik engelliyim (sağ düşük ayak, eklem ve hareket kısıtlılığı, kısalık, derin ven trombozu, dolaşım bozukluğu,aşırı derecede ödem, nöropatik ağrı vs..)vergi indiriminden de yararlandım araç aldım sol gaz fren tertibatlı olarak. Sgk ya bu raporumu yolladım onlarda benden durum bildirir raporu istediler bende sadece fizikten aldım zaten durum bildirirde oran yazmıyor biliyorsunuz onlarda surrenal sinirin ağır mix hasarı yazmışlar onuda yolladım.
Sonunda da bana gelen cevap yukarıda yazdığı gibidir, benim malul olmadığıma nasıl karar verdiler, neyi reddettiklerini anlamadım ve ben buna nasıl itiraz edebilirim, başına böyle bir şey gelen var mı arkadaşlar?

Bildigim kadariyla rapor oranini 74 olmasi őnemli degil sizinki coklu hastaliktan bu oran maluluk icin tek hastaliktan yuzde 60 ve uzeri olmali muhtemelen ondan ret olmustur engeli emekligine muracat edin bence

Üzüldüm. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Acaba çalışma süresi konusunda bir sıkıntı olmuş olabilir mi?
Mesela ben de hizmet birleştirmesi yaparken 1134 gün olarak yaptırdım ama hitap'a bakınca 1098 gün birleştirme görünüyor.
Muhtemelen bunlar daha önceden çalıştığımız işyerleri beyannameleri vermiş ama primlerini yatırmamışlar sanırım.
Dolayısıyla resmi kayda alınmamış. Tabi bu benim tahminim.
Acaba sizde de benzer bir durum olabilir mi?
Ben raporla ilgili bir durum olacağını sanmıyorum.

Ona nasıl basvuracagim peki sağlık müdürlüğüne sordum aynı şey dediler bilgileri yok

Kurumunuza engelli olarak emekli olmak istediğinize dair dilekçe yazın ama malulen degil. Kurumunuz üst yazı ile emekli sandığına yazacak ordan cvp gelecek. Ama yazdıklarımızdan anladığım kadarıyla memuriyete başlamadan önce her hangi bir raporunuz yok o yüzden tekrardan red geleceğini dusunuyorum.

nimrennnn

Memurluğa başlamadan önce engelli raporu almış olsaydınız 5400 hizmet günü ile erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirdiniz. Bu raporu almadığınız için 5510 geçici 4. maddeye istinaden sonradan engelli olan memur statüsünde erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız. Bunun şartı da şudur:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
hizmet günü.

Elinizdeki %74 rapor e 16 yıl 3 ay hizmet günü zaten bu şartları sağlıyor! "%60 üzeri işgücü kaybım olmadığı gerekçesiyle malulen emeklilik başvurumun reddedildiğini öğrendim. Bu durumda başvurumun 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesinin 6. fıkrası uyarınca işleme konmasını arz ederim" diye basit bir dilekçe ile kurumunuza başvurun

5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesinin 6. fıkrası:

Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup,çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında engelli olduklarını gösterir sağlık kuruluraporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan engelli olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primibildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığıbağlanır. Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca
usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışmagücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.

Sgk 2 yıllık sürekli olan raporu yeniletir mi?

Arkadaşlar biliyorsunuz malüllük istedim ret geldi. Şimdide OturanBoğa nın tavsiyesi üzerine engelli emekliliğine başvurdum. Fakat bana sağlık Bakanlığından %74 sürekli raporumun (2017 yılında almıştım) SGK emeklilik işlerince yeniletmemi isteyebileceklerini söylediler .Zaten aslı SGK da ama ben yinede aslı gibidir yaptırıp yolladım. Benden tekrar rapor isterlermi ve buna hakları varmı, sürekli olan bir rapor olduğu için soruyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

merhaba,

ssk girişiniz 2008 yılından sonra ise emeklik için başvurduğunuzda ssk yeniden sizi hastaneye sevk eder.Sizin ilk ssk girişi ne zaman ?

eğer kamuda memursanız ssk sizden tekrar rapor ister emeklik için başvuru yaparken

Vergi indirim belgeniz süreli mi ??? eğer sigorta girişiniz 2008 ekiminden önce ise süresiz vergi indiriminiz varsa ssk sadece vergi indirimi süresiz ise yeni bir rapor istemeden emekli eder. nimrennnn

ssk girişim 1999 yılı ve vergi indirimi belgem de süresiz fakat 2017 yılında vergi indirimi aldım yani engelli raporuna 2017 yılında başvurdum hem raporum hem vergi indirimim aynı anda çıkmıştı. jack72

kamuda memursanız kamudan emekli olmak için başvurduğunuzda ssk sizi emeklilik işlemleri için tekrar hastaneye sevk eder.

eğer siz ssk lı çalışan olarak emeklilik için başvuru yapıyorsanız emekli olmak için ssk ya işe giriş 2008 den önce olduğu için tekrar rapor istemezler nimrennnn

eğer siz kamuya 5434 kapsamında 2008 öncesi engelli memur olarak mı atandınız ?? nimrennnn

hayır 16 yıl 4 aylık ebeyim 2004 yılında normal atandım engelli raporumu 2017 de aldım
ben engelli emekliliğine başvurdum, 5434 ile atandım. 5510 un 4. maddesine istinaden istedim.

Arkadaşlar 4c li olup engelli emekliliği veren varmı? Süreç kaç ay sürüyor? Sürekli raporu olandan yine rapor istiyorlar mi?

hanfendi işiniz çok basit 5510 geçici 4 mad göre emekli olacaksınız o boganın dedigini yapın ve içiniz rahat olsun tekrar rapor istemezler çünkü raporunuz onlarda var öyle bir genelge vardı şimdi bulamadım malulen emekli başvurusu ret olanlar diye engelli emeklisi olarak başvurursa tekrar rapor istenmeyecek diye

Çok teşekkür ederim, ben malulen emeklilik başvurusu yaptım ret geldi ardından engelli emekliliği verdim. Raporum %74 ve sürekli, raporumun aslı sgk da fakat ben yinede aslı gibi yaptırıp yolladim. Merak ettiğim süreç kaç ay sürer, @Bütünüyle Farkindayim

15 Ağustos'ta %53 oranlı rapor ve evraklarımı üst kurum aracılığı ile SGK'ya yolladım.
6 Eylül'de E-devlet'te kayda girdi.
1 Ekim'de SGK Yüksek Sağlık Kurulu'ndan %47 ile onaylanıp çıktı
14 Ekim'de SGK üst kurumuma yazısını yazıp yolladı.
25 Ekim'de bu cevap bana ulaştı
30 Ekim'de emeklilik dilekçesini ve eklerini hazırlayıp postayla yolladım
4 Aralık'ta üst kurumum emeklilik dilekçemi onayladı
Nasip olursa 2 Ocak'ta ayrılışımı yapacağım.

Tüm süreci yazdım.
Umarım yardımcı olur.
Hayırlı olsun.

Bu arada maluliyet talebi olarak gidiyor ama maluliyet değil şartları taşıyorsanız bu engelli erken emekliliğine dönüşüyor. Tüm bunlar normal gelişmeler.

Ben maluliyet yolladigimda benimkini ret edip engelli emekliligine cevirmediler, tekrar başvurdum süreç çok uzunmuş. Bilgileriniz için çok teşekkür ederim, elinize sağlık. @AhmetGS17

Benden 2 önden giden arkadaşım da bu hataya düşmüş maluliyet dilekçesi vermişti.
Onun da dilekçesi bu sebeple red edildi.
O da sizin yaptığınız gibi işlemleri tekrarladı.
Gerçi bu ona 2-3 hafta zaman kaybettirdi.

Içim nasıl rahatladı bilemezsiniz, çok teşekkür ederim. Benim e devlete geçen hafta düştü evrakim, sanırım haftaya sgk ya gider, benim de nisani bulacak galiba. Geç olsun güç olmasın dimi. Sizin de emekliliginiz hayırlı olsun@AhmetGS17

nimrennnn

Çok sağolun teşekkür ederim. Sizin de hakkınızda hayırlısı olsun.
Raporu SGK'ya yollamanız ile bir anlamda final niteliğindeki emeklilik onayı arasında 3,5-4 ayı gözden çıkarın.
Daha önce sonuçlanması biraz zor hatta imkansız.
Yanlış anlaşılmasın; Rapor onayından bahsetmiyorum.
En sonundaki emeklilik dilekçesinin onayı.

Zaten malulen yolladigim dilekçe yüzünden çok zaman kaybettim, bunu da mecburen bekleyeceğim. Okadar yoruldum ki bunlarla uğraşırken, iş bilmez personel şube yüzünden engelli emekliliği vermem gerekirken malûllük verdirdiler ve engelli emekliliği diye bir şey olduğunu benden duydular , internetten araştırıp bana inanmayıp aaa varmış dediler😁

nimrennnn arkadaşlar arkadaş malulen başvurdugunda oranlı rapor göndermiş vergi indirimi için aldıgı raporu göndermiş asıl olan malulen emeklilik için kurum sevkiyle hastaneye yollanıp teşşizli rapor alınıp ankara kamu emeklilere yollanıp orda %60 tekabül oldugu onaylanıp emekli olunması gerekmiyormu ayrıntıyı fark ederseniz malulen emeklilik raporuyla engelli emeklilik raporu formatı çok farklıdır malulende teşşiz yazar sadece maluliyet cetveline göre degerlendirilir maluliyet cetvelindeki hastalık yazması lazımki malulen emekli olunsun engelli emekliliginde ise oranlı rapor yazar %40 veya 50,60,70 gibi buna görede 40 sa 40 göre gün ve şartı aranır 50 ise rapor oranı ona göre pirim ve şart aranır emekli olunur

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM
durumun böyle olduğunu kendi çabalarımla öğrendim ve 6 ayim çöp oldu, beni boşuna ugrastirdilar maalesef, aynen dediğiniz gibi durum. Tekrar basa döndüm, tekrar başvuru yaptim ve tekrar beklemeye başladım iş bilmezlerin yüzünden.

malulende aslında forumda kafa karışıklıgı yapılıyor yok %60 lazım tek hastalık lazım falan fistan bunlara hiç gerek yok v.s

yapılması gereken önemli olan maluliyet cetveline göre maluliyet cetvelinde yazan teşşizlerden birini karşılarsanız gerisi çorap sökügü gibi gelir rapor formatıda bu yönde düzenleniyor
teşşiz yazıyor sadece maluliyet raporunda
önemli olan maluliyet cetvelidir
raporda maluliyet cetvelinde olan bir teşşiz yazarsa malulen emekli olunur

Aslında çalışma gücünün %60 oraninda kaybı yani artik calisamayacak olanlarin Malulen Emekliligi ile Engel Oranina Gore Erken Emeklilik olaylari birbirine karistirilmasa cok iyi olacak da... zaman lazim herhalde!

Üst Alt