Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malul kararı verildi, şimdi emekliliğe başvurmayı bekliyorum..?

sabi88

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
19
Merhaba Arkadaşlar ben çalışma gücü kaybı ile emeklilik başvurusu yaptım ağır düzeyde çalışma gücü kaybının olduğu tespit edildiği ve maluliyet aylığı bağlanmasına karar verildi emekliliğe başvurmadım bekliyorum benim durumum da olan var mı acaba ?

@sabi88,
Evet bi kaç kişi var. Bir abimizde maluliyet almış hatta dun bana mesaj attı. İtiraz etti normal engelli emekli emeklisi oldu. Diğer maluliyet alıp itiraz eden benim. Ama ben red yedim. Burda önemli olan senin hastalığının orta veya hafif duzey karşılığı sgk ek 1 hastalık listesinde olup olmadığı. Sgk göre benim yokmuş. Hastalıgın nedir bilmiyorum ek 1 listesine bak güzelce. Sen her türlü maluliyet kağıdı aldığın birime gıdıp yuksek saglık kuruluna YSK ya orta yada hafif tanıyla emekli olmak istediğinize dair dilekce ver.

@fransaa12,

Merhaba benim hastalığım SGK hastalık listesi'nde hem hafif hem orta hem de ağır düzeyde gözüküyor

Hastalığım görme keskinliği her iki göz 0.1 görme keskinliği var bahsettiğin abinin itiraz dilekçesinin aynısını yazayım o zaman nasıl iletişime geçebilirim Bi de itirazınız red gelse de maluliyet hakkınız hala devam ediyor mu

@sabi88,

O zaman vakit kaybetmeden başvur. Örnek bir dilekçeye gerek yok. Dilekçende bana verilen ağır duzey calısma gücünün 2021 yılı Maluliyet Yönetmeliği 2. Bölüm 6. Maddesince değerlendirilmesini ve hafif yada orta duzeyde calışma gücü iş kaybının tespitine göre engelli emeklilik başvurumun yeniden değerlendirilmesini arz ederim yaz. Buradaki 6. Madde orta ve hafif duzeyde iş gücü kaybının tespitinin oldugu maddedir. Ve son olarak maluliyet hakkını kaybetmen söz konusu olacağını hiç sanmıyorum zaten Malul olarak kesinleşmiş. 2 3 ay surer. Dysd takıp et. 2 ayı asarsa seni aramalarını bekleme git ve sor durumu. Yoksa bazen aramıyorlar bile

Üst Alt