Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahkeme kararı kesinleşmeden şikayetimi tekrar geri çekmek!?

Konular
13
Reaksiyonlar
28
Merhabalar,
Ben yaklaşık birkaç ay önce kardeşim ile ufak bir basit yaralama sonucu kavga etmiştim. Bu durum üzerine eve polis ekiplerinin gelmesiyle kendisinden şikayetçi olmuştum ama sonrasında emniyet binasına giderek şikayetten vazgeçme hakkımı kullanmıştım. Bir süre sonra ev adresime kovuşturmaya yer olmadığına dair karar yazılı dosya gelmişti. Ama birkaç gün önce yine kendi ev adresime iddianame 22.01.2025 tarihli soruşturma evrakı incelendi, şüphelinin cezalandırılmasına ve tck 53 maddesi gereği belli hakları kullanmaktan yasaklanmasına kamu adına iddia ve talep olunur yazılı dosya geldi.
Bu yazının hemen altında not olarak kovuşturmaya yer olmadığına dair EK KARAR verilmiştir diye bir ifade var.

Yazının bir diğer sayfasına 03.02 2025 tarihli CMK 251 MD Gereği ihtardır başlıklı bir yazı var, okudum. Bu iddianame kabul edilerek müşteki sıfatını aldığıma ve duruşma yapılmaksızın hüküm kurulacaktır yazıyor. Basit yargılama usülü olacakmış.

Ayrıca 15 gün içerisinde sorulan soru cevapları beyan etmem gerekiyormuş sanırım. Zorunlu değil diye biliyorum. Sorular arasında şikayetimin devam edip etmediği ile ilgili yazıda var.

Mahkeme kararı kesinleşmeden şikayetimi tekrar geri çekip dava düşer mi? veya Not olarak belirtilen kovuşturmaya yer yoktur ifadesi mi gerçekleşecek?
Aranızda adliyede çalışan arkadaşlar var mı?
Bu dosya adli sicile işler mi?

Merhaba,

Basit yaralama şikayete tabi bir suç değil. Bu nedenle şikayetinizi geri çekmeniz dosyanın düşmesine sebep olmayacaktır. Fakat yine de şikayetinizi geri çekerseniz alt sınırdan ceza almasına faydası olur.

Kardeşinizin daha önce bir sabıkası bulunmuyorsa büyük ihtimalle hükmün açıklanması 5 yıl süreyle geri bırakılacaktır. Fakat 5 yıl içerisinde kasıtlı suç işlememesi gerekiyor bu durumda.

Üst Alt