Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lösemi teşhisi kondu. Emekli olmalı mıyım?

boodi

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
Slm aktif sgk lı olarak çalışırken aniden losemi oldugumu ogrendim ve tedavi için 3 aydir hastanedeyim malulen emeklilik hakkım olduğunu ogrendim ama olmalimiyim karar veremedim bu arada 6350 gün pirimim var 2700 tl burut prim yatiyor ve 1993 giriş yilim yas 42 emekli olabilirmiyim olursam ne kadar maaş alirim bu konuda yardimci olacak arkadaslara şimdiden teşekkürler

boodi

Değerli arkadaşım çok geçmiş olsun.Senin tedavilerin için uzun bir süreç bekliyor.Kemik iliği nakil için uyuştuğun kardeşlerin veye akarabaların varmı ayrıca ondan önce ilaç tedavi sürende var.Bu süreç uzun olacak işyerin bukadar süre sigortanın verdiği istirahat izni verecekmi.Değerli arkadaşım bu süreçte sağlığını düşüneceksin para biraz arka pilanda olacak kemik iliği naklinde şifa bulan arkadaşlarım var.Eğer doktorlar emekli kararını verirse bu süreçte iş yerin sana müsamalı davranacaksa emekli kararını sen vereceksin.

Uyumlu kardeş malesef yok ilik bankasına basvuracagiz zaten 2 aydır kemoterapi görüyorum raporlu oldugum sürece iş yerine bir agirligim yokmus sigorta zaten yatmiyor geçici iş görmezlik parasinida ssk yatiriyor iş yerimde sen istemeden ben çıkış vermem dedi sağolsun ama karar veremiyorum normal emekliliğe daha 10 yil var

Kardeş Öncelikle Allah yardımcın olsun eğer İşyerin yardımcı oluyorsa olma çalışacak gucun varsa iş güzel bir terapi olur

hemen emekli olmalisin neden bekleyeceksin hemen ol

boodi

Malulen emekli olmana gerek yok. Defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ettikten sonra erken Yaşlılık emekliliğine başvurabilirsin. Erken Yaşlılık emeklisi olduğunda hem emekli maaşı alıp hem de-sosyal güvenlik destek primi ödeyerek- çalışabilirsin.

2008_oncesi.PNG

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

İlik nakli veya ilaç tedavisi sonucu iyileşebilirsiniz ve durumunuz çalışmanıza uygun olabilir. Tedavilerinizi rapor alarak da yaptırabilirsiniz. Çalışamayacak duruma gelirseniz zaten emekli olmak zorunda kalırsınız.

Başarılı bir tedavi ile normal hayatınıza devam etmeniz mümkün. Allah şifa versin...

slm arkadaşlar şükürler olsun ilik nakli oldum fakat bu arada sol göz tamamen görmez oldu sebebi papil ödem dendi ayrıca sol bacakta düşük arak oluştu ve buna bağlı sol kolda çok fazla güç kaybı var bu iki sıkıntıda lösemi olduktan sonra oluştu ancak bunlarla ilğili bir tedavi yada araştırma şimdilik yapılamıyor enfeksiyon riskinden dolayı hala başka bir doktor muayenesi veya ilacı hatatta evden dışarı bile çıkartılmıyorum lösemi tedavisi bitince göz ve bacak için başka dr gidebilecem bunuda bu sitede bunaq benzer bilği arayanlara yardımcı olsun diye paylaşmak istedim

Çok geçmiş olsun kardeşim Bu süreçte Allah yardımcın olsun.İnşallah bu günlerini unutursun.

sağolun hepinize tek tek teşekkürler gerçkten çok zor bir süreç lösemi oluğ nakil olan varmı aranızda acaba

merhaba Bülent bey,

Atmış olduğunuz bu tablo ile ilgili kafana takılan bir kaç soru var Bülent bey..

Eşim 2002 Kasım girişli ve 5000 üstü prim günü ödemesi var, ııı. derece erken emeklilik için 40 ve üstü yeterli ise burada çalışma süresi ( 17 numara ile gösterilen satır ) eşimin çalışma süresine uymuyor mu ? Bu şekilde o zaman bizim yüzde olarak 60 ve üstü mü almamız gerek?
Ne kadar karışık işler bu işler..!!
konu hakkında yardımcı olup bilgi verirseniz sevinirim..

iyi Günler..

oğuzhan1979

Emeklilik için hem süre hem de prim tamam olmalı ki işlemlere başlanabilsin. Prim tamamsa ama süre tamamlanmamışsa, çalışmadan da sürenin dolması beklenebilir.

Bülent bey,

Öncelikle dönüş yaptığınız için teşekkür ederim..

Yine bir üyeye cevabınız sonrasında yazmış olduğum fakat alıntı yapmayı o zaman bilmediğim için dikkatinizi çekmediğini düşündüğüm hikayemizi aşağıya tekrar yapıştırdım.

"Bülent bey merhaba,
Eşime 2017 19 Aralık tarihinde AML M5 tanısıyla teşhis konup tedavisine başlandı. 2018 Nisan ayında İlik nakli yapıldı.

Eşim bankacı 2002 yılının Kasım'ından Sgk girişi ve sanırım toplamda da 5800 prim günü bulunmakta.

Heyet raporu almak için sanırım başvuru hakkımız mevcut. Bize gerekli olan %40 ve üstü bildiğim kadarıyla..
IV . LÖSEMİLER

A. Akut Lösemiler
1-Tam Remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar) % 30
2-Tam Remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) % 10
3-Tedavisi devam eden olgular 70
4-Remisyona girmeyen % 90

burada yazanlardan hangisine dahil oluyor eşim onu bilemedim.. Remisyon sonrası demek iyileşme sonrası mı demek yoksa başkaca bir karşılığı mı oluyor?? konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim..

ilginiz için şimdiden teşekkür ederim..

iyi günler.. "

Şuan eşime rapor almak için araştırma içindeyim. Bana söylenen kurulda tek başına Lösemi hastalığına %20 oran verildiğiydi fakat sizin paylaştığınız tablodan anladığım lösemi hastalığı için %30 doğru muyum?

Ayrıca bana iletilen min. 15 senesi ve 3600 gün sayısı varsa böyle bir hakkı olduğu yanlış mı bilgilendirildim acaba??

Şimdiden teşekkür ederim..

oğuzhan1979

Hangi oranda rapor verileceğini bilemiyorum
Evet, %40 ve üzeri rapor ve ona istinaden defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde edildiğinde yukarıdaki tabloya göre 17 numaralı kritere tabi olarak emeklilik hak edilmiş olacak

Bülent bey,
başınızı şişiriyorum özür dilerim.. Ama birkaç sorum daha olacak cevap verirseniz..

Lösemi hastalığına tek başına kurulda verilen oran %30 değil mi ?

Tabloya göre %40-59 arası için çalışma yılı 19 isteniyor ve ama eşimin yaklaşık 17 senesi var bu durumda senemizin dolmasını beklememiz yada 60 üstü yada 80 üstü almamız gerekiyor doğru mu anlamışım acaba?

Cevabınız için şimdiden Teşekkür ederim..

iyi günler dilerim..

Oğuzhan1979 çok geçmiş olsun.ben de kml( kronik miyeloid lösemi) hastasıyım.ayakta tedavi görüyorum haplar ile çok şükür ilerleme yok,ömür boyu bu hapı kullanıcam.yaklaşık 2,5 senedir kullanıyorum. 5 ay önce kuruldan rapor aldım %30 verdiler.%30 kmlden,%15uyku apnesinden,%7 fıtıktan totalde %41 olarak raporumu aldım vergi indirimine ankaraya gönderdim onayladı.

selamlar Ramazan Bey,

cevabınız için teşekkür ederim ve sizede çok geçmiş olsun.. Allah'ım şifa versin herkese..

emekli olabildiniz mi ? çalışma süresiniz sizin ne kadardı ?

Teşekkürler,ben halen çalışıyorum 87 doğumluyum 25.08.2003 sigorta girişim 3360 primim var.yani daha çok çolışcaz, vergi indirimi aldım ya 3-4 sene sonra emekli hakkı elde ediyorum galiba,tam vakıf değilim konulara.yani şuan 4500 maaş alıyorum.emekli olunca 1100 tl maaş galiba.

Ramazan bey,

Tekrar geçmiş olsun.. anladım, Allah yardımcınız olsun .. Vergi İndirimi olmasıda güzelmiş.. Bizde durumu netleştirelim istiyoruz. ona göre heyete girelim ki eksik/yanlış birşey yapmayalım..

cevap verdiğiniz için Teşekkür ederim.. Hayırlı günler dilerim..

Merhaba AML M4 lösemi tanısı kondu. Hipertansiyon, astım ve şeker hastalığım mevcut yüzde kaç rapor alırım kolay gelsin

Üst Alt