Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lösemi hastasıyım. 2491 prim günüm var. Vergi indirimi alıp emekli olabilir miyim?

ghan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
slm ben gökhan 16 aydan beri lösemi hastasıyım 2491 günüm var malulen veya vergi indirimden yararlanırmıyım şimdiden teşekkür ederim bilgileriniz için

Gökhan,
Rahatsızlığınızdan dolayı % 59 ve aşağısı rapor alır iseniz vergi indirim hakkı kazanarak emekli olmayı hak edersiniz. % 60 ve üzeri rapor alır iseniz malulen emekli olursunuz.

Malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün ve % 60 ve üzeri raporunuz olmalı şartları taşıyor iseniz emekli olmak için SGK ya müracaat edebilirsiniz.
Vergi indirim hakkı kazanıp emekli olmak için ise şu aşağıdaki tabloya bakınız,
2008_oncesi.PNG

ghan kardeşim şu an elinde sağlık raporu var mı? tedavin ne durumda çünkü rapor ona göre verilir.

slm ben gökhan elimdeki büyük heyetden üç aylık saglık raporu bununda beraber 16 ay saglık raporu almış oldum ama sgk heyete göndermi beni şuan iki yıl ilaç tedavim var tedavi aşamasındayım müracat edebilirmiyim sgk malulen için

hocam tam olarak nasıl oldugunu bilmiyorum. sgkya bi müracaat et, gerekli bilgiyi verirler inşallah...

SGK ya müracaat etmek istediğinize göre malulen emekli olmayı düşünüyorsunuz ilk önde kuruma (SGK ya) malulen emekli olmak için müracaat ediyorsunuz kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk ediyor % 60 ve üzeri rapor alır iseniz malulen emekli oluyorsunuz.
Malulen emeklilikte kurum sevki şarttır.Elinizdeki raporlar hiç bir işe yaramaz.

anladım kardeşim sgk başvuru yaptıgımda ilgili hastaneye sevk için ne zaman gönderir ilaç tedavim devam ediyor iki yıl boyunca sürecek tedavi aşamasındayım inşallah yol alırım çalışma gücüm yok üçgün yalışdım bağışlıgım yarıya düştü çakışma gücümü kaybettim

Müracaatınız dan sonra hemen sizi sevk ederler.Mesela Pazartesi müracaat ettiniz sgk ya aynı gün yetkili hastaneye sevk alırsınız.

teşekkür ederim vermiş oldunuz cevaplarla

sgk malulen için başvurcam şuan ilaç tedavim var genelde kan degerlerim temiz çıkıyor sgk beni ilgili hastaneye sevk edermi lösemi hastasıyım iki yıl ilaç kunlancam tedavi aşamısındayım bir sorun olurmu müracatda birde 2491 günüm var yeterlimi

slm ben gökhan bugün sgk gittim bana sosyal güvenlik kurumu tahsis talep ve beyan taahhüt belgesi verdiler ama formu dolduramadım tahsis talep çeşidi yazıyor formu nasıl ve nerelere ne yazıldıgı bilmiyorum sevk için vericem formun nasıl doldurulcanı hakkında bilgi verirmisiniz veya hazır doldurulmuş bir örnegi varmı şimdiden teşşürler

Malulen emeklilik yazan bir yer varsa, orayı işaretleyeceksiniz. 5510 sayılı yasanın 25 ve 26. maddesine göre emekli olacaksınız

Evrağı bilmediğim için, neresi işaretlenmeli tam bilemiyorum..

slm ben gökhan sgk malulen başvurdum hastaneye sonuç evk işlerini işkur yaptı işyerim farklı semtde oldugu için heyet günümü hastane verdi şimdi alıcam raporu sgk müracat edicem sonuç nasıl alırım emekli ederse maaş oranı kaç para olur maaş baglanma uzun sürermi

sgk sevk kagıdı işlemi alamadım işkurdan aldım gerekçe işyerim farklı semtde oldugu için orda sgk yok dogal olarak işkurdan aldım sevk işlemleri hastane bana yüzde 70 oranında rapor vericek ben bu raporu sgk mı götürcem emeklik için yeterlimi bu oran maaş olarak ne ödenir

Gökhan, malulen emeklilik söz konusu olduğunda sizin alacağınız raporun SGK açısından hiç bir önemi yok... Siz malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksınız, onlar sizi hastaneye sevk edecek, orası oran belirtmeksizin raporu sgk'ya gönderecek, sgk sağlık kurulu tanıyı değerlendirecek ve karar verecek...

Kendi başınıza ya da başka bir kurumun sevki ile alacağınız raporu sgk emeklilik için kabul etmez...

ben sgk başvurdum malulen için işyerime ümraniye baglı oldugu için ümraniye gönderdi bende gittimde sgk yoktu semtde işkurdan sevkmi aldım hastaneye hastane bana yüzde 70 rapor vericek bu raporla sgk müracat edebilirmiyim malulen için

Malulen emeklilikte sgk'nın sevki şart. İşkur sevki ile alınacak raporun malulen emeklilik başvurusunda kullanılması imkansız.

anladım ben sgk bulamadım işkurdan aldım raporu sgk götürcem heyet raporunu kabul edermi

iş yerimin oldugu semtte sgk bulamadım işkur sevkiyle heyete girdim araştırdım işyerimin oldugu semtte sgk buldum işkur la sevk oldum heyet raporunu götürsem heyet raporunu olurmu sgk ya bir sorun çıkarmı sgk dan sonuçta heyet raporu bu dogal olarak kendi saglık kuruluna bakıcak yeterli görürse hastalıkta malulen emekli eder bildigim kadarıyla yardımcı olurmusunuz bu konuyla

SGK malulen emeklilik te kendi sevki ile rapor alınmasını ister elinizdeki rapor hiç bir işe yaramaz SGK ya malulen emekli olmak için müracaat edin bulunduğunuz semtte yok ise merkeze gidin..

peki sgk sevk işlemi aldım hastane oranı gönderdi kendi saglık kurulu ne zaman haber eder malulen için nasıl bir yol izlenir rapordan sonra

Malulen emekilik için hastane raporu sgk'ya gönderir, sgk sağlık kurulu 1-2 ay içinde sonuca varır

slm 15 aydır iş göremezlik maaşı alıyorum yüzde 70 özürlü oranlı raporum var sgk malulen başvurdum heyet sgk göndercek raporu yüzde kaç ihtimalım var malulen için 2436 günüm var sizde özürlü raporumu dikkate alırmı sgk malulen için

Hayır. Defalarca yazdığım üzere, sgk açısından sizin göndereceğiniz raporun hiç bir anlamı yok. Onlar malulen emeklilik için kendi sevkleri ile alacağınız raporu temel alırlar

Üst Alt