Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lise son sınıf öğrencisiyim. 2016 EKPSS'ye girmek için ne yapmalıyım?

alpersorr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben kolumdan engelliyim . Sağ kolumu %90 olarak kullanamıyorum . Ekpss ye de girmek için rapor vesayre hiç bir bilgim yok . beni bilgilendirirseniz sevinirim . Ekpssye girmek için ne yapmalıyım şu an lise 4 e gidiyorum ve 2016 ekpss sınavına girebiliyormuşum . Bu e kpssde ne gibi meslekler var onlarıda söylerseniz sevinirim. okudunuz için teşekkürler...:confused::confused::confused::confused::confused:

Merhaba geçmiş olsun,

ÖSYM sitesinden önceki klavuzları incelerseniz size uygun işleri görebilirsiniz.
Mezun olduğunuz bölüme yada sertifikalara göre memur, veri giriş elemanı, sağlık memuru, hizmetli vs alımları var.

% 40 raporunuz varsa EKPSS'ye girebiliyorsunuz.
Lise mezunu olamazsanız ilkokul mezunu olarak kuraya katılabiliyorsunuz.

http://www.engelliler.biz/forum/eng...a-saglik-kurulu-raporu-ile-ilgili-duyuru.html

http://www.engelliler.biz/forum/eng...kpss-ye-hangi-kaynaklardan-calisabilirim.html

Ayrıca hangi şehirdeyseniz, Halk Eğitime giderek EKPSS için ücretsiz kurslar düzenleniyor.
Zamanını öğrenerek kursa katılabilirsiniz.
Hem şu anki dersleriniz için yararı olmuş olur hem de konular hakkında bilginiz olmuş olur.
Başarılar.

Teşekkürler . Raporum yok ben bu raporu nasıl alabilirim bi bilginiz varsa söylerseniz sevinirim

merhaba alperson,
[FONT=inherit]ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORU NEREDEN VE NASIL ALINIR[/FONT]

[FONT=PT Serif]Engelli sağlık raporu Sağlık Bakanlığının engelli raporu vermeye yetkili tam teşekkülü saydığı kamu hastanelerinden alınır. Bu hastaneler belli aralıklar ile güncellenmektedir. En güncel haline soru-cevap bölümünde buradan ulaşabilirsiniz. Yetkili her hastanenin sağlık kurulu bölümü bulunmaktadır. İlk başvuruyu buradan gerçekleştirerek işlemlere başlayabilirsiniz. Sağlık raporunu alabilmek için özürlünün bizzat kendisi, velisi, vasisi yada raporu isteyen kurum bizzat başvurabilir. Kamu Kurum ve Kuruluşlarda gerekli gördükleri durumda sevk yolu ile talep edebilir. Sevk yolu ile başvurma ile bizzat başvurma arasında bir fark yoktur.[/FONT]

[FONT=PT Serif][FONT=inherit]Sağlık Kurulu Raporları Engelliler İçin Ücretsiz olarak verilmektedir.[/FONT]
[/FONT]

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

• [FONT=inherit]Dilekçe[/FONT] (Hastane size doldurmanız için verecektir)
  • [FONT=inherit]Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi[/FONT]
  • [FONT=inherit]5 Adet Fotoğraf [/FONT](Hastaneden hastaneye değişmektedir en fazla 5 fotoğraf bulundurmanız iyi olacaktır)
[FONT=PT Serif]Başvuru yapıldıktan sonra sağlık kurulu sizi ilgili bölümlere yönlendirerek muayene ve tetkik yapıldıktan sonra sonucu beklemeniz gerekecektir.
[/FONT]

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Onay ve Verilişi

[FONT=PT Serif]Rapor Sonucunun ne zaman çıkacağı ile ilgili bilgiyi sağlık kurulunda başvurunuz sırasında öğrenebilirsiniz. Hastaneler haftanın belli günlerinde bu rapor sonuçlarını dağıtmaktadır. Hastaneden hastaneye değişiklik gösterdiğinden bu bilgiyi tam olarak veremiyoruz.[/FONT]

1. Raporlar kurum müracaatında üç nüsha, kişisel müracaatlarda ise iki nüsha olarak düzenlenir ve başhekim tarafından onaylanır.
  2. Engelli sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. Kurum müracaatlarında ise raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma gönderilir.
  3. Raporun bir nüshası, gerektiğinde belgelendirilmesi amacıyla raporu veren sağlık kurumunda saklanır.
[FONT=inherit]Engelli Sağlık Kurulu Raporu İtiraz Hakkı

1. Engelli sağlık kurulu raporuna; engelli, velisi veya vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk engelli sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, engelli sağlık kurulu raporu alacak kişi en yakın farklı bir engelli sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen engelli sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen engelli sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise engelli sağlık kurulu raporu kesinleşir.
  2. Engelli sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve engelli sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin engelli sağlık kurulunca verilen kararı kesindir.
[FONT=PT Serif]Verilecek Engelli Sağlık Kurulu Raporu görüntüsüne buradan ulaşabilirsiniz.

[/FONT]

[/FONT]

Sevgili Alper,
öncelikle seni tebrik ederim, bu yaşta böyle bir arayış içine girmen çok güzel.
Anca sana tavsiyem, kısa yoldan hemen iş bulmak değil bilakis derslerine çalışıp iyi bir üniversitede iyi bir bölüm kazanıp okuman olacaktır.
Lise mezunu olarak, spesifik bir işte çalıştırmazlar ancak iyi bir eğitim alarak, yine ileride eKPSS/KPSS snavlarına girer işini yaparsın.
Yukarıda da arkadaşların bahsettiği gibi, e-KPSS sınavına girebilmen için sağlık raporu alman gerekcek, bence rapor işini 7-8 ay ertele önünde ki üniversite snavına konsantre ol, sınav sonrası halledersin.

Doğru söyledinizde. Ben babamdan para istemeye utanır bir hale geldim biran önce iş bulıyımda devlette biraz para biriktirip dükkan açmayı düşünüyorum. Hayalim mühendislik sayısal öğrencisiyim çok zor . ben sadece boş durmıyım diye bir arayışa girdim. Yorumunuz içinde teşekkürler..

Sevgili Alper,
Üniversite sınavında başarılı olur da güzel bir bölüme yerleştirilirsen, bir sürü burs veren yer var. Oralardan burs alarak geçimini sağlayabilirsin veya üniversite 1. sınıfta eKPSS ye girer hem çalışır hem okursun.
Tabii bunlar benim fikrim, seni senden daha iyi kimse tanıyamaz/anlayamaz, otur düşün karar ver...

Son sınıftan mezun olmadan önce EKPSS ye girmiştim. Önemli olan tercih döneminde mezun olmuş olman ve diplomanın elinde olması. yani lise düzeyindende girebilirsin.

Benimde bir sorum olacak açık lise okumaktayım mezun olmam için çok az bir kredim kaldı... Lise düzeyinde başvuru yapabilirmiyim ?

benım anlamadıgım nokta su bazı arkadaslar lıse dıplomasını almadan sınava gıremessın dıyorlar pekı kpss de sunu soyluyor 2 yıl ıcerısınde mezun olabılcek durumunda olanlar sınava gırebılır puanlar 2 yıl gecerlı oldugu ıcın 2 yılın sonunda dahı mezun olsan atama olursa ıyı puanın varsa atanırsın ekpss de aynı degılmı kuradan kurtarın bızı ya kuraya umıt baglayıp sonu hep husranla bıtıyor cıkmıyor ısmımız hepsı torpıl

ösym ye sormak en ıyısı

Benim yapacağım şeyde oydu . İyi bir ünüversite kazanamazsam e kpssden çalışırken dışardan bir kaç ünüversite bitirip kendime dkkan veya şirketde olabilir . Kendi geçimimi öyle sağlamak istiyorum. En kötü ben çalışırım dükkanıda açarım babamı başında oturturum diye düşünüyorum . İlginize çok teşekkür ederim :)

Benden sana abi ve mühendis tavsiyesi "Mühendislikten uzak dur" :)

Üst Alt