Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lise Mezunuyum. Devlet memuru olmak için ne yapmam lazım?

Konular
46
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.. Ben B oranında engelliyim sadece bacaklarımda problem var
Lise mezunuyum devlet memuru olmak istiyorum ne yapmam lazım?

Geçmiş olsun kardeşim. Bilindiği üzere devlet memur alımlarının bir kısmını engelli kadrosuna ayırdı. EKPSS adı altında çift rakamlı yıllarda sınav açıyor. 2014 yılında girmediysen 2016 yılında tekrar sınav yapacak. biraz özenli bir çalışırsan kazanacağına inanıyorum. Ben de o sınavla devlet kadrosuna geçtim sormak isteğin bir konu olursa yardımcı olmaya çalışırım.

valla gökhan 2015 engelli kamu personel seçme sınavı var onda şansını dene istanbul da iş kur gidebilirsin kamu personel seçme sınavına katılabilirsin ampute futbol takımı var ona katılabilirsin engelliyim diye pısırık olma hayat devam ediyo bu şekildede hayatın bir dalından sende tutunacan bir şekılde hayat herkese güzel bir şekilde yararlan

%42 engelli - lise mezunu ekpss

Merhaba 19 yaşındayım Lise mezunuyum %42 engelliyim bilindiği gibi Nisan ayında bir sınav var EKPSS bende ona girmeyi düşünüyorum fakat nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. BİR KAÇ SORUM OLACAKTI SİZLERE :)

- İlk defa gireceğim için başvurmak için hangi yolları izlemem gerekiyor?

- Düz lise mezunuyum hangi meslekleri yapabilirim? [ Fiziksel engelliyim sol bacakta yarım Ortez mevcut tek bastonla dengede durabiliyorum ve yürüyebiliyorum ]

Ben şu anda universite öğrencisiyim, Sağlık raporumu KYK yani BURS verecek devlet kurumu istedi oraya gönderdim elimde sadece fotokopi kaldı? Ne yapmam lazım?

Atama yapıldıktan sonra kendimi ailemin yanına aldırabiliyor muyum?

- % 40 ve üzeri sağlık raporunuzla birlikte başvuru tarihinde bankalara sınav ücretini ödeyip, başvuru yerine giderek başvurunuzu yapıyorsunuz.(Sınav zamanı kılavuzda ayrıntılı olarak bilgiler yer alıyor)

- Tercih yaparken kodları size göre olanı seçiyorsunuz.
Örn: Erkek olmak
Herhangi bir ortaöğretimden mezun olmak
vs. bu niteliklere göre tercihlerinizi yapıyorsunuz.
Engelinize göre size uygun işler veriliyor.

- Sağlık raporunuzun aslını vermeyip, noter onaylı fotokopisini vermiş olsaydınız o da sizin elinizdeki de asıl olmuş olurdu.
Maalesef şu an yeni bir sağlık raporu çıkarmanız gerekir.
Sağlık raporunun aslı olmadan başvuruyu kabul etmezler.

Eğer kazanırsanız asaletiniz onaylandıktan sonra atamanızı talep ettiğinizde atanabilirsiniz.
Onun süresi de 1-2 yıl

Merhaba arkadaşlar bende % 45 engelliyim nasip olursa nisan ayında sınava gireceğim yalnız benim rapor gözden görmem çok kötü şimdi bile ders çalışırken soruları zor okuyorum bunun için sınavda ek süre verirler mi birde ne kadar çalışmak yeterli olur ilk defa gireceğim sınava teşekkürler

Mehmet6868

[FONT=sans-serif]2014 EKPSS Başvuru Kılavuzu

EKPSS Sınavında Kimler Okuyucu ve İşaretleyici İsteyebilir ve Sınavda Verilecek Ek Süreler Ne Kadardır?
[/FONT]

[FONT=sans-serif]Sınavda 16 veya 18 puntoda basılmış soru kitapçığı ve cevap kâğıdı kullanmak istemeyen ancak soru kitapçığını okuyamayacak durumda olan görme engelli adaylar, zihinsel engelli adaylar ile genel engelli grubunda olan CP hastalarından ellerini kullanamayan ve/veya başını sabit tutamayan adaylar istedikleri takdirde sınavda okuyucu/işaretleyici yardımı alabileceklerdir[/FONT]
[FONT=sans-serif]· İsteyen görme engellilere ise okuyucu ve işaretleyici yardımı verecek görevli atanarak, görme dezavantajlarının önüne geçilebileceğine ancak, bu durumda başkasının okuduğunu anlamanın güçlüğünden doğan bir dezavantaj olmaması için sınav süresinin 2/3’ü kadar ek süre verilmesine,[/FONT]
[FONT=sans-serif]· Genel engellilerden CP hastalarının el ve baş hareketlerini sabit tutamamalarından dolayı kendilerinin talep etmesi durumunda okuyucu ve işaretleyici yardımı verecek görevli atanmasına ve bunlara da görme engelliler gibi ek süre verilmesine,[/FONT]
[FONT=sans-serif]· Zihinsel engellilere engel durumlarını dikkate alarak ayrı bir test oluşturulmasına ve sınav süresinin 1/3’ü kadar ek süre verilmesine, okuyucu ve işaretleyici yardımı alarak soru kitapçığını hiç okuyamayan zihinsel engellilere ise sınav süresinin 2/3’ü kadar ek süre verilmesine.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Genel engelli grubunda olan ortopedik engelli adaylardan ellerini kullanamayan adaylar da istedikleri takdirde sınavda sadece işaretleyici yardımı alabileceklerdir. Bu durumdaki adayların dışında kalan adaylar sınavda okuyucu/işaretleyici yardımı alamaz.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Dikkat: Sınava başvuru esnasında okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı talep eden adaylara, sınavda soruları sınav görevlileri okuyacak, adayların soruları okumasına kesinlikle izin verilmeyecektir. Adayın kendisi de soruları okuduğu takdirde sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınavda okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı talep edecek adayların bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir. Okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı talep eden adayların soruları kendisinin okuması sınav kurallarına aykırıdır. Kurallara uymayan adayların sınavı geçersiz sayılacaktır.[/FONT]

SINAVA GETİRİLEBİLECEK ARAÇ VE GEREÇLER

Bu alanda adaylar kendi engel gruplarına ve durumlarına uygun araç ve gereçleri seçebileceklerdir. Birden fazla seçenek işaretlenebilir. Sınava girerken yanında herhangi bir araç gereç bulundurmayacak adaylar bu alanı boş bırakacaklardır. Sadece; sınavda okuyucu/işaretleyici yardımı alarak soru kitapçığını hiç okumayan görme engelli adaylar, sınava abaküs getirebileceklerdir. Sınavda yanında insülin pompası bulunacak şeker hastası adaylar raporlarında şeker hastası olduğunu belirtir ifade yazılı olmalıdır.

git hastaneden aslı gibidirini al notere onaylattır onu kullanabilirsin

reis ben hastaneden 3-4 tane fotokopi almıştım 2-3 kaşe ve üzerinde mavi kalemle çizilmiş bi kaç şey var bu ne dediğimde bana ordaki yetkili

bundan sana çok lazım olur ondan böyle yaptım dedi

bu geçerli olur mu?

@exelans

o aldıklarını notere götür aslı gibidir kaşesini vurdur heryerde kullanırsın 1 noter yapmazsa diğerine başvur bendede aynı seninki gibi hastaneden aslı gibidir fotokopisini aldım 3 tane noter dolaştım 3cüsü kaşeledi onunla gittim araç aldım denemekten vazgeçme biri yapmazsa diğeri yapıyor

Bağlı olduğunuz il sağlık müdürlüğüne giderseniz orda da aslı gibidir yapıyorlar hiçbir ücret almadan :)

Üst Alt