Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lisanstan kaç 4001 kadrosu açılır?

recai87

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar 1039 kontenjanı n kaç tanesi 4001 kadrosu olur sizce

900 tane açılması lazım en az. çünkü çok az insan ayrıcalıklı bölüm mezunu geri kalanı kendine özel alımı olmayan laf olsun lisans programı mezunlarından oluşuyor.

2014 un ilk atamalarinda kaç atamaya kaç tane 4001 verilmiş acaba belki oradan bi tahmin yurutebiliriz

düz memur alım sayısı 2014 ilk atama 838 ikinci atama 467

lisans için

ilk aşamada toplam1480 kadro açılmış 4001 e 868 kadro verilmiş...

Bu senede 600 olur heralde . Birde arkadaşlar klavuzdaki nitelikler de birden fazla nitelik olabiliyor karsisinda. Tercih edebilmemiz için niteliklerin hepsini mi saglamamiz gerekiyor yoksa en az biri yeterli oluyor mu

4001 ne demek arkadaşlar düz memurluk kodu mu

Memurlukta acilmayan il olma ihtimali olabilir mi

gökhan_ kalanıda branş işte mühendislik(inşaat,elekrik-elektronik,bilgisayar vs, hemşire,veteriner,teknisyen ve birçok branş) . şöyle düşün çoğunluk neyse ona göre mi hareket etmeliler az a göre mi :) çoğunluğun mezun olduğu lisans programının devlette bi alımı olmuyor. bu yüzden 4001 den başka çaresi kalmıyor 4001 kadrosu az olursa aç kalacak. burda yine bi hata varsa devletin veya hükümetlerindir. işe yaramayan lisans programaları açmışlar devlete alımı yok. o yüzden 4001 i çıkardılarki onlar işsiz kalmasın. o da yeterli olmuyor.

ama benim ki bi hayal bi düşünce bi istek. benim dediğim 900 kadar 4001 kadrosu olmazsa çoğu 4001 li işsiz kalacak. branş alımlarında çoğu kez kadrolar boş kalıyor bu da ilginç.

Suskun Mutsuz Umutlu

Hadi biraz matematik yapalım; (şuan son sınıfta okuyanları da mezun kabul edelim)

EKPSS'ye lisanstan 8992 kişi girdi;
* Yanlış hatırlamıyorsam öğretmenlerin listesinde 495 kişi vardı (facebook üzerinden yapılan ankette) ancak 1712 kişi (sanırım) tercih yaptı 1712/495=3.4585. Yani bizim sosyal medyada yaptığımız anketlerin en az 3 katı kadar kişi tercih yapıyor. Zaten herkes bu sosyal medyada gezmiyor.
* 1712 öğretmen demek toplam 8992 kişinin %19 una denk (8992 de 1712 ise 100 de kaçtır) 1712*100/8992)
* toplamda 1039+500(öğretmen) 1539 kadro ediyor lisans. Bu 1539 kadronun 500 tanesi (1539 da 500 ise 100 de kaçtır 100*500/1539=32.49) yani TOPLAM LİSANS KADROLARININ %32 Sİ ÖĞRETMENLERE AYRILDI
gelelim mühendislere
* Şuan ankette 157 adet mühendis var bunu 3.4548 ile çarparsak 542.4 tane mühendis eder.
* 8992 sınava giren kişi arasında 542 mühendis %6 eder
* Sizin hesabınıza göre 1539 (1039+500) kadro içerisinden 139 kadarı mühendis, avukat, mimar, veteriner, sağlık mezunu, avukat, kimyager vb gibi niteliklere verilecek. hadi 139 kadronun 39 tanesi mühendise verilsin. Sizin hesabınıza göre. 1539 kadro içinden 39 kadro (39*100/1539=2.53) mühendislere %2.53 kadroya denk geliyor.

Sonuç olarak %6 sınava giren için %2.53 kadro mühendislere
%19 sınava giren öğretmen için %32 kadro öğretmenlere.

En ince detaylara kadar inerek en basit şekilde hesaplamaya çalıştım.
Çoğunluk neden öğretmen atamalarında düşünülmedi?
Hak nerede adalet nerede?
Öğretmenler neden bu kadar bencil?
Bundan sonra bu hesabı nerede öğretmenlik için bir etkinlik görsem oraya yapıştıracağım. İnşallah lisanstan girenlerin gözü açılır da öğretmenlere ne kadar ayrıcalık verildiğini anlar.

gökhan_ 1.712 kişi başvurmuş 498 tane öğretmen alınmış. şuanda Pedagojik Formasyon belgesini tamamlayanlarla birlikte bu sayı 2.000 i bulur. Benim puanım düşük benim gibi puanı düşük bir çok Öğretmen adayı var. bize 4001 kadrosu gelmeyeceğine göre tek şansımız Öğretmenlik. Öğretmen ataması için mücadelemiz bu yüzden .

Sen diyorsun ki Mühendislere az kadro veriyorlar. eşit dağılımlı bir kadro belirlenmiyor diyorsun. haklısın. ama bunu yetkililere söylemen lazım bana söylemen hiç birşeyi ifade etmez. ama bi konu açarsan destek istersen bir öğretmen adayı bir memur adayı kardeşin olarak desteklerim :)

gökhan_ haklısın kardeşim. puanın kaç ? sen elinden geleni yapmışsın. enerji ve tabii kaynaklar ın dışında başka kurumlarda olmazm ı ?belediyeler falan filan ? yada onlarada başvurdun ihtiyaç yok mu dendi ?.

Suskun Mutsuz Umutlu

Ben işte trt, tcdd, teiaş, tedaş, rtük gibi kurumlara yazdım. her sene kpss ile adam aldıklarını ancak ekpss ile de yeni bir sınav olduğu için %6 kadar kişi almalarını istedim (normalde %3 ama sınav yeni çıktı ve boş kadrolar mevcut). Bir DSİ den yanıt geldi 21 kişi alacak diye ama resmi değil bir enerji bakanlığından geldi onu da maden, makine, jeoloji, bilgisayar, elektrik, jeodezi, harita, inşaat tercih edebiliyor :D 2014 öğretmenlik ataması gibi puanı yüksek olan atanacak yani, benim puan 92.45 işte mühendisler içindeki ankette 11. sıra şuan ama kesin 30 falan olur dışardakilerle beraber. işte güzel bir kadro açılmazsa mecburen 4001 olacak

Puanlar 2014 un ilk atamalarına yakın mi olur yoksa yükselir mi yukselirse kaç puan yükselir fikri olan arkadaşlar var mı

gökhan_ puanın iyi kardeşim. her türlü işin olacak. ama mühendisliklikte büyük ihtimal olur. ilk atama olmazsa 2. si gene olur yani. sıkıntı yapma. biz 67 puanlyıız biz sıkıntı yapalım biraz :D
üvercinka 67

Üst Alt