Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lisans eğitiminden mezun olduktan sonra sınavsız ikinci üniversite veya sınavsız açık öğretime kayıt yapabilir miyim?

anonymous

Aktif Üye
Konular
251
Reaksiyonlar
234
Merhaba ben lisans eğitimi alıyorum. Ve 6 ay snra mezun olacağım inşallah. Tekrar YKS ye veya adı değişirse üniversite sınavına girmek istemiyorum. Mezun olduktan sonra sınavsız ikinci üniversite veya sınavsız açık öğretime kayıt yapabilirmiyim? Engelli belgemle harç ücretinden muaf olurmuyum yoksa engel oranınca indirim mi alırım?

Bu konuyu araştırmıştım Ben de örgün lisans mezunuyum AÖF 'de sosyoloji bölmününde okumayı düşündüm. Sınavsız kayıt imkanı var. %45 engelli (süresiz) raporum var. Bu sayede, harç ücretinden de muaf oluyormuşum. @Ben_Claudius, hocam, bu konularda bilgilidir. Görürse bir şeyler yazabilir.

@anonymous, Okuyabilirsiniz, ayrıca engelli olduğunuz için harç parası ödemezsiniz. Hatta isterseniz mezun olmadan önce de başvurabilirsiniz. Zaten kayıtlar da başladı.

Auzef veya AÖF'e başvurabilirsiniz harçtan muafsınız. Engelinize uygun bölümler seçmeniz sizin açınızdan daha iyi olur.

@Descartes, şöyle bir yazıyla karşılaştım sosyoloji için:
**** İkinci üniversite kapsamında, 2024-2025 öğretim yılından itibaren Felsefe, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili Edebiyatı programlarına Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı gereğince sadece 35 yaş ve üzeri lisans programı mezunları kayıt yaptırabilecektir.

@anonymous, eyvallah sağol. O zaman bu kendi açımdan avantajlı bir durum

Alıntı yaptığın şartların hepsini taşıyorum.

Son düzenleme:
@anonymous, çoğu kişi cevaplamış zaten, ama ben tekrar edeyim.
herhangi bir lisans bitiren yada okumaya devam edenler sınavsız 2.üniversite kapsamında açık öğretim fakültelerinde okuyabilir. son attığınız mesajı bilmiyordum sanırım yeni çıkan bir şey haberimde yoktu 35 yaş altı için kötü olur bu durum. ben 5 sene önce 32 yaşındayken tarih bölümüne kayıt oldum sınavsız harçsız. o zaman öyle birşey yoktu

Üst Alt