Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Lisans düzeyinde (memur) olarak atananlar aldıkları puanları yazabilirler mi?
Ekpss'de Lisans düzeyinden (düz memurluk) atanan arkadaşlar puanlarını yazabilir mi? Ayrıca, 2018 ekpss'de Lisans düz memurluk (il ayrımı yapılmaksızın) tahmini puanlar kaç olur?
O tamamen standart sapmaya göre değişir, bir diğer durumda tercih edenlerin sayısı ve ikameti tercih edilmesi belirler. Kadro sayısı ne kadar fazla ise o kadar düşüm olur. İkinci atamayı bilmem, eğer üçüncü atama olursa söylediğiniz rakamlara düşebilir.
4 yıllık anadolu üniversitesi işletme mezunuyum. Kocaeli gebzede ikamet ediyorum. Ekpss sınavından atanmak için en az kaç puan almak gerekir . Ilk defa sınava gireceğim pek bilgim yok yardımcı olurmusunuz.
ben 2014'te 72, 2016'da 78 puan aldim ve tum ek yerlestirmelere sansimi denememe ragmen acikta kaldim. hatta su son atamalarda igdir bitlis hakkari gibi yerleri bile yazdim, gelmedi. lisans mezunu olarak ekpss'ye girmek cok buyuk dezavantaj. bize acilan kadro sayisi cok az, ilkogretim ve onlisanslarin sansi cok daha yuksek.
yok oyle bir sey. iktisat mezunuyum. vhki ve normal memurluk branslarinin hicbiri gelmedi. sizin dediginiz su sekilde oluyor; mesela spesifik muhendis acigi varsa 60 puanla bile o muhendisi aliyor kurum. bu lisansta taban puanlarin 60'lara dustugunu gostermez.
kardeş senin yalnışın var sen lisedenmi girdim 2016 sıvavında 78 aldım diyon lisansan nereyi yazsan gelirdi konya göç idaresi 72 ila aldı ve birçok yer aldı 73 civarında puanla sen tercihlere LAS VEGAS , LONDRA falanmı yazdın.
ben 82 ile AFAD a atandım ilk tercihim
Lisanstan genelde her sınavdan sonra ikinci tercihlerde puanlar 72-73 e kadar düşüyor 2012-2014 sınavlarında 69 ile düz memur olanlar var.O birazda sınavın kolay lup olmayacağına bakar burada önemli olan sıralamanız ben 82 küsür puanla 1300. sıralamalardaydım 2012-2014 sınavlarında benim puanımı alanlar ilk 1000 e girdiler 2016 sınavı biraz kolay olunca yüksek puan alan çok oldu.
Siz oturun ders çalısın iyi puan alın ondan sonra bakarsınız puanlar kaça düşecek
73 osmaniye göç idaresi
ben pegemden çalıştım tek bir kitaptan denemelerini de çözdüm aynen denemede aldığım puanı aldım.
vaktiniz varsa bir yerde çalışmıyorsanız yediiklimden de çalışabilirsiniz
@konya42, o zaman şöyle ki; önemli olan sıralama ve tabiki doğru tercih.. Dikkat edildiği takdirde 70-73 arası bile atanır (diyorsunuz). Teşekkür ederim!
@YOLCU33, normal kpss kitapları fazla derinlere iniyor, ekpss kitapları da fazla yüzeysel. Bir türlü doğru kaynak bulamadım. Üstelik bu yıl ekpss-lisans için kaynakta çıkmadı.
Didem,fazla ayrıntı sormuyorlar zaten,yüzeysel çalışın bi de tarih videoları var ondan dinleyin derim çok faydasını görürsünüz derine dalmaya gerek yok.kpss gibi derin çalışmayın yani ayrıntılı nokta atışı çalışın
ceylan3535 e katılmıyorum ales çok daha zor ekpss ile alaksı yok kafanızı çok karıştırırsınız yine de sen bilirsin
Ceylan3535, ales kitaplarına da baktım çok daha zor ve karışık, ekpss ona göre daha basit.. yine de teşekkür ederim. YOLCU33, ya bende matematik hiç yok. Diğer konulara da dediğiniz gibi, normal kpss kitaplarından yüzeysel (önemli noktalara) çalışacağım. Zaten yeterli puanı alabilirsem, lisans oldukça avantajlı.. Teşekkür ederim.
Lisanstan 70,9 puan ile Bayburt halk sağlığına vhki olarak atandım. Önemli olan aslında başarı sıranız ve lisans için ayrılan kontenjan. Bir sonraki atamada tahmini olarak 700-800 civarında lisans için kadro verilir. Puan ortalama 67lere kadar düşer. Öncesinde engelli öğretmen ataması olursa puan daha da düşebilir.
Arkadaşlar bir çok yere yazdım net cevap alamadım. Sizler daha önceden sınava girenler veya girecek olan arkadaşlarımsınız..
EKPSS'de Lisans sınavında soru dağılımları nasıl oluyor ? Matematik içerisinde Geometri, Türkçe içerisinde Mantık, Vatandaşlık kaç soru çıkıyor ? Kafam biraz karıştı yardımcı olabilir misiniz ?
kardeşim 2016 alımları ile 2018 alımlarını karşılaştırmayın hataya düşersiniz
zira 2016 ilk atama sayısı 6113 iken
2018 ilk atama sayısı 2500 ve ve 2500 in içinde ilkokul ortaokul mezunları yani kura + lise + önlisans + lisans olacak
paylaştırın ne düşüyor kararı siz verin
misal 2016 ilk atama önlisans düz memurluk 74 ile kapanırken
2018 ilk atamada 82+ altına düşmesi imkansız
aylarca mücadele ettik kimse anlamadı anlamak mı istemiyor bilmiyorum, ben bıraktım zaten ilgilenmiyorum artık sınavdan sonra anlarsınız durumun vahimliğini
haaa bu arada normalde sınav nisan da normalde tüm tercihler temmuz gibi olması lazım iken başbakanın açıklaması üzerine sınavdan sonraki tercihimiz kasım aralık gibi olacak
yani kötü bir yıl geçiriyor sınava ilk girenler
her şeyin hayırlısı
Didem. hanım eğer sınava ilk defa girecekseniz 2018 yılının mart ayında yapılacak olan atamaya katılamıyorsunuz çünkü sınav Nisan ayında yapılacak. Benim belirtmiş olduğum puanlar 2016 yılında sınava girip 2018 Martta tercih yapacak arkadaşlar için geçerli. 2018de sınava ilk kez girecek arkadaşlar ancak agustos veya eylül gibi muhtemelen tercih yapar. Lisans için tahminimce 1000 civarında kontenjan verilir . Yani ilk kez sınava girip sadece memurluk veya vhki kadrolarını tercih edecek olan arkadaşlar 90 ve üzeri alamazsanız ilk atamada şansınız çok zor. Ancak mühendis , ebe , hemşire , sosyolog , sosyal çalışmacı , psikolog gibi mesleklere sahipseniz daha düşük puanlarla atanmanız mümkün.
qwerty123, sınava daha önce ortaöğretimden bir defa girmiştim. 2018'de lisanstan ilk defa gireceğim. Halkla ilişkiler mezunuyum, kendi alanımdan atama olmadığı için düz memur olarak tercih yapacağım. Ancak puanların 90+ olmaması gerekiyor, emin misiniz öyle olduğuna? Ortaöğretim 90+ diyorlar, Lisans ilk atama en azından 75+ olması gerekmiyor mu? Hıı bu puan 2.atama da daha da düşer tabii..