Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lenf bezi tüberkülozu için hangi oranda rapor verilir?

mehatir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benim sizlere bir sorum olacak..

Yapılan ameliyat sonrasında patoloji sonucuyla bendeki rahatızlığın adı Mediastinal lenfodonit tbc teşhis olarak kondu sol tarafta 45 mm sağ tarafta iki farklı yerde 20 şer mm kistler var yaklaşık 4 aydır tedavi görüyorum ve kasım 2011 den beri raporluyum 6 ay sonra doktor raporu tekrar 2 ay daha uzattı ve temmuz 27 de kontrole çagırdı merak ettiğim konu ise benim bu rahatsızlığım özüre girermi herhangi bir verği indiriminden yararlanabiliyormuyum bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim ....

Sakatlık oranı cetvelinde Tüberküloz için verilen oranlar:

1) Akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer tüm hastalıklarda solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa;

a-Az etkilenme varsa:% 20
b-Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c-Ağır derecede etkilenme varsa:% 80

2) Akciğer Tüberkülozu:
a-Aktif ise (yıllık kontrollere göre):% 60
b–Aktif ise (1.maddedeki fonksiyon bozukluklarına göre değerlendirilir.)

3) Akut Tüberküloz Plörezi (geçici süreyle):% 60
Kronik Tüberküloz Plörezi 1. maddeye göre değerlendirilir.

4) Ekstra Pulmoner Tüberküloz
a-Aktif ise (yıllık kontrollere göre):% 60
b–Aktif değil ise yaptığı fonksiyon bozukluğuna göre değerlendirilir

% 40 ya da üstü rapor alabilirseniz vergi indirimi için başvuruda bulunabilirsiniz..

Akciğer lenf bezleri üzerinde lenfodonit tbc de akcigerlerde hasar oluyormu bilmiyorum oyuzden ben rapor için başvuru yapmayalımıyım ? acaba

Rapor başvurusu yapın mutlaka.. Size TBC teşhisi konmuş.. TBC için oran veriliyor, bir üst mesaja eklediğim kısımlardan şuan durumunuza uygun oran verilecektir.. Ciğerlerinizi işe yarar rapor alabilecek oranda etkilemiş midir bilemem, ama Lenfadenit tüberküloz için oran verilir diye tahmin ediyorum.. Sonucu aldığınız zaman buraya yazar mısınız?

Bacıbey;

Merhabalar ilginiz için teşşekür ederim bu hafta içerisinde mutlaka başvurumu yapacagım .. dediğim gibi akcigerlerde cok şükür hasar yok ama akciğerlerdeki lenf bezlerinde de tutulum tbc olarak geçti ve tedaviye başladık tbc tedavisi doğrultusunda 12 ay ilaç kullanacağım.. bakalım hayırlısı ne ise o olsun inş.. iginiz için tekrar teşşekür ben de sonuçları inş. buraya yazarım...

Üst Alt