Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kurumlar arası geçiş ilgili bilgilendirme

mesutkaka

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar bu konuyla alakalı bilgilendirme yapma gereği duydum onun için yapıyorum

öncelikle sınavlar geçiş nasıl yapılıyor onu anlatacağım arkadaşlar ilk başta atandığınız puanlar başka bir atamada o puanı kullanamazsınız yeni bir sınava girmeniz gerekmektedir
girdiniz sınava puanı aldınız atandığınız sınıfa başka bir bakanlık dahi olsa atanamazsınız

örnekle anlatayım gih sınıfında memurluk yapıyorsunuz sınava girdiniz tekrar gih sınıfına başka bir bakanlık dahi olsa yapamazsınız atandınız zaman kendi kurumunuzdan mufavat belgesi alıyorsunuz müdürünüz mufakat belgesi vermiyorum diyemez evrakları teslim ediyorsunuz atama kararnamesi çıkana kadar kendi kurumunuzda devam edeceksiniz kararname çıktıkktan sonra aynı gün kurumdan ilişkiniz kesip yeni kurumunuzda başlayabilirsiniz

ayrıca şunu belirtmek istiyorum kurumunuzda adaylığınız kaldırılmadan geçiş yapamazsınız adaylığınız kaldırıldıktan sonra tercihte bulununuz mutlaka

şimdi gelelim kurumlar arası geçişe kurumlar arası geçişte mutlaka adaylınız kaldırılmadan geçiş yapamazsınız mutlaka adaylığınız kaldırılmalıdır sonra geçiş yapmak istediğiniz kuruma dilekçe yazıyorsunuz sonra dilekçeniz olumlu bulunuzsa dilekçe yazdınız bakanlık kendi bağlı bulundunuz bakanlığa yazı yazıyor sonra kendi bakanlığınız izni verirse geçişiniz oluyor ama kendi kurumunuz izin vermezse geçemezsiniz sonra izin verilirse atama kararnamesi çıkana kadar kurumunuzda devam edeceksiniz kararname çıktıktan sonra kurumunuzda ilişkiniz kesip yeni kurumunuza başlayabilirsiniz

dediklertimden aklınıza takılanlar olursa onlarrada cevap veririm özelden yazabilirsiniz iyi günler arkadaşlar

Mesut Bey merhaba;
Ben 11 yıldır üniversitede bilgisayra işletmeni kadrosunda çalışmaktayım.Başka bir şehirde çeşitli kamu kurumlarına nakil başvurusunda bulundum hepsi yeterli kadromuz yoktur denilerek olumsuz yanıtlandı.Ben de ekpss ye girdi.Lisans düzeyinde tercih yaptım.Tercihlerimde yine memur kadrosu.Puan türümde herhangi bir memur kadrosuna yerleşirsem atamam yapılır mı?iyi günler tşkler.

Noktalama işaretleri kullanmak çok önemli bence!

ramazan2301
[FONT=sans-serif]EKPSS Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesine istinaden, sınıfın aynı olmasından dolayı takılıyorsun maalesef.
KPSS'de buna benzer engelleyici bir madde olmadığı için, eğerki KPSS'den tercihte bulunuyor olsaydın GİH sınıfından GİH sınıfını tercih edebilirdin.[/FONT]

merhaba ramazan bey öncelikle şunu sormak istiyorum merkezi atamayla atandınız yoksa kurumunuzun yaptığı sınavla mı atandınız

yavuz bey uyarınız için teşekkürler bir dahakine dikkat ederim iyi günler

april14
özgür sağolun ama şunu belirteyim 2012 önce engeliler geneli kurumların açtığı sınavla alıyorlardı belki öyle bir durum vardır diye bunu sordum özgür bey ama dediğiniz şey doğrudur bilgilendirme için teşkekürler özgür bey

Mesut Hocam;
2006 yılında kurumların açtığı sınavı kazanarak göreve başlamıştım.

Tşkler Özgür Bey, emeğinize sağlık.iyi günler

ramazan2301

ramazan bey ben bunu bi araştırayım dpb sormak lazım bunu çünkü sizin durumunuz farklı bir durum detaylı bir bilgi almak lazım yanlış bilgi vermek istemem en kısa sürede geri döneceğim size

Mesut Hocam klavuzu incelediğimde böyle bir bilgi de aldım;
11) Halen memur statüsünde çalışanlar, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin DevletMemurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde yer alan; “Halen memur olarakçalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklıolmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkinkadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz,yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.” hükmüne uygun olarak tercihte bulanabileceklerdir.

Mesut Hocam herhangi bir bilgiye ulaşabildiniz mi?

ramazan2301

aynı hizmet kadrosunu tercih yapamıyorsunuz mesela gih sınıfından gih sınıfına sınavla geçmeniz mümkün değil sınıflar arasında fark olması lazım merkezi atamayla atanmadığınız için kurum sınavıyla atandığınız için farklı bir durum var mı diye bakıyorum gerekirse bakanlıktan görüş yazısı isteyeceğim ama büyük bir ihtimalle biigisayar işletmenliği gih sınıfında olduğundan memur gih sınıf olduğundan mufavatta sıkıntı olabilir ama araştırmalarım devam ediyor geç cevap verdiğim için özür dilerim ramazan bey

Mrb Mesut Hocam;
Öncelikle cevap verme gayretinde olduğunuz için tşk ederim.Bahsettiğiniz gibi Genel İdari Hizmetler kadrosundaki herhangi bir kadrodan yine Genel İdari Hizmetler kadrosundaki herhangi bir kadroya geçiş yok diyor.14 maddede de çok açık olmasa da yazıyor.Yalnız ben atanıp kurumun ne cevap vereceğiyle ilgileniyorum.Yani bana muvafakkat alırsan seni alırız derlerse durum değişebilir.Kurum almıyoruz dersede yürütmeyi durdurma için mahkemeye gidilebilir diye bişeyler okumuştum ve gayet mantıklı da geliyor açıkçası.

Ramazan kardeşim illada kurum değiştirmek istiyorsanız
Ya gidip ilgili kuruma yetkili kişilere durumunu anlatarak dilekçeni kabul ettireceksin bu da çok zordur.
Ya da 2 yıllık bir Teknik hizmetler sınıfına geçeceğin bölüm oluyarak sınava girmek
bu şartlarda kurum değiştirmek mümkün görünüyor.

Mrb Heart adlı üye ;
Durum biraz karışık aslında biraz bahsedeyim.Ben lisans mezunuyum.Şimdi de 2 yıllık ön lisans Laborant Veteriner sağlık okumaktayım.Ancak burdan mezun olmam durumunda dahi ekpss ye ön lisasn düzeyinde giremem.Çünkü üst öğrenim kabul ediliyor ve yine magdur duruma düşüyoruz.Kapılar tamamen kapalı yaniKomik geliyor aynı zamanda.

Bu konuda aynen katılıyorum
Lisans mezunuysanız alt öğrenimden sınava giremezsiniz

ramazan2301

ramazan hocam kusura bakmayın geç cevap verdim gih sınıfında tekrar gih sınıfı yazarken sınavlar gih sınıfına tekrar yazmanızda mufakat belgesi kurum aynı sınıf olduğu için sıkıntı oluyormuş ancak kurumlar arası geçişle geçebiliyorsunuz sınavla geçmeniz münkün değil iyi günler ramazan

Mesut hocam;
Kurumlara defalarca nakil için başvuruda bulundum .hiç olumlu cevap alamadım.imkansız gibi görünüyor.tşkler

Çok karışık bir konu bu.. Ben de bi ara düşündüm geçmeyi ama çoğunlukla reddediliyor..

Estafurullah Mesut Hocam.Emeklerinize sağlık.
Bu arada Tşkler Zamanın Ötesinde.

Üst Alt