Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak burun boğaz, psikiyatri, ortopedi muayenesi ve askerlik işlemleri..?

neyzenbozkurt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

4 senelik fakültem den mezun olduğum gibi işe girmek için askerlik engelimi atlatmam gerektiğini biliyordum. En yakın şubede işlerimi başlattım.

Fakat şube beni aile hekimime yönlendirdi aile hekimim de mevcut rahatsızlıklarımı bilen doktorumdu, oda hastaneye sevkimi verdi ve yarın üç doktor ile sabah erkenden askerlik durumuna elverişlilik raporu için görüşmeye gireceğim.

Açıkçası hiç aklımda yoktu bu raporu alıp, almayacağım. Kulak burun boğaz, psikiyatri, ortopedi bölümlerine sırasıyla gözükeceğim.

Kulak burun boğaz da en son ölçümümde sol kulağımda çıkan %50 duyu kaybı, kulak içinde büyüyen bir kemik yüzündenmiş, psikiyatride son zamanlarımda iyice ilerlemiş olan panikatağım, sinir rahatsızlıklarım, uyku ve klostrofobim, ortopedide de ise düz tabanlığım ve bel rahatsızlıklarım için görüşmelerde bulunacağım.

Sizce durum ne olur, aile durumum pek te iyi değil yani 1 sene bekleme almam benim için çok kötü bir durum olur, Mesleğimle alakalı yerler askerlik görmek dahi istemiyorlar. Anlayacağınız aklımda soru işaretleri ile yarını bekliyorum. Sizce durum ne olur, bir günde sonuç belli olurmu rapor adına?

Allah acil şifalar versin kardeşim benim askerlikte en ufak bir duyma kaybindan dolayi riske etmezler hic bir zaman bende öyle isitme kaybindan dolayi muaf raporu verdiler senin durumun kalicimi, gecicimi orasini pek bilmiyorum eger ki yapılan tetkiklerde kalici oldugu tespit edilirse heyete çıkarıp ordan muaf raporunu verirler zaten hastaligin onemli olmasa girdigin ilk muayenede doktor elverislisin der heyete cikariyorsa bilki sana muaf raporu verecekler ama dedigim gibi hastaligin geciciyse 1 yil ertelemede verebilir sana kafaya takip canini sıkma diger sorunlarin icinde pek bilgim yok ama sonucunu boyle dusunuyorum tekrardan acil şifalar dilerim

Kulak için ameliyat yapılabilirmiş ama ameliyat sonrasında tekrarlama riski çok yüksekmiş ve yüz sinirlerinin sağlam olması da şartmış, bende 2 sene önce bir kaza da 2 hafta sol taraftan felç kalmıştım o yüzden ameliyat olmayı red etmiştim.

neyzenbozkurt
Belirtmiş olduğun rahatsızlıklardan bir yıl erteleme alacağın kesin,fakat bir rahatsızlığın varki bu erteleme ile'de düzelemeyeceğinden,
66/D1 e göre düz tabanlıktan sana,muhtemelen muafiyeti vereceklerdir.
Bu arada muayeneye giderken mutlaka,rahatsızlıklarınla ilgili,mevcut muayene ve ilaç raporların varsa tamamını götür,
Zira,senin hastalıklarını belirlemede ön rapor olarak değerlendirilecektir.
Geçmiş olsun.

Dediğiniz gibi yaptım ama lanet bir gün geçti yine, ilk önce kulak burun boğaza gittim. Fakat o kadar çok kötü davrandılarki sanırsınız vatanı satmışım, askerden kaçmak için yapmayacak şey bırakmıyorum. Doktorun ukalalığı, yüzüme bakmayışı... İlk önce eski raporumu istediler verdim, sonra da beni teste aldılar duyuyormuyum diye. Sağ kulağımda problem yoktu, ama sol kulağımda yarısını duyamadım. Ama her duyamadığımda yalan söylüyorsun buradan anlıyorum, duyuyorsun bak düzgün dinle, dedim ki hocam gerçekten duymuyorum sizi, neden yalan söyleyeyim size, sonra geldi kulaklığı değiştirdi yine aynı muhabbet, yanındaki asistanlarına bakın ne kadar insaflıyım makinede buluyorum kabahati yine bunda değil...

İnanın dedim ya sabır. Tamam zor bir iş yapıyorsunuz, ama neden yalan söyleyeyim. Sonra kaldırdılar 27 sine tekrar gün verdiler test için git dediler. Dedim keşke biraz kibar olsanız. Sonra tekrar teste sevk eden doktora gittim oda şaşırdı dur dedi, seni gönderelim. O doktorada oradakiler yalan yapıyor bu asker adayı demezmi. Efendim gelin rezilliğe... Direk doktorun gözünde sıfırı aldım.

Psikoloji için indim onda da doktor hanım görmüş dedi az önce ne oldu, dedim böyleyken böyle, yalancıya çıkarttılar durup dururken. Sonra da o doktor demezmi bende bu şartlarda bir şey yapamıyorum ama dedim elinizde acil kayıtlarım raporlarım var ne olacak. Kendine hakim olursun. Ya dedim askerde de birine saldırırsam, kendimi kaybedersem başım yanar. Kendine hakim olursun dedi, Ama tedaviye alıcaz kurulda zaten ben varım deyip yönlendirdi.

Ortopedi daha rahattı hatta Kulak burun boğazdan sonra ilaç gibi geldi. Doktor Allah var ilgilendi. Düz tabanın dışarıdan pek sıkıntı yaratacak gibi değil dedi askerlik için ama bel ağrılarının nedenine bakmamız lazım diyip ayın 27sine tekrar bekledi. Muhtemelen bu doktor heyete muaf olarak sevk edebilir.

Fakat şunu düşünüyorum yani ben oraya askerlik için gitmiş olabilirim. Ama bu rahatsızlıkları ben kendi kendime askere gitmemek için vermediğimi de düşünürsek, neden bu doktorlar bir asker adayına bu tavrı yaparlar. Benı bir kere oraya sevk eden aile doktorum.

neyzenbozkurt
Ayın 27 sinde gireceğin testin sonuçlarını bu girdiğin test sonuçlarıyla karşılaştıracaklardır.
Zira,bu testteki alınan desibel değerlerıyle,27'sindeki gireceğin testteki desibel değerleri aynı çıkarsa senin haklı olduğun ortaya çıkacaktır.
Haklılığın ortaya çıktıktan sonra sonuçlarını psikiatri doktoruna göstermeyi ihmal etme,ki kendisi senin bu yaşadığın olaydaki haklılığını görsün,zira kurula o doktorda girecekmiş,
sana karşı kanaatini olumlu yönde etkiler.
Belindeki ağrılar içinde omurilikten ultrasonun çekilmesini mutlaka iste,sanırım sende bel fıtığı var ve ağrılarına bu sebeb oluyor,bunun tespitinide dr'ancak film ve ultrasonlarla anlar.
Düz tabanlıga gelince,doktorun kararı orda biraz sıkıntılı olmuş,zira düz tabanlık,askerlik için en büyük sorunlardan biri,umarım belindeki ağrılarla her ikisini bir değerendirip kanaatini doğru yönde kullanır.
Bu arada elinde,bel ağrılarınla ilgili daha önceden çekilmiş,bel fıtığı ile ilgili ultrason raporların varsa giderken mutlaka götür.
Tekrar geçmiş olsun,gelişmelerı yazmayı unutma.

Bu gün sabahtan bu saatlere kadar tekrar hastahane koridorlarını aşındırdım. Fakat sonuç dahada kötü oldu. Doktorlar bütün asker adaylarına çok ilgisizlerdi. Yüzümüze bakmayı bırakın asker adaylarını topluca içeri alıp imza kaşe atıp gönderdiler.

Bahaneleri, çok yoğun oldukları. Düz taban için gittiğimde ağrılarımı, ayaklarımdaki şişmeleri anlatmaya çalıştım. Ama doktor dinlemedi ayakkabı çıkar giy sağlamsın, problem yok. Bel içinse daha belli olmadı MR çekiliyorum yarın sabah muhtemelen çekildikten sonra sonuç hemen çıkmışta olur.

Kulak burun boğaz da ise tekrar gözüktüğümde doktor beni 27sine kadar bekletmeyip tekrar teste gönderdi. İlk test raporum nasıl olmuşsa ''kayıp'' . Tekrar test yaptılar ve tekrar aynı baskılar, bakışlar. Duyuyormusun bakın diyorum duymuyorum. İşitmiyorum. Ses gelmiyor. Geçirmem testten yalan söylüyorsunlar vs. Bende en sonunda geçirmezsen geçirme diyip sonuçlarımı aldım. Doktora tekrar çıktım, doktor benden iyi duyuyorsun sonuçlara göre nasıl oluyor bu dedi. Tekrar test edelim. Kabul etmedim. Çünkü her gidişinde, bağrış, küçük düşürmeler. Aynen doktorada söyleyip onaylamasını istedim. Garip olan duymayan sol kulağım bunların tespitine göre sağ kulağımdan da daha iyi çalışıyormuş.

Ortopedi de, KBB de bu şekilde gitti. Psikiyatri doktorumla tekrar görüşeceğim yarın. Muafiyet veremeyeckelerini biliyorum. Ama muafiyet vermeyeceklerse de 1 sene uzatmamalarını göndermelerini talep etmekten başka çaremde kalmadı. Ama keşke askere alındığımda hastaneye gitseydim demedimde değil. Belki daha düzgün incelerlerdi. Bu gün benimle beraber, benden daha rahatsız herkese sağlam raporu verdiler. Yarın son iki imzamı da alıyorum kurul doktorlarından. Artık %90 Kasım da askerim.

Üst Alt