Bülent hocam yeşil reçeteli ilaç için yorum yapabilirim ki sürekli kullanıyordum; Ativan expidet 2.5 mg kullanmak için psikiyatristim ilk yeşil reçetemi düzenlediğinde uzun süre kullanmamak gerekliliğinden , bağımlılık yapacağından bahsetti. Aldığım ilk 20 tablet bittiğinde 2. kez gittim ve ilacı kullanmamla birlikte kendimi daha iyi hissetiğimi anlattım doktoruma, uyarılar eşliğinde 2. yi aldım ve o kutu bittikten sonra 3. kez doktorumu ziyaretimde hastalık tanımın "yaygın anksiyete bozukluğu" ile dissosiyatif kimlik bozukluğu" ndan epeyce uzaklaştığını Ativana devamım halinde şizofreniye dönüşmek zorunda olduğunu anlattı
. 3. kutu bitmesine 1 hafta kadar vardı Ankara Trafik Tescil şube müdürlüğünden gelen yazı ile E+D sınıf sürücü belgemi teslim etmek üzre şubeye gittiğimde ilgili memur
aynı takvim yılı içinde 3 kez psikotrop (yeşil reçeteli) ilaç kullandığımdan sağlık bakanlığı sisteminin otomatik yönlendirmesi ile sürücü belgemin teslim alınması ve akabinde tam teşekküllü devlet hastanesinden bu ilaçlara rağmen sürücü olup olamayacağımın kararı için sevkimin yapıldığını söyledi.
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2 kez psikolog 3 kez de psikiyatrist uzman doktoru ile 3 hafta kadar süren muayenelerim sonucu
"psikotrop ilaç kullanmaya devamım halinde" yılda 1 (bir) kez kontrolle adı geçen sınıfa ait sürücü belgemin tarafıma teslimi sağlandı.
Peşinden Ankara İl sağlık müdürlüğü yazı gönderdi Profesyonel sürücü belgelerime istinaden daha 4 yıl geçerliliği olan Psikoteknik belgemin iadesi ve yanımda götürdüğüm sağlık kurulu raporumu sunduğumda onlar da 1 yıl süre sonunda kontrollü olması şartı ile tarafıma iade edildi.
O tarihten sonra da baktım tabiri caizsa işin b...ku çıkacak kesinlikle yeşil reçeteli ilaç yazdırmadım.
@ahmet güneş
Solian ve Clopixol tıpkı Seroquel - Zyprexa gibi normal reçeteli ilaçlardır. Bol bol içebilirsiniz, zaten hiçbir faydası da olmadı bana