Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik kalp hastasıyım. Yüzde kaç rapor alabilirim?

fahriusta

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
değerli arkadaşlar ben 2009 da kalp kırizi geçirdim iki damar 100/70 tıkalı biri balonla açıldı birine stent takıldı 2010 yılında stent takılı damar tıkanmış anjio oldum balonla açıldı tekran 2 ay sonra halsizlik kalp çarpıntısı ile hastaneye başvurdum ve holter taktılar ve ritim bozukluğu var dediler anjio oldum geçici pil ile kardiyoversioyon oldum yani şoklama yaptılar takiple taburcu oldum 1 yıl sonra yine halsizlik ve kalp çarpıntı oldu yine kardiyo versiyon oldum yani şoklama enson 20gün önce yine kalbimde baskı ve halsizlik çarpıntıyla hastaneye başvurdum anjio oldum yine stentli damar tıkanmış 100/70 balonla açtılar ve yağlı stent taktılar taburcu oldum şimdi yine kalp çarpıntısı ve halsizlik daralma oluyor ben özürlü raporu alabilirmiyim alırsam yüzde kaç olur
ekiprizlerde
EF/60

kronik iskemik kalp hastası
aterosklerotik KAH
atrial fibrilasyonve fulutter
unstable an
SOL VENTRİKÜL DUVAR HAREKETİ BOZUKLUĞU
SOL VENTRİKÜL RELAKSİYON BOZUKLUĞU
KULLANDIĞIM İLAÇLAR
cumadin
ator 20
coraspirin
plavix
birde dil altı spreyi

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun Allah c.c. şifalar versin (hepimize). Bende Kalp hastası idim By-pass oldum. stent takıldı vesaire. :) Bu sitede okuduklarımdam sonra hastaneye gidip rapor işlemlerine başlamıştım, iyi etmişim :)) Dün itibari ile Sağlık kurulu evraklarını Hastane sağlık kuruluna teslim ettim. Koroner Arter Hastalığı Klas 3 - EF %45 di. Ve Doktorum Özür Oranı %50 yazdı.. Bence sizde hemen başvurun Sağlık Kurulu Raporu çıkarttırın. Bu oran konusuda doktorunuzun malülüyet cetvelini nasıl yorumladığına bağlı bence :)) Aynı rahatsızlık olmasına rağmen doktorlar bazen farklı yorum yapabiliyorlar.. İyi günler

ahmet bey sizlerede geçmiş olsun inşallah benim sorunum ben kendim direkt olarakmı hastaneye başvuracağım yoksa sgk veya vergi dairesinemi başvuracağım onu buradan bir açıklayan olursa menmun olurum

Bende Kalp krizi geçirip bypass ameliyatı oldum ef:45 sonuçla koroner arter+yüksek tansiyondan yüzde 55 rapor aldım dün

Çalıştığım İşyerinden aldığım bir yazı ile kurumun bağlı olduğu vergi dairesine vergi indirimi için başvurdum onlarda devlet hastanesine sevk ettiler.Sevk ettikleri hastanenin sağlık kurulundan randevu alıp heyete girip aldım.

B. Koroner arter hastalığı
Klas l hastalar: % 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları ve laboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile bir koroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar: % 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalpyetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >% 50).

Klas 3 hastalar: % 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF % 30-% 50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar: % 100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisiv.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir veya daha fazla koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHA Sınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğunun olması (EF<% 30)

Merhaba. Öncelikle İl/İlçe vergi dairesine gidin. Vergi dairesinde Vergi muafiyeti için sağlık raporu almak istediğinizi belirtin. Size 1 evrak veriyorlar. Evrağı doldurup çalıştığınız yere onaylatıp tekrar vergi dairesine geliyorsunuz. Bu belgeyi ve nufus cüzdan fotokopisinii sizden alıyorlar. 1 adet Hastaneye sevk yazısı veriyorlar.
Bu sevk yazısı ile hastanenin sağlık kuruluna gidip sağlık raporu almak istediğinizi belirtin.. 4 adet fotoğraf istiyorlar. Size foroğrafınızı yapıştırıp , tüm bölümleri dolaşacağınız Sağlık kurulu raporu formunu veriyorlar. Bu forumla hastanede ilgili bölümleri dolaşıp tekrar sağlık kuruluna teslim ediyorsunuz. . Rahatsızlığınızla ilgili bölümü en sona bırakmanız iii olur.. Raporu teslim ettikden sonra beklemek kalıyor :))
Not:Bana hangi hastaneye gitmek istediğimi sormuşlardı.. Gitmek istediğim hastaneyi ben söylemiştim. Zaten o hastanede tedavi ve kontrollerim devam ediyor.

Hayırlı günler

anladım yalnız şu sorun olurmu EF/60 bundan dolayı bir sorun çıkarmı burdan araştırdığıma göre % 60 ef iyi bir işaret olarak anlatılıyor

kelebek kısmet hanım ben sizce nekadar rapor alabilirim tahminen sizce cevaplarsanız menmun olurum

galiba ilgilen yok arkadaşlar lütfen yardımcı olun benim durumumdaki insan % de kaç rapor alır

değerli arkadaşlar ben 2009 da kalp kırizi geçirdim iki damar 100/70 tıkalı biri balonla açıldı birine stent takıldı 2010 yılında stent takılı damar tıkanmış anjio oldum balonla açıldı tekran 2 ay sonra halsizlik kalp çarpıntısı ile hastaneye başvurdum ve holter taktılar ve ritim bozukluğu var dediler anjio oldum geçici pil ile kardiyoversioyon oldum yani şoklama yaptılar takiple taburcu oldum 1 yıl sonra yine halsizlik ve kalp çarpıntı oldu yine kardiyo versiyon oldum yani şoklama enson 20gün önce yine kalbimde baskı ve halsizlik çarpıntıyla hastaneye başvurdum anjio oldum yine stentli damar tıkanmış 100/70 balonla açtılar ve yağlı stent taktılar taburcu oldum şimdi yine kalp çarpıntısı ve halsizlik daralma oluyor ben özürlü raporu alabilirmiyim alırsam yüzde kaç olur
ekiprizlerde
EF/60

aterosklerotik KAH
unstable an
KULLANDIĞIM İLAÇLAR
cumadin
ator 20
coraspirin
plavix
birde dil altı spreyi

dikkat ettiyseniz klas 2 hastalarda zaten ef > 50 demiş.
Klas 2 hastalar: % 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalpyetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >% 50).

yani sadece ef ye bakılarak size rapor verilmez.verilseydi zaten ondan bile yüzde 30 alacaktınız..EF bildiğim kadarıyla kalbin kasılma gücünü gösteriyor ama asla tek başına "rapor oranı almada etkili değil" !!!
o yüzden hastaneye başvurunuzu yapın veya hastaneye gitmeden önce bir kardiyologa gidin hem muayane olun hem sakatlık indiriminden elinizdeki bulgulardan kaç alabileceğinizi sorun..selamlar..

% 30 Klas 2 + % 10 Hipertansiyon = % 37 rapor alırsınız diye tahmin ediyorum. Ama genede rapor başvurusu yapıp sonucu görmen gerekiyor. Burada arkadaşların yapacağı tahminler kesin değil sadece yol göstericidir.

k.ergun;

yalnız arkadaşımızda sol ventrikülde bozuklukda var..hipertansiyonla birlikte değerlendirildiğinde yüzde 20 rahat alır.

Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa % 20
1. Proteinüri d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
2. Hipertansif serebrovasküler hastalık e) Sol ventrikül hipertrofisi

yani %30 + %20 den %44de alabilir..
ama tabi bunları hepsi tahmin unutmayın..asıl raporu hastaneye gittiğinizde kardiyoloji doktorunun önermesiyle iç hastalıkları uzmanı (dahiliyeci) verecek!! bence şansınızı deneyin!!

arkadaşlar şu ana kkadar vermiş olduğunuz cevaplara teşekkür ederim ma ben yinede karamsarım birde sgk bir arkadaştan aldığım bilgiye göre maaşlar sadece 720 tl dedi ister vergi indiriminden ister malülen olun alacağınız maaş sadece 720 tl olduğunu belirtti bu 971 tl meselesi hikaye dedi bunda raporunfaktörü olurmu yani 40 la 70 şin farkı varmı teşekkürler vereceğiniz cevaplara

Maluliyet raporunda rapor olmaz zaten, olduda sgk reddetti ve dava yoluyla kazandınız diyelim, bu kezde % 60 ve üzeri olması şart.
% 40 ile malulen emekli olunmaz yani.
Erken emekliliktede etkisi yok oranların...
Ne kadar prim yatırdığınız ve primleri ne kadardan yatırdığınızla alakalı...

KKELEBEKK;

kısmet hanım ben rapor için müracat etmedim yalnız buradan edindiğim bilgiler üzerine bir sgk de çalışan arkadaşa sordum onun verdiği cevap konyalısınız ben beyhekim hastanesindeki doktoruma sordum yani büyük bir olasılıkla malülen emekli olusunuz dedi ama burda rapor alan arkadaşlara bakıyorum ben çok karamsar kaldım rapor düşük çıkarsa emekli olma şansım olmayabilir ama umut dünyası hastalığımın başlangıcı ve şimdiki süresini yazmıştım net bir cevap alalmadım teşekkürler
işe başlama tarihim
1985
şimdiki pirim gün sayım 3200

klas2 seviyesinden kalp rahatsızlığı ile malulen emekli olmanız zor, ama rahatsızlıklarınızın toplamından malul olup olmadğınızın kararını sgk verebilir tabii ki.
şansınızı deneyin, çalışıyorsanız işinizi kaybetmemek için maluliyet tespitide yaptırabilirsiniz bunun için işten çıkmanız gerekmez.
maluliyet tespiti sonunda malul sayılırsanız o zaman çıkıp emeklilik başvurusu yaparsınız. sgk kayıtlarına geçer zaten malulluğunuz yeniden raporda istenmez.
çalışmıyorsanız doğrudan malulen emeklilik başvurusu yaparsınız.

ama reddedilirse, o zaman Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birinden rapor almayı deneyin,
benim tahminime görede tam % 40 sınırlarında olur üç aşağı yada beş yukarı olur. fazlası olmaz gibime geliyor.
% 60 üzeri olursa malulen emeklilik için davada açma hakkınız olur, ama,
% 40 ve üzeri alıp, 3. derece vergi indirimide kazanırsanız, ssk'dan emekli olacağınızı varsayarak,
3600 güne tamamladığınızda erken emekli edilirsiniz...

malulen emekliliğe değil "vergi indirimine dayalı emeklilik "için başvuracaksınız.bunun içinde vergi dairesi müdürlüğüne dilekçe verip onlar da sizi hastaneye sevkedecek..SGK ya gitmeyeceksiniz yani VERGİ DAİRESİNE GİDİN!! malulen emeklilikteki maaş vergi indirimine göre emeklilikle karşılaştırdınızmı düşüktür..aklınızda olsun..

değerli arkadaşlar ben 2009 da kalp kırizi geçirdim iki damar 100/70 tıkalı biri balonla açıldı birine stent takıldı 2010 yılında stent takılı damar tıkanmış anjio oldum balonla açıldı tekran 2 ay sonra halsizlik kalp çarpıntısı ile hastaneye başvurdum ve holter taktılar ve ritim bozukluğu var dediler anjio oldum geçici pil ile kardiyoversioyon oldum yani şoklama yaptılar takiple taburcu oldum 1 yıl sonra yine halsizlik ve kalp çarpıntı oldu yine kardiyo versiyon oldum yani şoklama enson 20gün önce yine kalbimde baskı ve halsizlik çarpıntıyla hastaneye başvurdum anjio oldum yine stentli damar tıkanmış 100/70 balonla açtılar ve yağlı stent taktılar taburcu oldum şimdi yine kalpçarpıntısı ve halsizlik daralma oluyor ben özürlü raporu alabilirmiyim alırsam yüzde kaç olur
ekiprizlerde
EF/60

aterosklerotik KAH
unstable an
KULLANDIĞIM İLAÇLAR
cumadin
ator 20
coraspirin
plavix
birde dil altı spreyi
arkadaşlar dün ve buğün iki gündür hastanede eko ve holterle ölçümler yaptı doktorum söylediği şu sen kırmızı çizgidesin yani bıçak sırtındasın kalp pili takılması lazım ama 1 ay daha gözlemliyelim yeni ilaçlar yazdı bakalım sonuç ne olacak rapor işinede bundan sonraya bıraktım muhtemelen pil takılacak bundan sonra rapora başvuracağim yazdığı ilaçlar
belok 50
esmak 10

fahriusta;

Ben de kalp hastasıyım doğuştan şuanda 23 yaşındayım benim sorunum çok ağır olduğu için doktorlar bana 0 yazdı...heyet raporu için gelen bir amca vardı sizin gibi sorunları vardı bypass olmuştu ona da %40 oranında yazdılar...sizede o civarlarda verilebileceğini düşünüyorum en fazla ` verirler onun üzerini geçmez...

slm arkadaslar.bende de 2. derece mitral kapak yetmezliği var. ef 62 acaba bende saglık raporu için başvursam alabilirmiyim. ya da % kaç verirler..
cvplarınızı bekliyorum....

% 30 alırsınız ef62 kalp kapak klas2 için.

17 yıldır hastayım ef 60-62-58 gibi değişik sonuçlarım var.
peki %30 yeterli mi ekpss ye basvurmak için?

aralık03;

sayın arkadaşım sizin durumunuz sınırda..bence kurula başvurun ve sonucu buradan payllaşın!

Dün bir yerde okudum kalp hastalığına whisky çok iyi geliyormuş

değerli arkadaşlar ben 2009 da kalp kırizi geçirdim iki damar 100/70 tıkalı biri balonla açıldı birine stent takıldı 2010 yılında stent takılı damar tıkanmış anjio oldum balonla açıldı tekran 2 ay sonra halsizlik kalp çarpıntısı ile hastaneye başvurdum ve holter taktılar ve ritim bozukluğu var dediler anjio oldum geçici pil ile kardiyoversioyon oldum yani şoklama yaptılar takiple taburcu oldum 1 yıl sonra yine halsizlik ve kalp çarpıntı oldu yine kardiyo versiyon oldum yani şoklama enson 20gün önce yine kalbimde baskı ve halsizlik çarpıntıyla hastaneye başvurdum anjio oldum yine stentli damar tıkanmış 100/70 balonla açtılar ve yağlı stent taktılar taburcu oldum şimdi yine kalpçarpıntısı ve halsizlik daralma oluyor ben özürlü raporu alabilirmiyim alırsam yüzde kaç olur
ekiprizlerde
EF/60

aterosklerotik KAH
unstable an
KULLANDIĞIM İLAÇLAR
cumadin
ator 20
coraspirin
plavix
birde dil altı spreyi
arkadaşlar dün ve buğün iki gündür hastanede eko ve holterle ölçümler yaptı doktorum söylediği şu sen kırmızı çizgidesin yani bıçak sırtındasın kalp pili takılması lazım ama 1 ay daha gözlemliyelim yeni ilaçlar yazdı bakalım sonuç ne olacak rapor işinede bundan sonraya bıraktım muhtemelen pil takılacak bundan sonra rapora başvuracağim yazdığı ilaçlar
belok 50
esmak
1peki arkadaşlar bana pil takılması kesinleşti gibi elbette hastalığı kimse istemez ama insan cenabı ALLAH biz kullara veriyor işte çalışırken zorlandığım gibi bazen istirahat zamanında bile daralma ve halsizlik oluyor
pil takıldığı zaman benim rapor oranım ne olur bilgi verirseniz menmun olurum

fahriusta sonucu alınca paylaşırmısın.

Merhaba arkadaşlar ben aort anevrizmasından açık kalp ameliyat oldum ve aynı zamanda DDR kalp pili takıldı geçenlerde rapor aldım klas 3 den % 50 verdiler vergi indirimi için yeterli dedi doktor, o yüzden açık kalp ameliyatı ve pil ameliyatının epikrizilerini bile fazla incelmedi EF ye baktı sadece zaten vergi indirimi için müracat etmiştim onuda aldım ve o yüzden fazla üzerine düşmedim

Mrb 33 yasindayim 10 ay once kalp krizi gecirdim ana damarima 2 adet stent taktilar 100/70 tikali idi kroner arter hastasiyim yorgunliga bagli tansiyon problemim var ve cabuk yorulma sikayetim var kan sulandirici asprin kolestrol ve tansiyon hapi kullaniyorum. Uzun yol soforuyum. Sizce benim engelim %40 uzerindemidir yardimci olabilecek arkadas varmi?

Üst Alt