Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik hepatit b hastasıyım. Son 7 aydır tahlillerim negatif çıkıyor. Bu durumda hastalığım başkasına bulaşır mı?

TIBET26

Üye
Konular
78
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba Ekim 2024 tarihinde kronik hepatit b tanısı konuldu. 1 yıldır ilaç kullanıyorum. Son 7 aydır hepatit tahlilleri negatif çıkıyor. Vücut antikor üretmiş ve hastalık şuan negatif testler çok temiz Anti hbs 77.54 Hbsag negatif hbvdna saptanmadı olarak tahlillerim sonuçları çıktı. Benim sormak istediğim bu sonuçlara göre cinsel birkiktelikte karşımdaki kişiye rahatsızlık bulaşırmı lütfen bilgisi olanlar cevap verebilirlerse çok sevinirim.

20 yıllık Hepatit B hastası olarak cevap vereyim.

Kesin bilgi değildir. Taşıyıcılık, bulaşılık devam eder.

Bir doktorun söylediği "Kandan virüs asla temizlenmez, değerler negatifte olsa bulaşıcılık, taşıyıcılık devam eder."
Bir başka doktorun söylediği "Senin değerler kronik değilse, taşıyıcı değilsin, bulaştırmazsın"

2005'li yıllarda yani hastalığın ilk farkedildiği zamanlarda bende çok meraklıydım. Ama net cevabı hiç alamadım.

O yıllardan bugüne bende kalan bilgi "asla riske etme"
Ne başkasının kullandığı kaşık, bardağı kullandım. Ne de kendi tabağımı, bardağımı başkasına kullandırdım.

berberde jilet kullandırmadım. (jilet değiştirilmesi unutulma ihtimali yüksek olan yer)
berberde genelde en son traş olan kişi olurum.

dişçide öğle arası öncesi, ya da öğleden sonra son kişi olurum.
işlemden önce mutlaka hepatitli olduğuma dair bilgi veririm.

kan verirken özellikle bilgi veririm ki dikkat etsinler.

son olarak sadece sendeki hepatiti düşünme ve asla korunmadan ilişkiye girme.
ilişikiye girdiğin/gireceğin eşinse ve
hepatit onda da varsa zaten sorun yok,
hepatit onda yoksa aşı olduysa sorun yok,
hepatit onda yoksa ve aşı da olmadıysa korunma şart.

@TIBET26,

Ekim 2024 den önce hepatit b+ tanısı var mıydı? Ona göre cavap yazıcam.

Anladım,yaş kaç bilmiyorum,daha önce ya hiç hepatit tahlili yapılmadı yada yeni enfekte oldunuz?bunu niye böyle yazıyorum? hepatit b+ hc+ olup bu hastalıklarla enfekte olduğunu bilmeyen binlerce insan var.

Sizi yeni enfekte olmuş var sayalım,detavi almışsınız testler negatif,bu durumda hb+ virüsü temizlenmiş görünüyor ama bu sizi yanıltmasın.

Her zaman bulaş riskiniz var,öyle tabak catal kaşık bardak gibi şeyler ile bulaş olmaz,kan yolu cinsel birliktelik diğer vs bu şekilde bulaşır.

Bu hastalık çok karmaşık uzun uzun yazmak gerekir, doktorun gereken şeyleri size anlatır.

Özet olarak bulaş riskiniz var.

@TIBET26,

Üst Alt