Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik Böbrek Yetmezliği ile araba almak..?

pasa_kocak90

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Öncelikle vereceğiniz ilgi için teşekkür ederim

Benim sorunum şu, 16/03/2012 yılında kronik böbrek yetmezliği hastası oldum.
Yaklaşık 1,5 aydır diyaliz hastasıyım haftada 3. gün diyalize girmekteyim ve Tam teşekkülü devlet hastahanesinden almış olduğum %90 özürlü raporum bulunmaktadır. 2 yıldır şöförlüğüm var devlet bünyesinde araç kullanmaktaydım.
Ben yeni bir araç almak istiyorum (B) sınıfı ehliyetim var ,öğrenmek istediğim şu,
1) Ben ehliyetimi (H) sınıfına yükseltmek zorunda mıyım?
2) Alacağım yeni aracı ben kullanamıyacak mıyım?
3) Devlet hastahanesinden tekrar araç kullanabileceğimi dair bir rapor mu almam gerekir?
4) Taşıtlar vergisinden muaf olabilmem için ne yapmam gerekir?
Ayrıca 3 ay sonra inşallah böbrek nakli oalcağım sonrasında da bana verilecek hastane raporunda yüzde kaç oranında rapor verirler ve o zaman yukarıdaki şartlar nası olur.
Şimdiden çok teşekküğr ederim.
:eek:

% 90 ve üzeri raporu olan kişi adına üzerinde özel donanım bulunmayan aracı vergi istisnası (ÖTV-MTV istisnası) ile satın alabilirsiniz. Sizin sürücü belgenizin olmasının ya da olmamasının hiç bir önemi yok.

Alacağınız aracı B sınıfı sürücü belgesi bulunan herkes kullanabilir. Sizin de sürücü yönetmeliği'Ne göre sürücü belgeniz varsa, kullanmanıza mani bir durum olamaz.

Nakil sonrasında % 70 oranlı rapor verilir. Ama bunun bir önemi yok. Çünkü o zamana kadar atı alan üsküdar'ı geçmiş olacak... :)

Bülent abi zaten sizden cevap gelmesini istiyordum. tam oldu o zaman ben arabayı alıp kullanmya başlayım
Bu arada Bülent abi sana bir sorum daha olacak bahsettiğim üzere ben devlet memuruyum 02/11/2009 tarihinde başladım şimdi hastalandım bundan sonra benim memurluk hayaım ne olur.Daha önceden sigortam yok ve Adalet .bakanlığı Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünde İnfaz ve Koruma memuru olarak çalışıyorum.

Engelli raporu ile alınacak araba hakkında...

Arkadaşlar ben Seat ibiza 1.4 coba marka araba almaya karar verdim. Henüz raporum çıkmadı Böbrek Yet
mezliği hastası olarak diyalize giriyorum. Şimdi Mayısın 22.sinde randevum var acaba %90 rapor verirseler benim b ehliyetimde var benim ne yapmam lazım. Araç hakkındaki görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.Aracın normal fiyatı 32.500 Ötv indirimli 22.640 oluyor ne dersiniz.

Yapacak bişeyiniz yok. % 90 ve üzeri raporunuzla aracı alacaksınız ve B sınıfı sürücü belgesi ile kullanacaksınız. Bu kadar basit.

Rapora aracı kimlerin kullanacağına dair hiç bir ibare yazılmamalı. Sadece 5 yıldan önce satılırsa başta ödenmeyen vergilerin tahsil edileceğine dair bilgi yer almalı o kadar.

arkadaşlar iyi akşamlar..bir süredir böbrek yetmezliğim var nakil olmayı denedim ama şu ana kadar adaylarda uygun olan bulunamadı tekrar birkaç yakınımda denenecek.
nakil için yutdışı hakkında bilgisi olan varmı acaba..teşekkürler

Aekadaşlar,Henüz diyalize başlamadım ama her an başlanabilir,özürlülük raporu için Çapa Tıp fakültesine rapor müracaaatım var..bakalım yüzde kaç verecekler..
verg, indirimi alıp araç alabilirmiyim ve aldıgım aracı kendim kullanabilirmiyim..bilgisi olan yardımcı olabilirmi.

% 90 ve üzeri raporunuzla araç alımında vergi avantajından yararlanabilirsiniz.

Teşekkürler oturanboga,nakil olursam %70 rapor veriliyor sanırım%70 ile H sınıfı ehliyetim almam gerekiyor vergiden muaf araçAlabilmem icin yok ise eger ne yapmam gerekiyorTekrar teşekkürler

% 90 ve üzeri raporunuz olmadan araç alımında vergi istisnasından yararlanamazsınız. Önce bu oranda raporla araba alın, sonra nakil olun :)

Üst Alt