Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Konuşma bozukluğundan rapor alıp EKPSS'ye girebilir miyim?

emremrah

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Üniversite öğrencisiyim. Mühendislik okuyorum ve konuşma bozukluğu var ve bu benim için büyük bir engel. Özel bir hastaneden ölçümle %90 konuşma bozukluğu saptandı. Ancak devletin de engelli raporu vereceğinden emin olmak istiyorum. Rapor alıp EKPSS ye girebilir miyim? Girersem bu hangi puan grubu olur? Teşekkürler

bakanlığın engelli yönemeliği cetvelinde KBB kliniği bu soruna sahip bireylere belli oranda verebiliyor. ama sadece kekemelikten 40 almak nerdeyse imkansız. yüzde 28 aldım ben mesela. ama psikıyatrı de tedavi sonucunda oran verme yetkisine sahip. bu arada kekemeliği olan bireyler her yerde mağdur ediliyor. normal kadrolarda ve mülakatlarda daha ilk dakıkada eleniyouz. o hlde engelli kadrosunan bıze kadro verecekler.. engellilik sadece ortopedik engelli olmak değildir. hakkımızı sonuna kadar arayacağız.

ekpss ye lisanstan gireceksın. diğer kpss gibi yani.

Evet sizin gibi düşünüyorum, iletişim yapamadıktan sonra, özellikle özel sektörde kimse sizi tercih etmez. Hele ki iş bulma sıkıntısı varken özel sektöre girmek çok zorlaşıyor bizim için. Eğer %90 lık konuşma bozukluğunu devlet engel olarak görmezse ciddi hak yemiş olur. Ben o zaman gittiğim özel hastane ile konuşayım bakalım onlar da verebiliyorlar mı diye. Çünkü psikolojik rahatsızlık da var doğal olarak, depresiflik gibi bir şey. Serotonin maddesi eksikliği de var. Eğer bu EKPSS ile atanamazsam çok büyük sıkıntılar çekerim.

ekpss ye gireceksenız raporu devlet hastanesınden almanız lazım. özelin raporu geçmiyor dıye biliyorum. am yine de bi araştırın. evet malesef biz mağdur durumdayız. işin psikolojık yönü de var tabi ki. sosyal fobi ve anksiyete bozukluğu. ALLAH yarımcımız olsun. devlet hastanesındekı sağlık kuruluna başvuracaksınız. yine burdan yazarsınız gelişmelere dair.

Özel hastane rapor vermeye yetkili değil. Devlet hastanelerinden alabilirsiniz o da belli başlı hastaneler.

2 hafta sonra filan başvuracağım, gelişmelerden haberdar ederim. Çok teşekkürler

emremrah
raporun çıkış süresi biraz uzun olduğu için iki haftayı beklemeden başvuru yapmanızı tavsiye ederim.

mrtzbk90 evet haklısınız, sınav dönemindeydim bugün bitiyor, inşallah yakın zamanda gideceğim. Vermeyecekler diye korkuyorum vermezlerse iş hayatım büyük sıkıntıya girer

Üst Alt