Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesinde raporum süresiz olursa emekliliğim de süresiz mi olur?

Fenerli03

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
11
Herkese merhaba 2024 yılında emekli oldum. Sorum şu; 2 yıl süreli vergi indirimim var. Ayrıca sağlık raporumda %40 ile 2 yıllık. Kontrol muayenesinde sağlık raporum süresiz olursa emekliliğimde mi süresiz oluyor? Vergi indiriminin 2 yıl süreli olması sağlık raporunun süresize çevrilmesine etki eder mi?

Rapor sürekli olsada SGK her zaman kontrol şerhi koyabilir. İkisi de birbirinden bağımsız işlemler

@OturanBoğa,

Bir yerde yazmışlar emeklilikte vergi indirimi süreli ise kontrol muayenesinde sağlık raporu süreliden süresize çevrilirse kontrol muayenesine çağırırlar yazmış ne derece doğru bilmiyorum

2 yıl sonunda ssk tarafından kontrol muayenesine sevk edildiğinde raporun sürekli cıkarsa kontrol şerhi kalkar .Senden tekrar kontrol muayenesi istemez.evrakların 2'ci emeklilik servisine gönderilir. RAPORUN SÜRRKLİ OLMASI DEMEK EMEKLİLİGİNİN SÜREKLİ OLMASI DEMEKTİR.Bunu tecrübe etmiş biri olarak yorum yapıyorum.2 sefer kontrol muayenesine girdim.raporum süreli idi. 2 ci de raporum sürekliye cevrildi.Ve kontrol şehri kalktı. SSK zaten ikamet adresi ne yazılı tebliğde bulunuyor Bazıları kafa karıştırıcı yorumda bulunmuş Ssg dan her emekli birey günün birinde denetimlerde müfettiş ler tarafından şüpheli bir duruma denk gelirse kontrol muayenesine cagrıla bilir bu farklı bir sürec. Bilinen tarihde seni kontrole cagırması ise engelli raporunun süreli olnası ile alakalı konu.Yada ilk emeklilikte vergi indiriminin süreli olması gibi.Vergi indirimi süresiz Olan birisi ilk emeklilik işlemleri sırasında asla emrkliliginde kontrol muayenesi şerki düşmezler..15.01.2025 tarihinden itibaren emekli olacaklar icin vergi indirimi ile emeklilik tarih oldu buda ayrı konu.Ama emekliliği devam edibte kontrol muayenesine tabi olanlar eski mevzuata göre işlem yaptırıyorlar.Sende kontrol muayenesine gittiğinde eski hastalık listesine göre rapor alacaksın ve alacagın raporu sürekliye cevire bilirsen birdaha ssk seni kontrol muayenesine cagırmaz.

Son düzenleme:
@fenerliyizz,
Onkoloji hastasıyım 2022 de ameliyat oldum. 2024 de ilk raporumu çıkarttım 2 yıl süreli 2026 Mayıs'ta kontrol muayenesi var ya tekrar süreli verecekler yada süresiz verebilirler belki

@KONUSAMIYORUMM,

Aynen kardeş vergi indirimi yazısı sürekli olduğunda kontrol şerhi koymaz,ssk.eski sisteme göre . 15 ocak 2025 de çıkwn yeni yasayq göre zaten vergi indirimi yazısı ile emekli olunmuyor malüm. Son altı ayda almış oldugun engelli raporu olacak yada yeni rapor icin sevk alacaksın ssk dan.ssk nın heyet bölümü değerlendirip karar veriyor yeni uygulama bu şekilde

@Fenerli03,

Geçmiş olsun kardeş kontrol muayenesinde muhtemelen ya raporun 5 yıllık cıkar yada sürekliye cevrilir.Onkoloji hastaları icin zaten en düşük oran yönetmelige göre%40 remisyonda olan hastalar icin

@fenerliyizz
Benimde durumum şöyle, 2024 Aralık ayında, 1 yıl süreli engelli raporu ile 1 yıl süreli vergi indirimi alıp emekli olmuştum. Yakın zamanda kontrol muayenesi oldum ve engelli raporum süresiz oldu. Ancak ilk raporum %50 iken ikinci süresiz olan %44 oldu. Tabi ben 4a işçi sınıfından çalışmaya devam ediyorum. Yeni süresiz raporumu hastane sgkya yollayacaktır. Peki maliyeye yeni süresiz raporu ibraz etmek gerekir mi?
Vergi indiriminin peşinde değilim, sadece maliyeye bildirmez isem emekliliğe bir etkisi olur mu, kontrol muayenesi gibi..

@Nihat12,

Maliye ile bir işin yok kardeş.Yeni aldıgın engelli raporuna vergi indirimi alırsan sadece maaşında 250 tl gibi bir fark olur sadece.Bireysel olarak maliyeden engelli biriminden dilekce alarak bunu işyerine dolturtarak yeni raporuna vergi indirimi alabilirsin sadece maaşında ortalama 250 tl aylık bir fazlalık olur hepsi bu.

@fenerliyizz
Teşekkür ederim. Hastane yeni raporu sgkya yollayacaktır, raporun süresiz olması artık kontrol muayenesi şerhi olmayacağı anlamına gelir mi? Çünkü bazıları bunların birbirinden bağımsız şeyler olduğunu, yine de kontrol istenebileceğini söylemişti

@fenerliyizz
Teşekkür ederim. Hastane yeni raporu sgkya yollayacaktır, raporun süresiz olması artık kontrol muayenesi şerhi olmayacağı anlamına gelir mi? Çünkü bazıları bunların birbirinden bağımsız şeyler olduğunu, yine de kontrol istenebileceğini söylemişti
Öyle birşey yok kardeş raporun süresize döndüğünde kontrol şehri kalkar otomatik olarak ssk bunu yazılı adresine tebli eder.Burada farklı yorumlar ola bilir.kimidi kulaktan duyma desteksiz yaza biliyor.Bu konuda tecrübe etmiş birisi olarak soruna cevap yazıyorum.

Üst Alt