Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi sonucu emeklilik iptal edilirse olacaklar ve yapılabilecekler?

Ahmet1010

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba, yakınım için bir şey sormak istiyorum. Sürekli olarak verilen rapor ile (kbb ve göğüs hst) emekli oldu geçtiğimiz ay sgk kontrol muayenesi istendi. Tekrar heyet sonucu %40'tan düşük olduğu için şu an emekliliği iptal edilecek. bilmediğimiz nokta ise;
*SGK ödediği maaşları geri istiyor mu? Tabi bir de itiraz ve dava süreci var. Mecburen çalışması gerekecek iki evladı ve geçindirmek zorunda olduğu bir ailesi var. Neler tavsiye edersiniz?

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ahmet1010 mrb
Yakınınız vergi indirimindenmi?emekli oldu ve vergi indiriminde sűre varmıydı karara itiraz edebilir.
Verilen maaşlar geri istenmez tabi bir usulsűzlūk yok ise.

umut2135

Umut bey merhaba vergi indiriminden emekli oldu sürekli raporu vardı. teşekkür ederim...

Ahmet1010 sgk kontrol isteme sebebi nedir acaba?
Karara itiraz evin tekrar sevk işteyim bakalım durumda bir dűzelme yok ise dūzeltilme yapılır.

umut2135

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için..

Ahmet1010

İyi akşamlar
Öncelikle geçmiş olsun,
Bu konuda yapılması gereken iki yol olduğunu düşünüyorum?
1- Bu iptal kararına karşı;
- Bu konuda tecrübeli bir avukatta danışmak yada ekonomi durumunuz iyi değilse adlı yardım bürosunda avukat talep edip bu karara karşı iptal davası açmanız.

A- Mahkeme muhtemelen sizi tekrarda hastaneye gönderecek orada verilen rapora göre karar verilir diye düşünüyorum.

2- Hastanenin raporuna itiraz edin sizi SGK hakem Hastanene sevk etmesini sağlayın

Not : BU OLAY BAŞINA GELEN ARKADAŞLAR TECRÜBELERİNİ PAYLAŞIRSA İYİ OLUR.

raporda psikolojik bir hastalık var mıydı var .kontrol neden istendi sordunuz mu sgk ya

kontrol isteme sebebi neymiş sordunuz mu sgk ya

normalde sgk nın herkesten kontrol isteme hakkı var nadir olarak bunu yapıyor bide usulsüz bir durum olduğunda şikayet falan böyle durumlarda kontrol isteniyor ancak genel olarak süresiz emekli olunmuşsa sgk pek kontrol istemiyor arada kontrole çağırdıkları oluyor tabii

mehmet-41

Yapacak bişey yok artık maaşı iptal edildi. İtiraz edicez sonrası nasıl olacak ben de bilemiyorum. Teşekkürler cevaplarınız için..

Üst Alt