Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kolumdaki 10 cm kısalık ve parmak eksikliği halinde ehliyet ve araç alımı..?

Yusuf ürer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mehabalar ben sag koldan dirsekten itibaren engelliyim 2 parmagim var ve kolum diger kolumdan 10 cm kisa bana manuel arac kullanabilirsin deme ihtimalleri var mi yada ben mi diyiyim vites koluna ek istiyorum diye
Vereceğiniz Cevaplar Icin Şimdiden Tesekkurler...

sağlık kurulu raporuna "özel tertibatı, tomatik vitesli araç" diye yazdır. ötv den otomatik vitesli araç veya f1 vitesli araç alınca yararlanırsın mtv den ise öel tertibat yaptırınca yani özre göre silgi kolunu sola aldırınca yararlanırsın

Kardeşim öncelikle sen soylemiyeceksin sadece sen durumunu anlayacaksın kolun kısa olduğunu vs onlar sana uygun olanı yaparlar zaten

eskiden kolun birine verilmiyordu yani sol koldu galiba normal sürebiliyordu ve ötvden yararlanmıyordu ama artık oda yararlanıyor. sizin sağ el ise otomatik vites ve uzatmak için bir aparat var o direksiyona topuz ve silcek kolu taşıma verilir. malesef sağ el olduğu için manuel verilmez zaten vites attırma kolunuzda sıkıntı var. El gaz ve manuel sadece sağ ayakta veriliyor diye biliyorum elde olmuyor.

Acikcasi. Ben rahatca vites topunu tutabiliyorum attirabiliyorum sadece biraz one dogru eyilmem gerek bi kac kiside gordum uzatma yapanlari

yusuf sen özel tertibatlı araç kullanabillr raporu al önce. sonra da ehliyet için git 10.04 kodu uyarlanmış vites kodlu rapor al. aracı sürebildiğini vitesi atma kuvvetinin olduğunu ama kolunun kısalığından vitese yetişemediğini belirt. o zaman bu ehliyet kodunu alır ÖTV ve MTV SİZ araç alabililrsin. istersen otomatik vitesli aracın vites kolunu da yükselterek muaFİYETLERDEN yararlanbililrsin

gelişmmelerden bizi de haberdar edersen seviniriz.

Tamam insallah tesekkur ederim yardiminiz icin

Birde ehliyet icin 18 yasindan 1 gun almak gerekiyor degil mi
Ben 14.11.1999 dogumluyum

Sana manuel vermezler.engelin benimkiyle aynı.benim 4 parmagim var üstelik.buna ragmen ozel tertibatliyi bile zor almistim.tertibat olarak vites kolu yukselttirdim.onu da tse zar zor onayladı.tutturdu sola uzatilmasi lazim diye.biraz zor ikna ettik.ankarada bir tane mehmet usta var zaten.o da para koparmak için sola uzanan tertibat diye tutturuyor.senin dedigini yapmiyor.eski aracımı öyle yapmıştı.iğrenç bir şey.hic kullanışlı değil.vites zor geçiyor.ben sonraki araci bir tanidiga rica ile yaptirdim.memnunum

Çalıkuşu otomatik alır, yasa 2015 nisanda çıktı mayısta yüruürlüğe girdi, özel tertibata gerek yok mtv yi öder sadece, ben aldım sol el 2. Parmak ampute 3. Parmak dondurulmuş vaziyette

Almak icin birilerini araya sokma sansimiz var mi cunki otamatik arabadan nefret ediyorum yani otamatik verirlerse ehliyet alamam o derece.
Yani kolunda hic parmagi olmayip vitesli verenleri gordum

Ben ehliyet vermezlerse diye yeniletmeye korkuyorum millet manuel derdinde :)))
Bir ben mi talihsizim bu işlerde bukadar anlamadimki

Çalıkuşu tertibatı nerede yaptırdın, benimde mtv ödememek için tertibat yaptırmam gerekiyor

Ben tanıdık bir abiye rica etmiştim.kırmadı beni,yaptı.ama bu işleri yapmiyor normalde.ağır hasta çünkü.mtv muafiyeti için engelli olmaniz yeterli.tertibata gerek yok

Üst Alt