Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kol kesiği his kaybı halinde askerlik durumu ne olur?

emrb

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
askerlikle ilgili bir şey soracağım.Benim koluma 2009 yılında cam girdi.raporda (10-15 cm) yazıyor.bacaktan damar ve sinir aldılar.şuan sağ kolum soldan baya bir ince ve baş işaret ve orta parmakta his yok ve hareket kabileyi kısıtlı.yani kalemi kaşığı tam tutamıyorum araya sıkıştırarak kullanıyorum.Güç deseniz sol %100se sağ %30 falan.
pazartesi şubeden etimesguta sevk aldım ve dediklerimi beyin cerrahına açıkladım.Bende sonuç ne olur diye merak ettim.Bana verilen rapor plastik cerrahın karar yazısını ancak olay beyin cerrahında bitiyor.El verişlidir raporu verirse diye korkuyorum.Sivilde büyük sıkıntılar yaşıyorum askerde hiç yapamam diye düşünüyorum.Eğer karar elverişlidir itiraz hakkımız var mı?

plastik cerrah karar:

2009 yılında sağ kol iç kısmında yaralanma meydana geldiğini ve kalp damar cerrahisi tarafından ameliyat edildiğini ifade eden yoklama erinin muayenesi yapıldı.Sağ median sinir dağılım bölgesinde hipoestezi tarif eden ve sağ elindeki güçsüzlükten şikayetçi olan şahsın sağ kol median,ulnar sinir EMG tahlili istendi:EMG tahlili sonucunda etimesgut a.h. vs vs sağ median sınırı kesi dıstalında orta ağır parsıyel aksonal hasarı ile uyumludur şeklinde rapor edilmiş olup şahsın işlem açısından değerlendirmek üzere beyin cerraha gönderildi.

bu raporu beyin cerrahına verdim o kolumu bile açıp bakmadı bir iki egzersiz yaptırmaya çalıştı pek ilgilenmedi açıkcası.seni sağlık kuruluna sokacağız önce ordan kayıt al sonra nörolojiden bişey al dedi tam hatırlayamadım.ve nöroloji :sağ el median sınırın (bu sinir demek mi bilmiyorum kağıtta öyle yazıyor) kesı dıstalında orta ağır parsiye aksonal hasarı ile uyumludur yazdı ve gönderdi.

bugün gittim yarın heyete çıkacağım.Bakalım ne olacak.Sizin fikirleriniz neler.

evet itiraz hakkın var çıkan karara. benim fikrim muaf olursun

benimde içimden geçen o ama tam olarak bilemiyorum.emg yapan doktor muayenesi bitince ne olur benim durumum diye sordum.büyük ihtimal muaf olursun dedi.Bende hadi yaa dedim.Ama içimdeki çocuk çok mutluydu :)

rol yapar gibi davranmana gerek yok ya muafsın yada değilsin bu kadar basit

karşımdaki asker olunca insan sevincini dile getiremiyor.

Abiler muaf raporu aldım. Bilginize

Üst Alt