Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KOAH için %81 oranında engelli raporu aldım. Ötv'siz araç alabilir miyim?

smtz

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
%80 koha ve % 5 skalyoz engelli raporu aldım. Sanırım %90 altı araç alamıyormuş. Raporun açıklama kısmında '' Tüm engelli haklarından yararlanabilir '' yazıyor. Ötvsiz araç alabilir miyim ? Ehliyetim yok. H sınıfı ehliyet kalkmış. Araç almak için hangi yolları izlemeliyim ?

%90 ve altındaki oran belirtmişsiniz zaten araç alınamıyor. Araç alınamıyordan kasıt ÖTV indirimli araç alınamıyor. Araç almak istiyorsanız, normal vergilerden müstesna olmayan araç alacaksınız.

Cevap için teşekkür ederim. Raporun açıklama kısmında 2022 sayılı kanun + Tüm engelli haklarından yararlanması hakkı yazıyor olması kafamı karıştırmıştı.

Adı geçen bazı devlet teşekküllerinin işlettiği TCDD, THY gibi firmalardan ücretsiz ve/veya indirimli kullanım gibi haklar. Belediyelerin sağladığı indirimler. Emeklilik için sağladığı faydalar vs.

Üst Alt