Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kızkardeşim adına yurt dışından araç almak istiyorum..? [Soru]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan guneyli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

guneyli

Yeni Üye
merhabalar kızkardeşim %100 engelli

1 - onun adına yurt dışından sedan veya hatchback kasa araç alabilir miyim?
2- aldıgım zaman yurt dışından kaç yıl satamıyorum ötv siz
3- yeni yasaya göre yurt içindeki 5 yıl bittiğinde önceden ötv ötemeli idi şimdi ise hiç bir şekilde ötv ödemiyorum sanıyorum. değil mi? ve 5 yıl sonra engelli olmayan birine satabilir miyim?

kusuruma bakmayın bir kaç soru sordum bir anda

teşekkür ederim şimdiden

Yurt dışından sadece minibüs getirebilirsiniz. Getirilen araçta, kızkardeşinizin araca binip-inmesini sağlayacak özel donanım bulunmak zorunda.

Yurt içinden ise özel donanımsız sıradan bir araç (1600 cc'ye kadar) alabilirsiniz. Araçta sakat damgalı plaka olur. Alırken ÖTV ve sonrasında MTV'leri ödemezsiniz. 5 yıl kullandıktan sonra kime isterseniz vergisiz şekilde satarsınız. Daha önce -sakat olmayan birine- satarsanız, başta ödemediğiniz ÖTV'yi ödersiniz
Araç kardeşinizin üzerine olur. Aracı araç sahibinin 3. dereceye kadar kan bağı olan kişiler kullanabilir. Bu ibare ruhsata işlenir. Başka hiç kimse aracı kullanamaz.
Ayrıca aracın yasal sorumluluğu da size (noterde tahütname veren kişiye) ait olur.

guneyli' Alıntı:
2- aldıgım zaman yurt dışından kaç yıl satamıyorum ötv siz
5 yıla kadar satamazsınız.5 yıldan sonra Gümrük vergilerini ödeyerek veya bir engelliye satarak,10 yıldan sonra gümrük vergisi ödemeden aracı satabilirsiniz.

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri