Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kızımın vasisi dedesi. Babası olarak araç alım prosedürünü nasıl yürütmeliyim?

yıldızoğlu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben birkaç konuda bilgi almak istiyorum.

benim 1997 doğumlu %98 engelli dünyalar güzeli bir kızım var. doğum esnasında annesini kaybettim. engelli doğum olduğu için sürekli doktor gözetiminde olması gerekiyordu benim bağkurum vardı ama ödenmediği için yararlanamıyordu o yüzden mahkeme karararı ile kayınpederime evlatlık olarak verdik kayınpederim emekli olduğu için sigortasından faydajandı ama kızıma yine ben bakıyordum.

evlendim ve şuandaki eşim bakım ücreti alıyor. (aynı zamanda kızımın teyzesi oluyor) ben bu kızımın adına bir taşıt almak istiyorum. işlemleri ben kendi adımamı yapmam gerek yoksa kızımın resmi olarak babası görünen kayınpederimin adınamı işlem yapmam gerek.
araba galerilerine gittim 18 yaşını geçtiği için adına işlem yapmak için mahkeme karaı çıkarmanız gerekiyor hemen başvurun 3-4 ay sürüyor diye bir bilgi verildi.

[FONT=sans-serif]merhaba yıldızoğlu öncelikle geçmiş olsun ve başınız sağolsun, acil şifalar dilerim

evlendim ve şuandaki eşim bakım ücreti alıyor. (aynı zamanda kızımın teyzesi oluyor) ben bu kızımın adına bir taşıt almak istiyorum. işlemleri ben kendi adımamı yapmam gerek yoksa kızımın resmi olarak babası görünen kayınpederimin adınamı işlem yapmam gerek.
[/FONT]
Kızınınız resmi babası artık kayın pederiniz ve işlemlerde onun üzerinden olmak zorunda
[FONT=sans-serif]araba galerilerine gittim 18 yaşını geçtiği için adına işlem yapmak için mahkeme karaı çıkarmanız gerekiyor hemen başvurun 3-4 ay sürüyor diye bir bilgi verildi.
[/FONT]
[FONT=sans-serif]Doğrudur, ilk önce kayın pederiniz mahkemeye başvurup vasi tayını yaptırmak zorunda, bu işlemde biraz zaman alıyor.[/FONT][FONT=sans-serif][/FONT]

merhaba kayınpederimin kendi üstüne arabası mevcut bu arabayıda alabilirmi?

yıldızoğlu

Kaç tane aracı olursa olsun fark etmez. Ama vasi söz konusu olduğunda hakimin kanaati önemlidir. "Arabaya gerek yok" derse, alamazsınız.

Üst Alt