Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kızımın üzerine aldığım aracın satışında mahkeme kararı istiyorlar?
Hakimden izin almak çok onur kırıcı Bir annne baba hem zihinsel hemde bedensel engelli çocuğuna 18 yaşını tamamlamış dahi olsa araç alıp satmak için hakimden mi izin alacak.
aynı durumda olanlar için işlem ler hakkında bilgi vermek istiyorum
2. sulh hukuk mahkemesine aracın satılabilir onayı için dava açtık dava bilirkişi tayin edip araca fiyat biçti ve daha sonra satışında bir sorun yoktur diye bir karar verdi bu işlem hakimin iyi niyeti sayesinde 10 günde hal oldu daha sonra bu kararı denetlemek için asliye hukuk mahkemesine dilekçe vermemiz gerekiyordu onu bayram tatili nedeniyle bugun verebildik oradan onay cıktıktan sonra bır hesap verip parayı oraya yatırmamız gerekiyormus ondan sonra satış gerçekleşiyormus. o işlemleri bekliyoruz
yorumlarıyla yardımcı olan herkese tesekkur ederim inşallah bizde yardımcı olabiliriz birilerine
Hasan bey bir şey öğrenmek istiyorum kızınız zihinsel engelli mi yoksa fiziksel engellimi. Benim kızım 14 yaşında %94 özür oranı ve zihinsel engelli. Vasi kararını anlayabilirim ama. Zihinsel engelli kızımın adına alacağım aracı hakimemi soracağım bu nasıl bir anlayış. Kızımı benden çok mu düşünüyor devlet bizim nasıl bir hayat yaşadığımızı ancak bizim gibi evladı olanlar anlar. Devlet böyle bir hak tanımış bunu tanırken de illaki bir zorluk bir rencide unsuru oluşturuyor. Devlet benim kızımın krizleri geldiğinde onu arabaya atarak sakinleştirebildiğimi ve hemen hemen her gün onu arabasıyla gezdirdiğimi biliyor mu 14 yaşına kadar hangi zorluklarla geldiğimizi biliyormu. Onu canımdan çok sevdiğimi biliyormu yoksa buna hakimmi kararversin
bedensel engelli devletin o ayrımı yaptığını sanmıyorum verebileceği bir iyilik için baya uğrastırıyor bazen almaktan vazgecmek bile istiyorsun ugrasırken
sonunda satışı gerçekleştirebildik ama her yer de karsımıza bir suru prosedür cıktı bir suru evrak işi bunu düzgün bir dille başbakanlık iletişim merkezine yazsak bu kadar prosedür fazla sonuçta biraz daha azaltma imkanları olur mu?