Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kızımın %50 engelli raporu var. Araç alabilir miyiz?

neron6134

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kızımın %50 engelli raporu var. ÖTV den yararlanabilmek için kendisinin ehliyet alarak özel donanımlı araç alması gerekiyor. fakat kızımın ilerde ehliyet alma gibi bir durumu yok. Kendisi yolda zor yürüyor. bu durumda bizler velisi olarak onun adına araç alıp ÖTV den yararlanma şansımız yokmu. bilgi sahibi arkadaşların yorumunu bekliyorum.

% 90 rapor oranı olmadığı sürece yok...

TEşekkürler. Ama burada bir haksızlık yokmu. Kızım arabasız bir yere gitmek istemiyor. çünkü 100 metre gitmeden ayakları birbirine dolanmaya başlıyor ve bizim de arabamız yok. İnşallah buna da bir çare bulurlar.

dediğiniz şekilde olması için %90 engelli raporu lazım ve yanlış anlamayın ama %50 engelli oranıyla nasıl ehliyet alamıyor anlamadım. yolda yürümekten bahsediyorsunuz eli ayağı tutuyor yani. kendi adına ötv den muaf araç alması mümkün zaten

bizde ötv indiriminden faydalanıp babam adına araba almak istiyordum ama babam araç kullancak durumda değil
bize %87 rapor verdiler tekrar itiraz edip rapor almaya heyete girmek istemiyoruz çünkü babamın morali bozuluyor ordaki ağır engellileri görünce ağlamaya
başlıyor bendemi bu durumdayım diye bu ağlaması yüzünden doktorun biri bize inanmadı numara yaptığımız sandı neyse dedik paramız kadar bişey alalım
araba bakmaya gittiğimizde bu raporu bir bayiye sorduk bize şunu söyledi bir kaç gün önce bir müşterilerinin gelmiş raporu %50 imiş
raporu aldıkları hastaneye başvurmuşlar rapor %90 olmuş işte araba alcaz falan demişler doktoru ikna etmişler bu raporlarına
ekleme yapılmış internette araştırdım pek bişey bulamadım bayide baya kendinden emin çünkü bizim başımıza çok geldi böyle olaylar diyor
babam hastanede yattığı için rapor işine bakamadık hani bizede araba lazım son iki ayda dolaşmadığımız hastane kalmadı arabasız çok zor

Maalesef, kendisi araç kullanamayacak kişiler adına araç alıp kullanabilmek için % 90 ve üzeri raporun bulunması şart koşuluyor.

öyleymiş hocam vergi dairesinde tanıdık buldum işin eğrisini doğrusunu öğrendim
%90 şart bu oranıda raporu aldığınız hastane düzeltemiyor galericinin bize anlattığı gibi olmuyor hani
itiraz etmek lazımmış

şuanda mevcut ehliyeti B sınıfı,raporum kronik hastalıktan %52 ehliyetimi H sınıfına çevirebilir miyim ?

KKELEBEKK;

anladım kısmet hanım ablacım çok teşekkür ederim cevabınız için

Üst Alt