Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kitapseç'in çıkardığı EKPSS kitabındaki konular nelerdir?

Konular
251
Reaksiyonlar
226
arkadaşlar kitapseçin çıkardıgı kitabi alan varmı konular nelerdir nasıl bir kitap bilgisi olan cvp verirse sevinirim

geçen gün indirimli olarak 31 tl'ye aldım. 37 tl gözüküyor normalde. kitap toplam 818 sayfa. türkçe-matematik-geometri-tarih-coğrafya ve anayasa bölümleri mevcut.
konu anlatımlı içinde örnek sorular var ve bölüm sonlarında çözümlü testler mevcut. çok detaylı incelemedim ama basit şekilde konuyu anlatıp bol bol örnek vermişler. konuları sormuşsun detaylı olarak yazayım belki ilgilenen başka birileri vardır.

türkçe bölümü 102 sayfa
sözcükte ve söz öbeklerinde anlam-cümlede anlam-paragraf bilgisi-ses bilgisi-yazım kuralları-noktalama işaretleri-sözcük türleri ve sözcükte yapı-eylemler-cümle bilgisi-anlatım bozuklukları-sözel mantıksal akıl yürütme

matematik bölümü 199 sayfa
temel kavramlar-bölme ve bölünebilme,okek obeb-rasyonel sayılar-üslü sayılar-köklü sayılar-çarpanlara ayırma-oran orantı-basit eşitsizlikler ve mutlak değer-birinci dereceden denklemler-muhakeme problemleri-kümeler-işlem ve modüler aritmetik-permütasyon,kombinasyon ve olasılık-fonksiyonlar-tablo grafik okuma ve yorumlama-sayısal mantıksal akıl yürütme-şekil yeteneği

geometri bölümü 83 sayfa
geometrik kavramlar-üçgenler-çokgenler ve dörtgenler-çember ve daire-katı cisimler-analitik geometri

tarih bölümü 203 sayfa
islamiyet öncesi türk tarihi-türk islam tarihi-türkiye tarihi-osmanlı kuruluş ve yükselme dönemi-osmanlı duraklama ve gerileme dönemi-osmanlı devleti'nin dağılma ve çöküş dönemi-osmanlı kültür ve medeniyeti-xx. yüzyılda osmanlı devleti-kurtuluş savaşı'na hazırlık dönemi-kurtuluş savaşı-atatürk'ün hayatı ve ilkeleri-cumhuriyet dönemi inkılapları-türk dış politikası-çağdaş türk ve dünya tarihi

coğrafya bölümü 121 sayfa
türkiye'nin coğrafi konumu-türkiye'nin yeryüzü şekilleri-türkiye'nin iklimi ve bitki örtüsü-türkiye'de nüfus ve yerleşme-türkiye'nin ekonomik coğrafyası-türkiye'nin coğrafi bölgeleri

anayasa bölümü 95 sayfa
hukuka giriş-türkiye'de anayasal gelişmeler-temel hak ve ödevler-cumhuriyet'in temel organları yasama-cumhuriyet'in temel organları yürütme-cumhuriyet'in temel organları yargı-idare hukuku- güncel bilgiler

tarih bölümünde inkılap tarihi ve türk kültür ve medeniyeti olarak ayırmışlarmı yoksa karışık mı almışlar konuyu ben akıllı adam yayınları ekpss kitabını aldım türk kültür ve medeniyeti yok konu kaldırılmış dediler sadece tarihte inkılap tarihi vardı MOMENTUS senin aldıgın kitapta nasıl

konular belliydi geçen sene hangi konulardan soracakları ekpss başvuru kulavuzunda yayınlanmıştı konular :matematik (geometri),,türkçe,sosyo ekonomik konular güncel bilgiler,türkiye cografyası,inkılap tarihi, ve türk kültür ve medeniyeti konuları çıkacak dediler 2012 yılında yapılan ekpss sınavında bu geçen süre zarfı içerisinde bazı degişiklikler oldu yayın evleri bu konuda haberdar oluyor benim aldıgım kitapta türk kültür ve medeniyeti konusu kaldırıldı dediler kitapta yoktu toplam 6 konu vardı başvuru kılavuzunda şimdi bu 5 mi düştü türk kültür ve medeniyeti konusu kaldırıldımı bunu ögrenmek istemiştim

inkilap tarihinde cumhuriyet döneminde yapılan yenilikler var kısa kısa özet geçmişler. islamiyet öncesi türk kültür ve medeniyeti var onu soruyorsan onu da basit şekilde anlatmışlar. göktürkler'den başlayıp osmalı'ya kadar geliyor. normal kpss kitaplarındaki kadar detaylı bilgiler yok. inşallah yanlış anlamamışımdır olursa da cevap yaz daha detaylı anlatmaya çalışırım.

Momentus, aldığın bu kitap lisans üzerine mi yoksa ön lisans mı ??

lise önlisans kitapseçin aynı kitabı bende aldım bi ay kadar önce 22.50 tl ye çok karışık geliyor bana pek anlamıyorum ben almayın derim akıllı adamın ekpss hazırlık kitabına bakın belki o daha iyidir

bende sayısal hiç yok sınavı kazanıcam diye bi hedefim yok öylesine giricem sınava olursa olur suyu olmazsa hamur suyu

baris33
kitabın kapağında
lise ve önlisans mezunları için ana kaynak
lisans mezunları için yardımcı kaynak yazıyor.

paranoya
dediğim gibi kitabı tam anlamıyla incelemedim ama kıyaslama yapacak olursam kpss kitapları kadar detaylı olmasa da boş kitap değil. tabii kişiden kişiye değişebilir o yüzden inceleyip kararınızı kendiniz verin derim.

akıllı adam iyidir tavsiye ederim

fem akademinin kpss kitabını tavsiye ederim aynı konular var

ömms çalışma kitabı

ömms hangi kaynaktan yararlanırız

lise mezunu hangi kitaba çalışmalı

Mrb arkadaşlar lise mezunuyum ekpss ye gireceğim ama hangi kitaplara çalışacağım bilmiyorum yardimci olurmusunuz?

Ekpss hazırlık konu kitabı..

EKPSS GENEL KÜLTÜR VE GENEK YETENEK KONU KİTABI..Lise ve Ön lisans mezunları için ana kaynak, lisans mezunları için yardımcı kaynak olarak hazırlanmış.içeriğinde yeni sınav sistemine uygun çıkmış sorular ve çözümleri, çözümlü soru örnekleri,çözümlü testler bulunmakta...KİTAPSEÇ YAYINCILIK..Kaynak arayan arkadaşlar var ise alabilirler ben bulunduğum ilde bulamadım ama Ankara'dan aldırdım. imkanı olan arkadaşlar almak isterlerse kendileride alırken incelerler ama kitap hazırlık için güzel ;) ..

Bende cok araştırdım ama herkes birşey söyluyo iyisimi bulduğunuzda incelersiniz öyle karar kılarsınız zamanda kısıtlandı ,banada arkadaşlarım araştırıp baktılar kitapseç yayıncılıktan almışlar içeriğini iyi dediler bende bilgi sahibi olmak isteyenler adına paylaştım yardımcı olmak için artık hayırlısı diyelim ;) ..

butun yayınlar aynı bence cıkmış sorular bellı zaten onların yanına bıde benzerlerını koy bıde cozumlerını koy alsana kıtap, bırazda anlayana sıvrısinek saz anlamayana x yayıncılk az meselesi.

öyle evetde ilk defa giren ve hiç bilgi sahibi olmayanlar için zor oluyo tabi örnek ben ,hangi kitabı alıcaksın nerden nasıl çalışacaksın bilgi edinmeye çalışıyosun hakkımızda hayırlısı artık..

plan basit duygu zor değil düşüncenizden silin zorluğu .....

zorluğu sınavdan yada ders çalışmaktan değil sağlam bilgilere ulaşamıyosun yani ben bir cok insandan bilgi almaya çalıştım burasıda olmasa kimsenin bişey bildiği yok bazılarımızın elinde bu imkanlarda yok o yüzden bu şekilde dile getirdim..

Ekpss konu hakkında acil

Selamın aleyküm, ilk defa ekpss gireceğim kitapseç ve murat yayınlarının ekpss hazırlık kitabını aldım yeterli olur mu sizce ve başvurular ne zaman başlar nereden takip edeceğiz ?

osym ye bilgi edinme bölümünden mesaj attım konu dağılımı hakkında aldığınız kitaplar eski sisteme göredir yani müfredat belli değil..eski derken içinde sayısal ve sözel mantık bulunmaz.. ama ekpss de sistemin değiştiğini zannetmiyorum...başvurular subat-mart arası olacak..merak etmeyin heryerde yayonlarlar ya bu siteden yada memurlarnetten takip edin

Teşekkür ediyorum ama netten sipariş ettiğim siteyi aradım güncel dedi her ikisi için çıkmış sorular var dedi..ve soru şekilleri özürlü grubuna göre değişiyor mu mesela işitme görme vb, ben genel gözürlü grubuna giriyorum..

neye göre güncel demişlerki daha belli değil alınca söylermisniz içinde yeni eklenen konular varmı çağdaş türrk dünya tarihi vs..

Peki söylerim .. Müfredat ne zaman belli olur peki ? Bu konuda bilginiz varmı ?

kitapseç in o kitabında var çağdaş türk ve dünya tarihi

bu sene ekpss konuları belli oldumu

ekpss ile ilgili konuları arıyorum bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim bu sene ilk defa gireceğim. ortaokul önlisans soru konuları farklımı ?

Üst Alt