Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kim hangi kodlara sahip ehliyetle nasıl ÖTV'siz araç aldı?

habip50

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
3
değerli arkadaşlarım;

yeni araç alacaklarda zorunlu olan yeni ehliyetler tam bir bilinmezlik içeriyor. bilgi eksiğimiz var. özellikle hangi kodlara sahip ehliyet sahipleri ötv siz araç alıyor bilmiyoruz. o yüzden yeni sistemde ehliyet alan ve o ehliyetle ötv siz araç alan bakın almak isteyen demiyorum alan arkadaşlar lütfen ehliyetlerin de ki kodları bizimle paylaşabilirler mi?

böylece hangi kod lar ile rahat araç alabiliriz öğrenmiş oluruz...

raporu aldım çok şükür.

ortopedik engelliyim. otomatik ve tertibatlı araç kullanıyorum. aracı değiştiricem ehliyeti yeniledim. raporda yazan kodları paylaşıyorum.

raporda öncelikle
1. gurup sürücü olur yazıyor.

sınırlı kullanım kodları bölümünde ise;

78 (sadece otomatik vitesli ara. kullanır)
47 (2 tekerlekli araç kullanamaz)
32.01 (tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi)

diyor. benim gibi araç kullanan arkadaşlarda bu kodlar varsa sıkıntı yaşayacaklarını sanmıyorum.

Not: ayrıca kod sisteminde 10.02 (otomatik vites) yazan bir kod var 78 in yerine oda olsaydı sıkıntı olmazdı.

bende araç için ehliyeti değiştirmek için işlemlere bu hafta itibari ile başlamayı düşünüyorum. işlemi bitirmiş arkadaşalar varsa yardımcı olursa iyi olur . Güzel bi konu

Ne kadar çok kişi paylaşırsa o kadar iyi.

raporumda SAKATLIĞI HAKKINDA+ÖTV yazıyor B kodlu ehliyetimde 102 47 35.03 arac alabilirmiyim

Ortapedik engelliyim yani omurilik felçliyim hastaneye kac tl verdiniz rapor parası ve benimgibi aynı felçli olanlar kac Dr a muayene oldu

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ben bu hafta heyetten raporu aldım benim kodum 10.02 otomatik vites araç kullanabilir bununla araç alabilir miyim?Bazı arkadaşlar 78 yazıyor arada fark nedir?

Sağ kol engellisiyim 10.02 10.04 35.03 birde uyarlanmış park freni var kodu hatırlamıyorum şuan

ben siteye yeniiyim. bende ilk kez ehliyet alıyorum. 1 hafta içinde elime ulaşır inşallah.
işitme ve ortopedik sol ayak kalça çıkıklığından engelliyim. Isitme kaybi ortalama %40. raporda yazılan ve ehliyete geçirilecek olan kodlar şu şekilde:
- 02. İşitme desteği/iletişim desteği
- 78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
- 102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
- 42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz
- 42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
- 42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı
- 42.06. Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları
- 47. İki tekerlekli araç kullanamaz
- 104. Otomatik vitesli araçları kullanabilir

ama ötvden yararlanır mıyım onu bilmiyorum. engelli oranım %76

Sağ ust ekstremite sağ bradikal flexus
kodlar : 102 / 78 / 10.02 / 40.14 / 35.03