Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kia ceed sporty wagon aracımı alırken ki aşamalar!

ÖZGÜR AYYILDIZ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
yıllardır beklediğim an geldi sanırım. Sonunda aracımı bugün teslim alacağım inşallah. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. (amin)

arkadaşlar işlemler bahsedildiği kadar zor değil.
Bayiden aracınızı beğeniyorsunuz, pazarlık yapıyorsunuz, anlaşırsanız işlemler için ( ruhsat,plaka,vergi dairesi vb...) vekalet veriyorsunuz.
Noter işlemlerini hallettikten sonra bayi iş bitiminde seni arayıp aracı teslim ediyorlar.
En fazla bir hafta sürdü benim işlemlerim.
Engelim H ortopedi sol ayak. h sınıfı ehliyetim var.

Yine de yol gösterme anlamında yardımcı olacağım bir şey olursa ben her daim hazırım. Sevgiler..

Özgür Bey, hayırlı olsun, kazasız belasız kullanırsınız inşallah.
Aracınız özel tertibatlı mı?

Allah razı olsun Uğur bey. Aracımda hiçbir tertibat yok. Engelim sol ayağımda olduğu için, araç sadece otomatik vitesli. Ehliyetim H sınıfı.

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben de sizin durumunuzdayım. Yakın zamanda bir araç almayı düşünüyorum. İki şeyi merak ettim, cevaplarsanız memnun olurum:

1. Aracın ruhsatında ne gibi ibareler var? (Kullanacak kişi, engelli aracı, vergi muafiyeti vs. ile ilgili durumlar için)

2. Yaptırdığınız kasko pert durumunda nasıl bir seçenek sunuyor? ÖTV'li mi ÖTV'siz mi ödeme yapıyor?

özgür bey hayırlı olsun ne kadara mal oldu

kaskoyu nasıl halletınız?

dipteyim;
bana söylenen ötv hariç ödeme olduğu şeklinde..pzt gunu bende teslım alacagım arabamı ama halen kaskoyu yaptıramadım kafam karıstı..

ugir;

Eğer kazadan sonra araç trafikten çekilecek ve tekrar ÖTV'siz yeni araç alabileceksek bu durum mantıklı. Ama ya sigorta şirketi aracı yaptırıp satacaksa?

AXANIN poliçesinde aynen aşağıdaki gibi yazıyor,Anadolu sigortada ise yok..
Engellilere ait araç klozu : İş bu poliçede belirtilen araç Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53/3/Ç maddesinde belirtilen engelli/özürlü araçları kapsamında olmadığı ve aracın ötv dahil tam bedeli üzerinden poliçeleştirildiği beyan edilerek düzenlenmiştir. Hasar anında aracın engelli/özürlü aracı olduğunun anlaşılması durumunda her bir hasarda hasar bedeli üzerinden mevcut ötv oranında muafiyet uygulanır.

Engellilere Ait Araç Muafiyeti:
Yukarıda bilgileri yer alan aracın Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53/3/Ç maddesinde belirtilen engelli/özürlü araçları tanımına girmesi durumunda tam hasar ve hırsızlık hasarlarında, hasar bedeli üzerinden mevcut ÖTV oranında muafiyet uygulanır.

özgur bey hayırlı olsun..merak ettıgım hastaneden aldıgınız raporda tam olarak ne ıbare geciyor ve özür oranı eklenmısmı ..bunu paylasırsanız sevınırım

Herkese selam arkadaşlar;
Sırasıyla cevap vermeye çalışayım. aracımın ruhsatında "engelli aracı" ibaresi mevcut.
aracın bana geliş fiyatı 55.000 tl.
kasko ÖTVnin dışında 1.261,00 tl.
Engelli rapor oranım % 48. ibare olarak "H SINIFI EHLİYET ALABİLİR, OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANABİLİR" İbaresi mevcut.
Araçta otomatik vites haricinde herhangi bir özel tertibat bulunmamaktadır. ( zaten otomatik vites tertibat grubunda yer almamaktadır.
Bu aracı benim dışımda herkes kullanabilir.
Kaskoyu çeşitli firmalardan teklif alarak araştırdım. Birde bayi benim için araştırdı. en uygun kaskoyu bayinin bulduğu firma verdi. diğerleri nerdeyse 1500 tl nin üzerindeydi. axa sigorta olarak kararlaştırıldı ve yapıldı.
UMARIM NET CEVAP VEREBİLMİŞİMDİR. TEŞEKKÜRLER

merhaba özgür bey hayırlı olsun allah kaza vermesin aracın normal fiyatı kaçtı %kaç indirim yaptılar bir de şaşmaz ın oradaki bayiden mi aldınız başka bayi yok sanırım ankarada ben de proceed düşünüyorum da

ruhsat, plaka, vergi dairesi, noter hepsine ben uğraştım bayi bişey yapmadı
bi arkadaş plaka masraflarını bayiden alabilirsin demişti 200 tl kadar böyle bişey var mı?

özgürbey hayırlı olsun kardeşim dawun sendromlu %73 özürlü 2022 maaşı alıyor bu maaş kesilirmi birde annem bakıyor annem bakım maaşı olıyor

maaşı kesilirmi kardeşimin adına araba almak istiyorum birlikte yaşıyoruz aydınlatırsanız çok sevinirim

Şimdi Orhan Veli bey 2022 maaşı kesilirmi bilmiyorum. Ama Ortopedi hariç diger rahatsızlıklarda % 90 ve üstü olursa araç alınabilir.

Aracın normal kampanyasız hali 85.000 tl. % 45 Ötv indirimi yapıldı.Arac bana 55.000 tl ye geldi.

Aracı Şaşmaz Kia Opal den aldım. Hatta Harun beyden aldım. Her türlü sorularınıza yardımcı oluyor. Allah razı olsun.

Üst Alt