Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ketiapin sabah alınabilir mi?

Konular
60
Reaksiyonlar
155
Serex 100 mg kullaniyorum akşam kaygılarıma iyi geliyor.Acaba bunu sabah kullanmamda sorun olur mu?

@Psikoterapi,

sizinki düşük doz tamam ama sonuçta oda uyku etkisi var zaten günde
bir almıyormusunuz günde birse zaten gece almanız yeterli olur ben her gece alıyorum

@derbeder47,

Doğru söylüyorsunuz ben bunu sabah tek almayacağım akinetonda alacağım için sabah uyku halini akineton alır zaten onun için tek başına icmeyecegim.

@Psikoterapi,
İnvega,akineton,serex, selectra bu ilaçlarla beraber kullanacağım.

@Psikoterapi,

bende ketiapin 400 mg olanzapin 20 mg mirtazapin 15 mg gece yatmadan
üçünü beraber alıyorum yani doktorumuz nasıl kullan diyorsa ona uyalım
bu arada geçmiş olsun hayırlı akşamlar dilerim....

Seroquel'i üniversite okurken 2002 senesinde günlük 900 mG ( 300 * 3) şeklinde kullandım.

Son 3 senedir , clonexin yanına sadece 25 mg ketiapin alıyordum. Uykuya dalmakta zorlanınca doktora 100 mg yapalım dedim.

Konuya dönersek , işiniz gücünüz varsa gündüz almayı tavsiye etmem. O uyuklama haliyle verimli çalışamazsınız.

Son düzenleme:
@Descartes,

Anladım bende 1 saat önce içtim anksiyetem vardı içtikten sonra biraz azaldı anksiyete tabi diğer ilaçlarda kullanıyorum; selectra,invega, akineton,serex bunları sabah aliyorum.serex inşallah Sabah uyku yapmaz bende.siz kullanınca sakinlik veriyor muydu ketiapin...

Şuan hangi ilaçlari kullanıyorsunuz?

@Descartes,

Modiwake yi ilk kez duydum.clonex ve seroquel biliyorum.Siz seroquel kaç mg ve ne zaman kullaniyorsun.Bu modiwake ne için veriliyor...

@Descartes, günde 900 mg nedir. Bi de 25 mg versiyonu varmış. 300 mg en düşük doz olsa bu kadar şaşırmazdım.

Benim ilacın dozu gözümde o kadar küçüldü ki. Gönül rahatlığıyla ilaç ekleyebilirim artık doktor derse. O kadar ilaçla size bir şey olmadıysa bana hiç olmaz zaten.
@osmangazi, katılıyorum.

@Pickle,
Düşük dozlarda seroquel 25,50,100 mg da kaygı giderici yani var seroquel in ondan sabah anksiyeteye iyi gelir ama düşük dozda.yüksek dozda uyku yapar.

Akşam 25 mg kullanıyorum bazen o bile uyku yapıyor

@Psikoterapi, şunu fark ettim, klozapin ve ketiapinin dozu yüzlerce mg. Olanzapin maksimum 40 mg. O da en aşırısı. Niye böyle, olanzapin üvey kardeş mi :ROFLMAO: Hepsi aynı formülün yandan yemişi değil mi 😁

Olanzapin aşırı dozlarda şeker hastalığı ve obeziteye yol açar.

Mesala akşam 10 mg olanzapin beni uyutmuyor.Ama seroquel 100 mg kullandığımda ayakta uyuyorum.

SEROQUEL YAN ETKİLERİ İLE YASAM KAYNAĞIMİZDİR.CANDİR.

Ben olanzapin kötü demedim ki? Olanzapin seroquel e nazaran fazla iştah açtırıyor.ve kilo aldırıyor.

@erola,

Belki onu tek başına kullandiginda uyku yapar.ama başka ilaçlarla birlikte örneğin akineton ile birlikte aldığımda bende uyku yapmıyor.

@Pickle, @Descartes Descartes le daha öncede konuştuk 900 mg ketiapin kullanarak ayakta kalabilmesi büyük başarı maşaAllah oğlum 300 mg kullandığı zaman yarı ölü gibi oluyordu çok ağır uyku yapıyor o ilaç.

@Psikoterapi, Çünkü akinetonun uyku açıcı özelliği var ketiapinin uyku etkisini dengeliyor böylelikle hatta doktorlar uyutmaz diye akinetonu sabah için diyorlar ama dikkat edin akineton yüksek dozlarda pisikozu arttırabiliyor.

Yüksek doz akinetonun etkilerini şurada anlatmıştım:

@Powerofthink214,
Evet, modiwake psikozu arttırabilir. Kendi doktorum da demişti ; bu ilaç hezeyanlarını şiddetlendirir diye . Ama hafta içi günler yatarken Clonex 600 mg ve seroquel 100 mg alıp, sabah 06.45'te uyanmam gerekiyor. Modiwake olmadan ayılamıyorum. Durumum stabil ; herhangi bir sorun oluşmadı.

Son düzenleme:
Üst Alt