Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendi adıma aldığım ticari aracı engelli babama devredersem..?

wolwe

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba.İsmim murat.Babamın kendisi sol bacak diz üstü ampüte.Uzun zamandır forumu takip ediyorum.Benim bir sorum olcaktı.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Annem babam ile yaşıyorum.Babamın 98 yılından %76 raporu var.ÖTV indirimli araç almak için babamı heyete sokup inrimli araç almayı düşündük fakat
ne kadar indirim olsa da araç fiyatlarının pahalılığı yüzünden vazgeçtik.Babama otomatik vites araba kullanabilir raporu verirlerdi sanırım.Fakat babamın gerek yaşı gerek şekerden ötürü zor görüyor olması ve reflekslerinin zayıf olmasından dolayı araç kullanamaz.Bende kendi adıma geniş babamın rahat inip binebileceği ticari araç olan Kangoo aldım.Şimdi sorularım şunlar:
Eğer babamı heyete sokup %90 raporu alıp aracı babamın üzerine verirsem
1-MTV den muaf olur muyuz?
2-Şuanda ticari olan araç hususiye döner mi?
3-Her sene muayene 2 seneye çıkar mı?
4-Diyelim ki araç hususi oldu satarken de hususi olarak mı satılacak?
Tekrardan cevaplarınız için teşekkürler

1-% 90 üzeri rapor alırsanız araba babanızın üzerine geçerse MTV ödemezsiniz
2-hususiye dönmez, hususi kayıt olması için araç ilk trafiğe çıkarken olur, yani sıfır araç alırsanız hususi olur
3-bu araç 2 seneye çıkmaz
4-hususi olamıcağı için bu araç hususi olarak satılamaz.

Sonradan ticari araç hususi otomobil olarak değişiyordu herhalde.Ben mi yanlış biliyorum.

Ticari tescil edilmişse o şekilde devam eder...

Üst Alt