Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kemoterapi de görmesi raporu Ağır Engelli'yedönüştürür mü?

Karahan46

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Cümleten geçmiş olsun, allah sabır, sağlık versin.

Fazla vaktinizi almadan sorumu sorayım.

Babam yumuşak doku kanseri sebebi ile tıp fakultesinde bir düzüne ameliyat olduktan sonra sağ bacağı ( diz üstü ) kesildi. Aynı zamanda %20 şeker hastası hap kullanıyor. Gözlerde %6 görme kaybı var.

Devlet hastanesinde heyete girdik %86 engelli çıkardı ve ağır engelli hayır çıktı. Bu süreçte kemoterapi almıyordu.

Akabinde ben il saglık müdürlüğüne itiraz ettim, onlarda tıp fakultesine sevkettiler.

Şimdi sormak istediğim : Babam şuanda sağ bacak yüksek amputasyon, şeker hastası ( %20 ) görme kaybı ( %6) ve şuan kemoterapi alıyor. Tıp fakultesinde heyete girsek bakıcı maaşı alabilir miyiz ? 250 tl para istiyorlar. Sonuc değişmeyecekse hiç o parayı vermeyelim diyorum. Fikir beyan ederseniz çok memnun olurum.

Saygılarımla.

Ramazan bey eğer raporunuz 1 yıl süreli ise neredeyse herkese ilk yıl ağır engelli hayır diyorlar sonra 1 yıl sonra yenileneceğinde ağır engelli evet diyorlar burası Türkiye.

Selam, hastanedeki doktorların vereceği karar önemli, hastanelerin verdiği oranlar dahi değişebiliyorken buradan oran vermek sağlıklı olmaz. Rapor oranınız düşebilir de çıkabilir de, oran düşse dahi hastanın ağır özürlü olduğu kararı da çıkabilir. Allah şifa versin...

Cevaplar için teşekkürler. Şuan %86 ağır engelli hayır var elimde. Fakat bunu devlet hastanesinden aldık. Keza devlet hastanesinde hiç bir şekilde kaydımız dosyamız yok. O zaman da kemoterapi almıyorduk. Açıkca 1 senedir işe gitmiyorum babamın tedavisi için. Yol gösterebilir misiniz ? Ağır engelli Hayır seçeneğini Evet e çevirmek için püf noktaları var mıdır ?

Saygılarımla.

Kemoterapi almak tek başına ağır engelli ibaresi için sebep değildir.

Ufukalp

Kardeşim aynı zamanda sağ bacağı yüksek derecede ampute. Aynı zamanda şeker hastası.

Karahan46
Diğer rahatsızlıklar mevcutken rapor ağır engelli değil şeklinde verilmiş, demek istediğim o rahatsızlıklarla ağır engelli sayılmıyorsa kemoterapi almak bunu ağır engelli sınıfına sokmaz. Hepsini birlikte değerlendirecek olan doktorlardır tabi kesin birşey söylenemez.

Ufukalp

Cevap için teşekkürler. Lakin 67 yasında biri hem ayağı kesik hem şeker hastası hemde kanser hastası oldugu halde ağır engelli sayılmıyorsa, çok merak ediyorum ney ağır engelli sayılıyor... 1 senedir işe gidemiyorum sürekli babam'ı hastaneye götürüyorum aylarca hastanede yattık şuan bile 21 günde 4 gun hastaneye yatıyoruz. Sorsan müslüman ülkeyiz ama avrupa daha çok Allahtan korkup halk'â daha çok merhametli yaklaşıyor. Ondan sonra : Padişahım çok yaşa...

Üst Alt