Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza raporu tutulmayan ithal engelli araçı gümrükten terkini nasıl yapılabilir?

hüseyin duran

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
selam 26 11 2006 yılında ithal 97 model opel astra ankara nakilhaneden araç aldım
konu.rampada araçkaçırdım dolayısıgla geri ağaça çarparak takla attım
sonuç. kaza tek taraflı olduğu için hiç aklımıza gelmedi kaza tutanagı tutturmak gerekiyormuş araçı trafik siğortasın daki çekiçi hizmeti ile çektirdik gümrük müdürlüğüne getirdiğimiz de kaza tutanağı olmadan kabul edilemeyeceğini ankara nakil hanedekilerde teyit etti durum 10 yıldoldurana kadar arabayı muhafaza etmek gerektiğini söylediler bu yönde zamana bırakacağım galiba
söyle kaportacı baktı 7 000 ytl masraf görünüyor deyip tamiratını önermiyorlar
10 yıl geçmeden türkiyeden sıfır araç alacak olursam da ithal ettiğim araçın vergilerini ödemek geriyormuş ankara nakil haneden böyle dediler ne yapmak gerekiyor
not tecrübeli arkadaşlardan tafsiye bekliyorum

Özel tertibatlı ithal araç gümrükten ifade tutanağı ile terk edebilir miyiz?

2006 yılında ithal ettiğim araçla tek taraflı kaza sonuçu pert oldu, kaza tutanağı tutturmadan araçımı trafik siğortasının çekiçi ile çektirdim fakat o anda akıl edemediğimiz kaza tutanağını jandarma ya tutturmayı ihmal ettiğimizden olay yerinden araçı kaldırıldığından şu anda ancak ifade tutanağı tutturabiliyoruz
bu belge ile gümrükten terk edebilir miyim

bilgi verebilecek arkadaşlara ihtiyaçımız var ilginenen arkadaşlara teşekür ederim.

Bu konuda fikri ya da önerisi olan var mı?

selam bülent bey öncelikle ilginize teşekür ederim

nakilhaneyi aradım antalya gümrüğünüde aradım. jandarmadan ifade tutanağı tutturup antalya gümrüğüne terkini yani hibe ederek terkini yapabilecek dediler.
yarın bu konuyla ilgili durumuda paylaşayım

çok zorla bilgi verecek muhatap bulamıyoruz bu yüzden ithal araç alacak arkadaşları neler beklediğini hiç farkında bile olmadan imzaladığımız TAHAHÜTTE nelerin bizler için zorlaştırıcı olduğunu diğer arkadaşlarında dikkate alması gerektini farkettirmek gerekecek.

Evet, sahiden de illallah dedirtecek prosedürler oluyor...

Üst Alt