Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kayınvalıdem adına vergi muafiyetsiz sıfır araç alabilir miyim?

SALIH

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb. Kayınvalidem %55 oranında ortapedik engelli raporu aldı. kendisi 62 yaşında araba filan da kullanacak durumu zaten yok. benim B sınıfı ehLiyetim var. Kayınvalıdem adına vergi muafiyetsiz sıfır araç alabilir miyim. ayrıca aracı mecburen ben kullanıcam. bu trafikte sorun olur mu ? teşekkür ederim. lütfen acil cevaplarınızı bekliyorum. Ayrıca kendisine bakmakla mükellef değilim.

Alamazsınız.
Ya kayınvalidenizin H sınıfı ehliyeti olmalı, ya da rapor oranı %90 ve üzeri olmalı.

62 yaşında kadıncağız hayatında direksiyona geçmemiş. ehliyet alması mümkün değil.. bunun başka yolu yok mu acaba ?

%90 engelli olmalı ki ona bakan kişi kendi üstüne araç alabilsin. eğer engelli kişi ehliyet alıp bi şekilde aracı kullanabilirse ancak o şekilde olur. bu durumda alamazsınız.

NETBUS
%90 ve üzeri de olsa araç engelliden başkasının üzerine alınamaz, engelli üzerine alınır ama başkası da kullanır.

peki bu raporu hangi hastaneden nasıl alabiliriz.

Maliyece rapor verme yetkisi tanınmış her devlet hastanesinden alınabilir.

Üst Alt