Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas zedelenmesi için ne yapabilirim?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
221
Reaksiyonlar
189
Dün tarlada çalışırken nasıl becerdim bilmiyorum ama sağ kasığımı incittim. Şu an sağ ayağımı kaldırmada çok güçlük çekiyorum. Yarın aile hekiminden randevu aldım, gideceğim ama şu an ne yapabilirim? Çok fena acıyor, yürüyemiyorum.

@OturanBoğa, yok abi kızarma veya morarma. Sadece hareketsiz haldeyken birşey yok ama ayağı bir oynatayımdesem acıdan durulmuyor. Sanırım yarına kadar istirhatte bekleyeceğim.

Dinlen evet. Varsa prepagel vb. bi merhem kullanabilirsin. Ayrıca buz koymak da iyi gelir.

@OturanBoğa, ilginiz için teşekkür ederim. Dexday varmış evde. Bu suda eriyen ilacı içtim. Umarım rahatlatır

Kas zedelenmesi, kas liflerinin aşırı gerilmesi veya yırtılması sonucu oluşan yaygın bir yaralanmadır. İyileşme sürecini hızlandırmak için zedelenen kası zorlamaktan kaçının ve yeterince dinlenin. İlk 48 saat içinde bölgeye buz uygulamak şişliği ve ağrıyı azaltabilir.
Elastik bandaj kullanarak bölgeyi destekleyebilirsiniz. Yaralı bölgeyi kalp seviyesinin üzerinde tutarak şişliği azaltabilirsiniz. Kan dolaşımını artırarak iyileşmeyi destekleyebilir, brufen, suprafen,dexday, voltaren gibi ilaçları kullanabilirsin, varsa dolgit krem sürebilirsin.

Üst Alt