Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastasıyım. Hastane bana ÖTV den muafiyet için % 90 oran olmalı dedi..?

mrdmrd

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar devlet hastanesinde rapor oranımı belirlemek için dilekçe verirken dilekçeme ötv den muaf olmak için maddesini de ekletirken ordaki görevli yüzde 90 oranım olmaz ise baş vuramayacağımı söyledi?bunun doğruluk payı varmıdır?Selamlar..

ötv (araç alımı) için eğer engeliniz ortopedik ise oran bile gerekmiyor isterse %1 olsun öv den faydalanırsınız ...
alacağınız raporda tertibatlı araç kullanması uygundur yazması şartı ile ...

şayet engeliniz ortopedik değilse; çeşitli hastalıklardan toplam %90 oranında rapor alırsanız ötv den muaf olur o zaman araç araç alırsınız ...

Acaba kas hastalıkları ortopedik sayılıyor mu?sonuçta aynı organlar etkileniyor.Birde bu durum acaba ne zamandan beri bu şekilde.Teşekkürler..

kas hastaları nörolojiktir sen ehliyet alamıyorsan yüzde 90 alabilirsen otv siz yakının kullanmak şartı ile alabilirsin ehliyet alabiliyorsan yüzde doksana gerek yoktur raporuna h sınıfı özel donanımlı tertibatlı araç kullanabilir yazısı yazdırman gerekir

Eskiden aldığım H ehliyetim var ,kurulada baş vururken özel tertibatlı araç kullanıp kullanamayacağımın belirtilmesi diye baş vurdum.Eğer özel tertibatlı araç kullanabilir diye sonuç çıkarsa ve oranım yüzde 40 in üstünde olursa ötv den muaf olabilirmiyim.Çok teşekkür ederim.

Raporunuzda özel tertibatlı araç kullanması uygundur yazarsa %40 orana bile gerek yok h sınıfı ehliyenizde varmış sorunsuz alırsınız BENİM ENGELİM ORTOPEDİK %20 RAPORLA ALDIM ..
Kas hastalığı bilgeadam ın dediği gibi nöroloji ye giriyor bunun üzerinde tahmin yürütmeyeyim kullanım durumunuza ve şartlarınıza dr lar karar veriyor.
AMA GENEL KURAL ORTOPEDİK BİR ENGELİNİZİN OLMASI ŞARTI ARANIYOR..
Inş sorunsuz alırsınız ...

liljan ve bilgeadam ilginiz için çok teşekkür ederim.

Raporumdaki açıklamaları anlamadım,yardımlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar nihayet %52 oranındaki sağlık kurulu raporum aldım.Raporda baş vuru esnasında özel tertibatlı araç kullanıp kullanamayacağımında belirtilmesini istedim.
sonuç "ENGEL DURUMUNU BİLDİRİR TERTİBATLI ARACA İHTİYAÇ YOKTUR--EVET+ ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ İÇİN:SÜRÜCÜ OLAMAZ ÖZEL" .Şimdi anladığım kadarı ile benden şoför olmaz,peki ötv indirimi ile başkasının kullanabileceği bir araba alabilirmiyim.

Tertibatlı araç kullanamassın denmiş bu durumda ötv siz araç alamassın tek çaren yüzde 90 alman

% 90 oranlı rapor olmadığı sürece başkalarının kullanımı için vergi avantajlı araç alamazsın

Üst Alt