Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastasıyım. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

lermioğlu84

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
becker muskuler distorfi hastasıyım H sınıfı ehliyet alabilirmiyim? normal araç kullanıyorum problesiz.

arkadaşım bende bmd hastasıyım b ehliyetim vardı.raporu emniyete götürüp h ehliyet aldım.ehliyeti yeni alacaksan direk h ehliyete başvur.rapor alırken h ehliyet alır ve otomatik vitesli özel donanımlı araç alır ibaresini yazdır.kas hastaları ötv muafiyeti almak için normal aracı kullansada otomatik vites ve özel donanım şartı istiyorlar.

teşekkür ediyorum bilgilendirmen için. otmatik vites yetmiyomu terbatlık bi işimiz. nasıl bi terbat istiyolar.

Bende kas hastasıyım ama doktor vermemişti, sen araç kullanamazsın dedi ki kurula arabayla gitmiştim. Şansına kalmış.

lermioğlu84 bende BMD hastasıyım. Bundan 12 sene önce ehliyet için başvurduğumda bacaklarımda refleksler çok zayıf olduğu için kurs sahibinin de bilgilendirmesi üzerine H sınıfı ehliyete başvuru yaptım. Nihayetinde ehliyetimi aldım. Yine bundan 7 sene önce araba almaya karar verdim ve %50 engelli raporumla ÖTV indirimli araç almak için bayiye gittim. Öncelikle ÖTV indirimli araç almak için olmazsa olmaz ilk şart aracın üzerine hastalığınıza uygun olarak yapılabilecek tertibat yaptırmanız. İster otomatik vitesli olsun ister manuel. Zaten tertibatsız kullanabilecek yeterliliğe sahipseniz ÖTV indirimli araç alamazsınız. Bu iş bayiye kalmış bir uygulamada değildir. Aracı aldığınız bayi aracın teslimatından önce vergi dairesinden gelecek bir memurla sizi görüştürür. Memur sizin hastalığınızı ve araçtaki tertibatın hastalığınıza göre tasarlanıp tasarlanmadığını kontrol eder. Eğer memur onay vermezse aracı almanız mümkün değildir. Merak ettiğiniz başka hususlar varsa sorabilirsiniz.

ellerinizde herhangibir güçsüzlük söz konusu değilse kesinlikle alabilirsiniz...

Zamanî

doktora arabayla gittim sen ehliyet alamasın dedi ve vermedi. sonuç alamadım h sınıfı.

Üst Alt