Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karışık anksiyete ve Depresif bozukluk tanım var. Askerlik işlemlerim nasıl sonuçlanır?

farazi_

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar arkadaşlar

2022 yılında babamı kaybettim maalesef. Evin yükü bana kalınca ve yas tutma aşamalarının sonucunda bende biraz değişiklikler olmaya başladı ruhsal olarak her neyse 2024te psikiyatride ilk tedavime başladım. Bana konulan ilk tanı anksiyete bozukluğu oldu diğer muayenelerimde de Yaygın anksiyete bozukluğu ve Ansiyete bozuklukları gibi tanılar eklendi

Son üç ayda da kalıcı bir üzüntü hali, sürekli uyuma, kendime ve çevreme zarar verici düşünceler nedeniyle Karışık anksiyete ve depresif bozukluk tanısı kondu. 12 tane farklı ilaç kullandım.

Şuan için doktorun seçtiği ilaçlar iyi geldi gibi ve onları kullanıyorum
Redepre30mg
Citoles 10mg

Dinlediğiniz için buraya kadar teşekkürler dostlar neyse..

Doktorum bana riskli grupta olduğumu söyledi. ben de kendisine askere gitmek istediğimi belki orada ki tempo beni düzeltir diye fikir aldım. O da disiplin ortamında daha çok tetiklenir dedi.

Sorum şu ben işlemlerimi başlatsam hastaneden nasıl bir karar çıkar acaba. Elverişmi verirler Erteleme mi Yoksa bi süre tedavi altında tutulup sonramı muaf olurum Sevgiler geçmiş olsun herkese

Tedaviniz hâlen devam ediyor sanırım, 1 (bir) yıl erteleme sonrası tekrar değerlendirilirsiniz.

Kendine ve çevrene zarar verme düşünceleri, depresif ruh haliniz devem ediyorsa"askerliğe elverişli değildir"kararı verilecektir.

@farazi_,

Ben de aynı tanılara sahibim (anksiyete, depresif bozukluk ve kekemelik). Ama şunu söyleyeyim, bu tanılarla genelde direkt muafiyet vermiyorlar, çoğunlukla erteleme veriliyor. Her sene psikolojik değerlendirme yapıp duruma bakıyorlar.

Benim durumum biraz farklı oldu. İlk başta bana da “uygundur” vermişlerdi ama sonradan konuşunca zorlanacağımı anlattım, doktor da bunu dikkate aldı ve muaf ettiler.

Yani büyük ihtimalle senin süreç erteleme ile başlar, direkt muafiyet çıkması çok sık olmuyor.

@OğuzHan112, Tedavim eksiksiz devam ediyor. Hali hazırda bakayayım. En yakın zamanda işlemleri başlatıp sonucu paylaşıcam. Erteleme vermeme durumunda 2.kez bakaya kalma durumu olursa adli işlem yapılır mı acaba bilginiz varmı? Çünkü doktorun disiplinli ortamda daha çok tetiklenir lafı kafamı karıştırdı biraz.

@biirkann, Geçmiş olsun. Klasik galiba ilk erteleme sonra bidaha tedavi gidişatına göre muaf anladım. Siz erteleme alarak muaf oldunuz yüksek ihtimal ertelemede zorluk çıkardılarmı? Ben gitcektim askere aslında doktor riskli dediği için kafam karıştı biraz yasal hakkım varsa arıyorum. Ki varmış dediklerinize göre. Yakın zaman da heyete gideceğim nasip.

Son düzenleme:
Anksiyete bozukluğu ve buna benzer tanılar için genelde erteleme sonrası muafiyet veriliyor,bakaya kalmayın uğraştırırlar sizi/Geçmiş olsun.

@farazi_,

@farazi_, dostum söyle eger bahsettigin tanılardan giriceksen erteleme alırsın %100 de yüz yani şaşmaz muaf olman icin eger istersen zeka testi isteyebilirsin tavsiye ederim:)

Üst Alt