Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser teşhisinde genel cerrahinin verdiği oranın değerlendirilmemesi!?

Eric

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Ben kolon kanseriyim ve karaciğer metastazım var. İki ameliyat birden geçirdim. Bir rapor aldım. Süresi bitti. Şimdi rapor yeniletmek için başvurdum. İlk raporda genel cerrahi %19, onkoloji %80 oran verdi.

Yeni başvurduğum raporda ise genel cerrahi %20 ve onkoloji %80 oran verdi. Ama kurul toplantısında %20'yi silmişler. O an hiç birşey sormadım ama şimdi aklıma geldi. Önce size sormak istedim. Hiç ameliyat olmadan sadece kemoterapi alsaydım sadece onkolojiden %80 alacaktım herhalde. Şimdi -sanki olduğum ameliyatlar göz ardı edilmiş gibi- yine sadece onkolojiden %80 verdiler.

Acaba %20 oranın silinmemesi mi gerekiyordu?

Verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

@Eric,

Öncelikle geçmiş olsun, umarım biran önce sağlığınıza kavuşursunuz. Bende de benzer bir durum var ve ilk raporumu aldım. Sorunuza gelecek olursam bence de %20'yi silmemeleri gerekiyordu ancak tabii ki de işin doğrusunu uzman hekimler bilir onların kanaatleri önemli. Bunun yanında bu iki rakamı (%80 ve %20) balthazar formülü ile topladığınızda %84 oranına denk gelecekti ve size ilave bir avantaj yaratmayacaktı. Bu %20'nin silinmesi sizin için önemli mi?

• Beğen
Reaksiyonlar: Eric
@Ary3ho,
Teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun.

Dikkat ettim. Oran verirken branş doktorları genellikle ilk rapordaki orana bakıp oran verdiler. Hastalığım geçtikten sonra -inşallah hepimiz bu hastalıktan kurtuluruz- 5 yıl sonra onkoloji oranı %40 veya altına düşüyormuş. Eğer 5 yıl sonra onkoloji %40 altında oran verirse toplam oranın %40 üzerine çıkması için genel cerrahinin vereceği oran da önemli olabilir diye düşünüyorum. Şimdi oran verilmezse 5 yıl sonra genel cerrahi doktoru daha öncekiler oran vermemiş deyip o da oran vermeyebilir diye düşünüyorum.

benim timüs tamamen alındı akciğerin bir kısmı ve kalp kazındı , önde kaburgam 20 cm kesik ve zımbayla birleştirilmiş vaziyette , akciğerimi de bir kısmını yukarı taşımışlar vs ve genel cerrahi SIFIR PUAN , RAKAMLA 0 ........

@Eric,

Kanser hastalarının rapor olarak %40 altı yok sanırım 5 yıl sonra sabit %40 rapor veriyorlar

@Eric,
5 yıl sonra en düşük alacagın oran %40 olur.onkolojiden rrmisyonda olan her hastalık icin en düşük oran %40 dır. Genel cerrahda ayrı oranlama yapar dogru.Heyetde sana %80 olarak degerlredirmeleri muhtemelen verilen oranın üst sınırdan verilmiş olması yeni 1 derece engelli statüsünde +20 genel cerrahinin verdiği oranıda artı olarak baltazar göre eklenmesi gerekir aslında.keyfe keder kafalarına göre iş yapıyorlar.Burada senin kaybın yok olaya böyle bak oranın örnek; %80 olmazda %85 olur, yine raporun, 1ci derece yani.Hani ötv indirimi icin %90 alman gerekir il saglık müdürlüğüne itiraz et derim. Senin acından değişen birşey yok yani kafaya takmaya değmez. Kontrol muayenesinde bu oran remisyonda iken %40 olarak değerlendirildiğinde %40+%20 olarak oranlama yaparlar muhtemelen

@Eric,
Kardeşim Allah şifa versin nacizane fikrim şimdiden 5 yılı düşünme hayatını yaşa 5 yıla kadar ne yasalar değişir sen iyi olmaya bak

@Eric,
Kanser hastaları değerlendirmesinde onkoloji kliniği puanları. Bu puanlamaların güncel halini ve fazlasını, Erişkinler için Engelli Sağlık Kurulu Raporları Engel Oranları Alan Kılavuzunda (Ek-2) Onkoloji bağlığı altında bulabilirsiniz.
1-Evre1-2 kanser hastaları remisyonda (remisyon sonrası 5.yıla kadar): %60
2-Evre1-2 kanser hastaları (remisyon sonrası 5. yıldan sonra) : %40
3-Evre3-4 remisyonda kanser hastaları : %40
4-İleri klinik evreli evre 3, evre 4 kanseri olan remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan: %80
5-İleri klinik evreli evre3-4 kanseri olan( remisyon sonrası 5.yıldan sonra): %40 şeklinde puanlanmaktadır.

Üst Alt