Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamudaki memurun malullük başvurusunda ilişiği hemen kesilir mi?

Ş!zofren

Üye
Konular
57
Reaksiyonlar
197
Çok kısa bir sorum var

Malulen emeklilik için şartları sağlayan memur, malulen emeklilik için başvurduğunda

sgknın sevk ettiği hastane heyetine 3 ay sonraya randevu verilse
Bu memur 3 ay boyunca çalışır mı yoksa çıkışı mı verilir, ya da çalışmaz ise maaşı da mı kesilir, malulen emekli edilmezse işine geri döner mi

SGK emekli olur demeden, ne memur kendi isteği ile ayrılabilir, ne de kurumu memuru işten çıkarabilir.

Süreç kısaca şöyle olur.

- Elindeki raporu kuruma ibraz eder ve emekli olup olamayacağının öğrenilmesini istersin.
- Kurumun Ankara'ya yazar bilgi ister.
- Raporun son 6 ay içinde alınmış ise incelenir ve emekli olup olamayacağına dair yazı kurumuna gönderilir.
- Raporun 6 aydan eski ve emekli olabilecek durumdaysan, emekli olabilir ama yeniden rapor alıp tekrar başvursun denilir.

Her durumda da Ankara yani Kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığı raporunu inceler ve kurumuna emekli olabilir diye bilgi verir.
Emeklilik sürecin bu aşamadan sonra başlar.
SGK emekli olabilir diye kurumuna bildirmeden ne emekli olabilirsin, ne de kurumun çıkışını verebilir.

Şuanki raporum %52 ama hastaligim ilerledi ve tekrar heyete girip %60 ve üzeri rapor aldığım takdirde süreç nasıl ilerler?
Şuanda tek eksiğm prim günlerim, 1800 prim günüm yakında dolduğunda malulen emeklilik için başvuru yapıcam

Bir sorum daha var
Malulen emeklilikte tek hastalıktan mı %60 üstü almak gerekiyor
Çünkü bende tip2 diyabette var

Rapor oranının %52, %60 ya da %80 olması önemli değil.

Önemli olan raporundaki hastalık, SGK'nın yayınladığı SGK Hastalık Listesinde var mı?
Varsa da raporundaki hastalık Ağır tanısı alabiliyor mu?

Örnek veriyorum kronik depresyon (psikotik belirtili) için %70 oran veriliyor.
Ama oranın %70 de olsa hiç kimseyi depresyondan emekli etmiyorlar.

Benim engelli raporum Atipik Psikoz %52 sürekli fakat son 3 yıldır tip2 diyabette var

Tek hastalıktan ağır tanıyla mı malulen emekli olunabilir

Atipik psikoz ağırlaştı zaten çalışmakta zorlanıyorum doktoruma bahsettim malulen emeklilik olabilir dedi

DIyelim 1 eylül 2025te malulen emeklilik başvurusunda bulundum
1 eylülden sonra çalışmaya devam eder miyim maaş alır mıyım çünkü süreç bi kaç ayı buluyor diyorlar

Nihai karar verilene kadar çalışmaya devam eder diye biliyorum SGK malul olduğunu belirtmesi lazım emeklilik icin

Üst Alt