Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda sonradan engelli olmak engelli haklarını kullanmaya mani midir!?

sadecee

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben kamuda sonradan engelli olan bir bireyim fakat kurumum e kpss ile gelenlerin özlük haklarına bizi tabi tutmamaktadır. Çalıştığım işten dolayı engel durumumda artış olmuştur ve bu beni zorlamaktadır ne yapmam lazım bilgilendirirseniz sevinirim

@sadecee,

Selam,

1- Kendinizi geliştirip, başta 657 sayılı devlet memurları kanunu olmak üzere, çalıştığınız kurum mevzuatına göre haklarınızı ve görev/sorumluluklarınızı tam manasıyla bilirseniz size gereksiz iş yükü veremeyeceklerdir; verseler itiraz edebilirsiniz.

2- Atıyorum; YHS sınıfı çalışansanız misal kendinizi geliştirip GİH sınıfına geçmeye çalışabilirsiniz; görevde yükselme veya EKPSS'ye girerek.

3- Diğer yazdıklarımın dışında; Sendikanız yoksa bir sendikaya üye olup onlardan yardım isteyebilirsiniz veya sendikanız varsa ve yardım etmiyorlarsa başka bir sendikaya üye olup yardım isteyebilirsiniz.

4- Öğrenim/engel durumunuzu bilmiyorum ama; atıyorum açıköğretimden bir bölüm okuyup -mesela Türk Dili ve Edebiyatı- kariyer çizginizi değiştirebilirsiniz. Edebiyat bitirseniz öğretmen olarak atanabilirsiniz EKPSS ile?

Benim aklıma ilk anda gelenler bunlar.

Bol şanslar.

@sadecee, Engelli kamu personeli hakları diye bir şey yok sanırım.
Kamuda engelli kontenjanı olur. Mesela bazen kar yağışından dolayı Valiliklerce engellilere izin verilebiliyor, "bence" %40 ve üzeri rapora sahip olmanız bu haktan faydalanmanız için yeterlidir. İlla kontenjana dahil olmanız gerekmiyor. Sizin kurum illa gerekiyor derse bir dilekçe ile raporunuzu ibraz edip engelli kontenjanına dahil edilmeyi talep edebilirsiniz. Olumsuz cevap vermeyeceklerdir ama söz ile sorarsanız sizin kandırmak isteyebilirler tabi.

Diyorsanız ki engelim şu işi yapmaya müsait değil vs. O zaman da anayasanın kimse çalıştırılamayacağı işte çalıştırılmaya zorlanamaz gibi bir hüküm vardı. Raporla belgelemek şartı ile bu maddeye dayanarak başka görev talep edebilirsiniz.

Ben tayinden yararlanmak istiyorum e kpss ile gelenlere tayin hakkı var fakat aynı hak bize kullanılmıyor ben düz memurum

Üst Alt