Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp Yetmezliği ve Damar Genişlemesi hastasıyım. Engelli raporu alabilir miyim?

İyilesmekİstiyorum

Yasaklı Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Herkeze Merhaba son muaynelerde kalp yetmezliği adı verilen hastalığım için engelli raporu alabilir miyim ?

herhangi bir ameliyat olmadım 2002 yılından beri kontrollere gidip geliyorum hastalığımda ilerleme olduğu söylendi fakat bir ameliyat olmadım sadece bir kez hastalığımın anlaşılması amacı ile katater anjiyo oldum inşallah iyileşirim sağlıklı olurum ameliyat olmama ilaç kullanmama gerek kalmaz Allah a şükür günlük ihtiyaçlarımı yardım almadan giderebiliyorum fakat gel gör ki işimi bulma zamanım geldi ve geçiyor bile önlisans mezunuyum bölümüme özel bi alım olmadığı için 3001 kodlu kadroları tercih edebiliyorum ordanda hepsini değil ekstra şart aramayan kadroları kısaca 835 bin memur adayından 10-15 kişinin içerisine girmek çok zor olduğu için daha kolay bi alternatif olarak polis olmak istiyorum onada doktorlar sen masa başı bir işte çalışcaksın senin için uygun değil ve sana polisliklik için sağlık muaynesinde onay vermezler diyorlar fakat anlattığım gibi masa başı memurluğu kazanmayada akli gücüm yetmiyor bende madem polisliğe sağlığımı uygun görmüyorlar öyleyse engelli kpss ye gireyim engelli sayılayım engelli hak hukuku var ise oradan yararlanayım diye makul bir fikirle bunu düşünmekteyim böyle bir hakkım var mı ?

hakkım var ise hangi hastaneye başvurmam lazım ilçede oturuoyrum devlet hastahanesi var merkezde üniversite hastahanesi var ? ve bu çaresiz işsiz durumdayım ne yapmamı öneririsiniz ?:confused:

*ayrıca admin veya modlar bazı kişilere özel mesaj gönderdim fakat bir geri dönüş olmadı sitede online oldukları halde acaba özel mesaj gönderme hakkım bulunmuyormu bilgi verirseniz sevinirim.

Koroner Arter için alınabilecek oranlar:

Klas l hastalar:% 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları velaboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile birkoroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisiveya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalpyetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >% 50).

Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veyabir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarakgösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altındatutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF% 30-% 50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar:% 100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya birveya daha fazlakoroner arterinde en az %50oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veyadiyete rağmen hastada NYHA Sınıf 3-4semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğununolması (EF<%30)

EF değerine göre yukarıdaki tablodan verilir puan büyük ihtimalle.

Tokat - Tokat Devlet Hastanesi
Tokat - Erbaa Devlet Hastanesi
Tokat - Niksar Devlet Hastanesi
Tokat - Turhal Devlet Hastanesi
Tokat - Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
bu hastanelerden birine başvuru yapabilirsiniz.

En az % 40 alırsanız 2016 EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) katılırsınız.
Ek olarak: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

arkadaş yetkili bir hastahaneye giderek muayene olursun ve oran neyse verilir ancak ücretli olur ücret vermek istemiyorsan işci bulma kurumundan sevkli git bence ücretsiz rapor alırsın artı sana gerekli tahlil ve işlemler yapılır eko çekilir ve bakılır yeterli derecede yetmezlik varsa 40 üzeri alırsın

Arkadaşlar Buradan %40 çıkar mı ?

Merhaba arkadaşlar bana burdan %40 çıkar mı ? :(

hastalığımın adı İdiyopatik Pulmoner Arter Anevrizması ve Pulmoner Yetmezlik

kalp kapakların kan kaçırıyor dedi ve damarın genişlemiş dedi bide pulmoner kapakda yetmezlik var dedi.

ama ameliyatlık seviyede değil şuan dedi.

son eko ve mr sonucunda '' non compaction '' şüphesi üzerinde durdular doktor radyolojiciye telefonda sordu non compaction diyebilir miyiz diye .. sonra bana non compaction tanısı koymak kolay değil dedi şimdilik sana o tanıyı koymuyoruz dedi 6 ay sonra tekrar gel dedi.

Transtorasik ekokardiyografi

Aortik

Çap : 2,4
Kapağı : KALIN , KALSİFİK

Mitral Kapak

Ön Yaprak : ELONGE

PULMONER ARTER ÇAPI : 4,4 CM
SOL ATRİUM : 2,6 CM
SAĞ ATRİUM : GENİŞ

PERİKARD
Perikardiyal Sıvı : ARKADA

SOL VENTRİKÜL
Diyastol Çapı : 4,8
Sistol Sonu Çapı : 3,0
Ejeksiyon Fraksiyonu : 68
Fraksiyonel Kısaltma : 38

SAĞ VENTRİKÜL
Diyastolik Genişlik : 4,5

Peak Velosite (m/sn)
PULMONER : 1,76
P.ARTER BASINCI : 25-30 MMHG

YETERSİZLİK
PULMONER : 2+, 3+
TRİKÜSPİD : ESER , 1+

DUVAR HAREKETLERİ : RV APEKS HİPOKİNETİK, RV TRABEKÜLASYONDA ARTIŞ
NORMAL LV SİSTOLİK FONKSİYONLARI.
GENİŞLEMİŞ PULMONER ARTER VE ORTA PULMONER YETMEZLİK
GENİŞLEMİŞ SAĞ BOŞLUKLAR
RV TRABEKÜLASYON ARTIŞI

_____________________________________________________________________________________________________

Klinik Bilgi: NONCOMPACTİON?,ÖNEMLİ PULMONER YETMEZLİK,PA DİLATE SAĞ VENTRİKÜL DİLATE, PY DERECESİ EK PATOLOJİ ? PDA?

Kardiyak MRG, Ventrikül Fonksiyon ve Akım Değerlendirme Tetkiki

Teknik: 2, 4, kısa aks, sağ ventrikül 2, pulmoner artere paralel cine BTFE, SS BTFE, pulmoner kapağa parelel cine faz kontrast, cine faz kontrast görüntülerden ve kısa aks görüntülerden pulmoner kapak akım analizi ve her iki ventrikülün fonksiyon analizi yapılmıştır.

Bulgular: Kısa aks cine görüntülerden hesaplanan sağ ventrikül fonksiyonları: ejeksiyon fraksiyonu %45, diastol sonu hacmi 160 ml, sistol sonu hacmi 88ml, atım hacmi 72 ml, atım indeksi 38 ml/atım/m2, dakikalın kardiyak atım 5.1 l/dk, kardiyak indeks 2.7 //dk/m2, sağ ventrikül myokard kütlesi 91 gram, papiller kaslarla beraber myokard kütlesi 212 gram olarak ölçülmüştür.

Kısa aks cine görüntülerden hesaplanan sol ventrikül fonksiyonları: ejeksiyon fraksiyonu %73, diastol sonu hacmi 134 ml, sistol sonu hacmi 36 ml, atım hacmi 97 ml, atım indeksi 51 ml/atım/m2, dakikalık kardiyak atım 6.9 l/dk, kardiyak indeks 3.6 l/k/m2, sol ventrikül diastol sonu kütlesi 103 gram, papiller kaslarla beraber sol ventrikül kütlesi 126 gram olarak ölçülmüştür. Cine faz kontrast görüntülerin değerlendirilmesinde pulmoner kapaktan ileri akım 133 ml, geri kaçış 39 ml, geri kaçış oranı %29.3 olarak ölçülmüştür. Pulmoner kapaktan orta derece geri kaçış mevcuttur.

Kısa aks cine görüntülerin değerlendirilmesinde sol ventrikülün tüm segmentlerinde normal sitolik ve diastolik hareket izlenmiştir.

Sol ventrikülde subendokardiyal trabekülasyonda lateral, anterolateral ve inferolateral duvarlarda midmyokardiyal apeksedek subendokardiyal trabekülasyonda artış mevcuttur.

Non-kompakte subendokardiyal trabekülasyon kalınlığı diastol sonunda 10 mm, komşuluğunda kompakte myokard kalınlığı 7 mm olarak ölçülmüştür.

Sağ ventrikül hacminde artış izlenmiştir. Trabekülasyonda da artış mevcuttur. Sağ ventrikülde bazal kesimde anteriyor-inferiyor duvarda harekette azalma ve midventriküler segmentte anterosuperior duvarda akinetik ve diskinetik bölgeler izlenmiştir.

Ana pulmoner arter genişliği 40 mm olup normalden geniştir.

Arkus aorta ve inen aorta normal görünümdedir.

Sonuç: Pulmoner kapak, her iki ventrikül fonksiyonları rapor içerisinde verilmiştir.
Pulmoner arterde genişleme, sağ ventrikülde anterior superior duvarda ve anterior inferior duvarda hareketsiz ve diskinetik bölgeler. Sağ ventrikül hacminde ve trabekülasyonda artış.

yukarda bulgularda ef 45 demiş sadece bu bile % 50 yapar

sarasota abi o sağ ventrikül yani kalbimin sağ tarafı öyle çalışıyor ama sol ventrikül yani sol tarafı %73 çalışıyor ?

abi hala anlamadım burdan bana %40 çıkar mı çıkmaz mı? işsizlikden sıkıldım :(

yav kardeşim konu başlığımı neden değiştiriyorsunuz ? ayrıca bu konununun altına neden getirdiniz konumu? bu konuyla yeni açtığım konu arsında dağlar kadar fark var

illa bi gıcıklık yaapcaksınız demi

Selamın alykum bana da kalp yetmezliği noncaopaption mudur nedir teshisi konuldu ve suan ben kby hastaıyım sukret haline her daim emişn ol en buyuk ilacın bu olacakdır saygılarımla ..

umudumrabbim aleykum selam şükrediom halime ama işim yok iş bulmam çalışmam lazım o yüzden soruyorum %40 alabilir miyim bu vaziyete doktora sorduğumda alamazsın vermezler diyor gülüyor geçiyor.

konu güncel adam akıllı insanlardan konuma yorum yapmasını bekliyorum konuyu okuyup anlayamayan insanların yanıtlarından rahatısz oluyorum

not : sedat abi senin yorumun hariç

sen o doktoru bosver heyete gir 5 kurusun gitmez sansini dene kaybedecegin bir sey olmaz pisman olmazsin is sorununs gelince bende issisizm ama elhadlillah sukretmekden baska ne yapacagiz unutma Allah inamanlarla brraberdir

sende açık şekilde benim anladığım kadarıyla yetmezlik var kardeşim tam emin olmamakla birlikte 40 rahat alman gerekir bu durumda

umudumrabbim; deneyelimde bu yakınımdaki iki şehrin hastanesindeki doktor sana vermezler dedi bunlar kardiyoloji doktorları e rapor için bunların karşısına çıkarırsalar hiç acımaz vermez bunlar.

ayrıca şükrediom ama mecbur iş bulmam lazım bu raporun bana yararı cok olacak hastalık yüzünden nasıl polis olamıyorsam beden eğitimi öğretmeni olamıyorsam başka türlü telafi etmem gerekir.
sarasota sedat abi hastalığımın adına kalp yetmezliği demedi doktor ama pulmoner arter anevrizması ve pulmoner yetmezlik dedi bide non compaction şüphesi var dedi.

şimdi heyet e girip ilk denemede kaybetmek istemediğim için siz değerli insanların bilgilerine başvurdum danışıyorum :)

PULMONER HİPERTANSİYON
Klas 1:
Asemptomatik; Fizik muayene ve EKO veya sağ kateter ile Pulmoner arter sistolik basıncı (PASB) 30-40 mmHg saptanan ve Pulmoner Hipertansiyon tanısı konmuş hastalar 10
Klas 2:
Günlük fiziksel aktivitede hafif kısıtlaması olan ( NYHA 2), EKO veya sağ kateter’de PASB: 40-50 mmHg saptanan hastalar 25
Klas 3:
Günlük fiziksel aktivitede ağır kısıtlaması olan (NYHA 3), EKO veya sağ kateter’de PASB: 50-70 mmHg saptanan hastalar 50

42
Klas 4:
İstirahatte dispne, göğüs ağrısı ve presenkopu olan veya en küçük aktivitelerde semptomları ortaya çıkan (NYHA 4) ve/veya istirahatte sağ ventrikül yetmezliği belirti ve bulguları olan
PASB: 70 mmHg üzeri hastalar 100

yukarda görüldüğü üzere sadece pasb değerlerine bakılırsa evet sana oran vermezler ancak diğer değerlendirmelerle birleşirse olabilirde doktoruna sor sadece değerlendirme buna göremi diyerekten

sarasota sedat abi verdiğin bilgiler için sağol abi bende P.ARTER BASINCI : 25-30 MMHG burdan yüzde 10 verilir o zaman.

ve pulmoner yetmezlik var , sonra kalp kapaklarında kaçaklar var, trikuspid kapakta eser +1 yetmezlık var trabekülasyonda artış var sağ kalpte de yetersizlik var sağ ventrikülde.

bu diğer saydıklarıma oran verilmiyor mu acaba ?

her birinden ayrı ayrı oran vermezler hastalık tanısı konur karşılğı neyse o verilir sanırım sana daha tanı koymamışlar bunlar bunlar var diyorlar ama tam net değil eğer sadece pulmoner yetmezliğe bağlı bir şey ise sanırım 10 puan verirler

sarasota :D abi tanı koydular pulmoner arter anevrizması ve pulmoner yetmezlik dediler hastalığım için. bide üstüne non compaction şüphesi üzerinde duruyorlar bide mr sonucundan anlaşıldığı üzere sağ kalpde yetersizlik var kalp kasın gelişmemiş dedi doktor.

bunlara %40 çıkmıyorsa bu ülkenin taaaaaa :D :D :D :D :D ulan açlıktan ölüyoz be illa ölüme yaklaşıncamı engelli sayılıcam o zaman ne anlamı var engelli olmamın

aynen haklısın ne diyebilirimki pulmoner yetersizliğe verilen oran belli artık doktora kalmış bişe

Üst Alt