Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp rahatsızlığından rapor olacağım. Rapor için gerekenler..?

martigen

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Kalp rahatsızlığından rapor alacağım. Rapor için gerekenler..?

Merhaba arkadaşlar,

Çok fazla araştırma yapamadım bu konuyla ilgili. Wolf Parkinson White nedeniyle 2009'da ablasyon yapıldı. 1 ay önce de bradikardi nedeniyle kalıcı kalp pili takıldı. Ayrıca pseudöksantoma elastikum hastasıyım. Kalp pili takıldıktan sonra engelli raporu alabileceğimi öğrendim ama alabilir miyim, alırsam % kaç oranında alabilirim bilmiyorum.

Sizce bu durumda rapor alabilir miyim? Hastaneye rapor için başvururken neler götürmem gerek? Kalp pili takıldığına ve ablasyon yapıldığına dair rapor yeterli olur mu? Diğer hastalığım da genetik bir hastalık. Bu hastalığın tanısının olduğu bir rapor yeterli mi?

Neler yapmam gerektiği konusunda hiçbir bilgim yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim

Doktorun seni yönlendirse daha iyi olmazmıydı?

Tüm tetkikleri zaten elinden geçmiş seni tanıyan bir kişi olarak doktorun daha yardımcı olabilirdi.

Malesef doktorumla görüşme imkanım olmadı. Bugün hastaneye gittim ve epikriz raporu aldım. Diğer hastalığım için de patoloji raporu var. Yarın hastaneye başvuracağım heyet için. Umarım kabul edilir.

Bu oranlarla rapor alabilir miyim sizce?

Merhaba arkadaşlar
Bugün Haseki'deydim rapor için. Ama kardiyoloji oran yazmayı unuttuğu için pazartesiye kaldı.
Cildiyeden %10 verdi. Psedöksantoma elastikum hastasıyım. Bu hastalıla ilgili göz de bir şey yazdı ama oran vermedi.

Merak ettiğim kısım ise şu:
2009da eolf parkinson white nedeniyle efç+ablasyon yapıldı. Problemim düzeldi.
23 aralıkta bradikardi nedeniyle dddr kalp pili takıldı.
Bugün çekilen eko sonuçları ise şöyle:

Mitral kapak uçlarında hafif kalınlaşma ve sol kapak atriyuma doğru hafif prolable olmakta

Mitral yetmezliği: hafif
Trikuspit yetmezliği: hafif

Sonuç:
Normal sol ventrikül sistolik fonksiyonu
Mitral valv prolapsusu (nonklastik tip)
Hafif my
Sağ kalp boşluklarında pace lead'i

Bu durumda %40ı geçebilir miyim sizce?

Ayrıca EF değerim falan normal. Sadece aort kapak aç referans aralığı 16-26 mm iken benimki 30

bu durumda kapaklardan oran alamassın sadece aort kapaktan alabilirsin gibi görünüyor buna bir oran söylemek biraz güç bekle ve gör derim sadece

Üst Alt