Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp pili (ICD) takılı olup, araç indiriminden yararlanan var mı?

lifeguard

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Hipertrofik Kardiyompati hastasıyım(Hastalığım genetik.Amcamda ve birkaç yakın akrabamda da var) Bu hastalığım 18 yaşıda maç yaparken bayılma sonucu ortaya çıktı (Şuan 30 yaşındayım). 4 sene ilaç tedavisi gördükten sonra artık operasyon zamanının geldiğini söyleyerek 2006 nin mart ayında açık kalp ameliyatına aldılar. Ameliyattan sonra ilaçlarımı kestiler ve normal yaşantına dönebilirsin dediler. 3 aylık periyodlarda kontrollerime devam ettim 2013 ün mart ayında holter ve EPS sonuçlarına bakarak kalp pili ''ICD'' takmaya karar verdi doktorlar (Tedbir amaçlı olduğunu söylediler). Şuan yaşantımı kısıtlayan hiçbir sorun yok çok şükür..1,5 senedir pille yaşıyorum. Lafı çok uzattım sanırım. Benim sormak isteğim bu haklarımı kullanarak Araç alabilirmiyim ? Ameliyattan önce ve pil takılmadan önce %70 kalıcı raporum vardı bunu da ekleyim.

Şimdiden teşekkürler.

Araç için yüzde 90 ve üzeri rapor geçerli diye biliyorum.

90 üzeri kalp hastaları için sıkıntı olabiliyormuş.. Direksiyon başında kriz geçirebilir gerekçesiyle

Onu kim dedi ona bakarsan her an kalp krizi riski var ve sadece kalp hastalarında değil normal insanlarda bile kalp krizi riski vardır.

Araç alımında vergi avantajı ayrı bir konudur, sürücü olmak ayrı bir konu.

%90 ve üzeri rapor varsa, o rapora istinaden ötv-mtv istisnalı araç alabilirsiniz. Nokta.

Araç kullanabilmek içinse sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü olabilir raporu olması lazım.

Teşekkürler OturanBoğa, benim derdim kaş yapıyım derken göz çıkartmamak. Forumlarda okudum,gördüm %100 olanların ehliyetine el koymuşlar. Benim de %100 olabilir belki çünkü doğuştan ve genetik. İyi günler.

Üst Alt